10 топ модерни фасадни цвята

Фасадата е визитната картичка на всеки дом. Тя представя вкуса на собствениците и обявява стила, който може да се намери вътре. При проектирането на фасадата има по същество няколко точки, които трябва да се имат предвид, но най-важното е без съмнение цветът. И този въпрос не е толкова лесен за отговор. Тъй като има много фактори, които влияят върху избора на цвят, например архитектурния дизайн на сградата, размера и средата. В зависимост от цвета, същата къща може да развие съвсем различна личност.

В тази книга за идеи сме съставили 10 предложения, които могат да ви помогнат да направите избора на правилната фасадна боя по-лесен. Истински източник на вдъхновение!

1. земни тонове

Ако къщата е в по-естествена среда, земните тонове са нашият любим. Къщата в нашата снимка показва в приятни глинести и пясъчни цветове и се вписва в околната среда като от само себе си. Излъчва с шикозна елегантност. Земните тонове работят чудесно в комбинация с естествен камък или тъмно масивно дърво. Друг съвет: Играта с различни нюанси създава инерция!

2-ра вечер синьо

Тъмно синьо е мистериозно и истински цвят на знака, който се използва или за цялата фасада, дори по-добре като акцент. Той е идеален за нарушаване на монотонността на белите фасади, например. Тъмният цвят се характеризира с особена светлина. Тя изглежда елегантна, мъжка и много благородна. Въпреки това, цветът не натрапва зрителя. Картината използва тъмно синьо, за да подчертае умело карпорта на къщата. Цветната палитра с бяло и тъмно кафяво е абсолютно силна.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Розово и розово

Тази дръзка комбинация ви прави в празничното настроение: ние знаем розово и розово като фасаден цвят главно от южноамериканските страни като Мексико. Ето цветните фасади за радост и радост - две неща, които не вредят дори в нашите географски ширини. Този цвят е най-добре комбиниран с буйна растителност, като палмови дървета и папрати. Ако видите тази къща, автоматично ще бъдете в добро настроение.

4. Сив камък

Грей във всичките му градини е в момента на мода. Защо не рисувате фасадата и в този цвят? С Gray не поемате никакъв риск, сивото винаги се вписва и може да се комбинира с други дискретни цветове като пясък, бяло и черно, както и с ярки цветове като червено или жълто. Ако искате да добавите малко повече дълбочина към сивата си фасада, можете да изберете сив естествен камък, вместо обикновен фасаден цвят. Естествената структура на камъка прави фасадата още по-интересна. В нашия пример се срещат различни структури и нюанси на сивото. Черната входна врата доминира върху картината и привлича вниманието на всички.

5. Акцент в ярки цветове

Не вярвате на фасада в ярък цвят, но не искате да правите без цвят? След това изберете част от сградата в предната част на къщата и я потапяйте само в ярък цвят - например червен, а останалата част от фасадата трябва да е по-скоро неутрална и равномерна. Дори естествената дървена обшивка се вписва перфектно.

6. Черно-бял контраст

Черно-бяло - това е една от класическите комбинации, които винаги убеждават. Елегантен, прост и безкраен - тези, които предпочитат хладно подценяване, а не винаги да са в светлината на прожекторите, трябва да изберат черна и бяла фасада. В допълнение, тази комбинация се вписва перфектно с чистите линии на съвременната архитектура: ръбовете, височините и геометричните форми могат да бъдат подчертани още повече от играта със светлина и тъмнина. Заедно с правилното осветление има почти драматични ефекти.

7. Жълто

Искате ли да нарисувате цвят, но не и вниманието на целия град? Може би богата горчица жълто е решение! Цветът се смесва добре с други цветове на фасадата и все още дава на собствения дом едно индивидуално докосване, без да го преувеличава. С естествен камък, рустик дърво и зелено озеленяване, жълтото също така улеснява създаването на средиземноморски вид.

8. Различни цветове

Този дизайн на фасадата е всичко друго, но не е ограничен. Различни текстури и цветове се въртят диво тук. Харесваш ли нещо екстровертно? След това трябва да използвате няколко цвята за вашата фасада. Но внимавайте: За да не бъдете прекалено писклив и хаотичен, трябва най-вече да прибягвате до неутрални цветове или цветове на цветно семейство. Сиво, бяло, тюркоазено - това е умна комбинация, например.

9. Подчертайте не фасадата, а входната врата

На тази снимка не е фасадата в центъра, но ясно е масивната входна врата. Докато фасадата е задържана в тон в танц, тази сензационна врата улавя окото на всеки минувач. Една забележителна фасадна боя би откраднала шоуто от дървената врата. Мислим, че всичко е направено тук!

10. Бели

Идеален за малки къщи е фасадата напълно бяла. Това изглежда минималистично, просто и модерно, с подходящите аксесоари, но и романтично-женствена. Единственият недостатък: Бялото бързо изглежда мръсно. Ето защо трябва да изберете повърхности, които са лесни за почистване. Предлага се и облицовка на стени с бели дървени панели.

Качествено поставяне на малки къщи? Тук ще откриете още повече вдъхновение.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

20 + = 28

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: