Гениални идеи за облицовка на стените в банята

Несъмнено ремонтните дейности в банята са проектите, които могат да причинят най-много главоболия. От една страна, трябва да се вземе предвид особеният характер на тази стая, която се доминира преди всичко от високата влажност, която преобладава в никоя друга стая в къщата. От друга страна, това е стая, която много често е много по-малка от всички останали помещения, но е също толкова интензивна и трудоемка в обновяването. Всички тези точки допринасят за факта, че банята на личните сънища често пъти е далече, защото изглежда почти невъзможно да се съчетае естетиката и функционалността.

Но затова не е нужно да хвърляте кърпата сега, напротив! Разбира се, ние в хомосексуването не искате да се отчайвате да обновите банята си. Ето защо ние търсихме големи идеи за закачане на стени в банята, които ще ви покажат разнообразието от възможности. И просто не мисля, че просто се съсредоточихме върху класически, бели бани с плочки. Не, ще бъдете изненадани, защото различните типове стени са придобили огромна популярност през последните години и идват в банята, следователно в безброй вариации - включително плочки, които просто никога не излизат от стил. Ако търсите първокласна идея за ремонт, тогава трябва да прочетете и да не пропуснете следното вдъхновение около стената на ламелите във вашата баня!

Стена покритие # 1: плочки

Споменахме го в въведението: Плочите просто никога не излизат от модата. Това е просто един от най-добрите начини за обличане на вашата баня, защото керамиката винаги е добър избор за банята. Това се дължи главно на особеностите на тази стая: избраните плочки трябва да бъдат устойчиви на високи температурни колебания, влага и пара. Всички тези изисквания се изпълняват от бани с плочки, а също така е много лесно да прикачите плочки и да ги комбинирате, както ви харесва. Ако ви харесва класика, можете да се върнете на пастелни нюанси, които искат да извадят малко живот в банята, което също може да се основава на глупавия вариант на снимката по-горе. 

Тази баня е част от модерен промишлен таван в Милано. Тъй като няма прозорци тук, липсата на дневна светлина е компенсирана с цветни плочки - голям трик, който веднага придава на помещението светла, приятелска атмосфера. Ако искате баня, която ще излизате всяка сутрин с усмивка на лицето си, това лъчезарно копие е идеалният избор! 

Wallcovering # 2: Тапет

Много хора все още са малко колебливи, когато става въпрос за използването на тапети в банята, защото вярват, че влажността бързо ще засегне този тип покритие на стените. Тук можем директно да твърдим, че днес вече има много тапети, които са устойчиви на влага, пара и високи температурни колебания - това определено е добър избор за банята. Както при плочките, прилагането на тапети е много лесно и не сте принудени да отстранявате стари плочки и да инвестирате много време и пари с тази покривка. С хубава тапет можете да скриете старите плочки и да следвате съвременните тенденции. Badwänden без плочки, така че нищо не е на пътя!

Тапетите предлагат разнообразие от различни дизайнерски варианти в банята и могат да бъдат пригодени според вашите предпочитания по желание. В горния пример можете да видите красив цветен тапет, който придава на тази баня леко омагьосано и много стилно докосване.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Стенна облицовка # 3: дърво

Много хора все още са изненадани или дори шокирани да открият дървото като стена, покриваща банята. Твърде голям е страхът от развалена дървесина, която трябва да бъде трудно отстранена от стените. Но не е необичайно да се обличат стените в банята с дърво - просто помислете за други стаи с висока влажност, като например класическата сауна или луксозните минерални извори. Стената от дърво автоматично придава на банята топло, уютно усещане и това определено е важна особеност, която всяка баня трябва да донесе (не само през зимата!). 

При избора на дървесина, разбира се, трябва да изберете здрави видове, устойчиви на постоянна влага. Тук са тропически видове, като популярен тиково дърво, влага и пара не могат да навредят. Ако решите да използвате дърво в банята, трябва да сте наясно, че този материал изисква постоянна грижа. Полезна защита от полиуретан, която помага дървесината да бъде свежа и здрава от дълго време.

Тапети # 4: полиран цимент

Най-новото вълнение в облицовката на стени в банята днес е полиран цимент. Този материал е идеален за баня, поради своята висока водоустойчивост и висока адхезия. Освен това на гладката повърхност се събира само малко мръсотия, а почистването и поддръжката са евтини и по-малко време. Въпреки че свързваме полиран цимент с индустриална и сурова естетика, той е по същество много гъвкав материал, който може да вдъхновява много различни аспекти, стилове и цветове.

На снимката по-горе получавате чудесна представа за баня, напълно покрита с полиран цимент. Суровината допринася за очарователния усет и се допълва перфектно от лампата, интелигентно инсталираното огледало и елегантната суета.

Стена покритие # 5: Цвят

Боядисването на стените е друг лесен начин за проектиране на стая. В момента има разнообразие от различни цветове, които са напълно приспособени към условията в баните, те са дълготрайни и сухи изключително бързо. Такива специални бои са по-устойчиви на влага от традиционните видове, предотвратявайки проникването на вода и по този начин намалявайки риска от образуване на плесени.

Тапети # 6: камък

Ако наистина искате каменна стена, която завършва вашата баня, тогава трябва да сте наясно, че трябва да се вкопчите по-дълбоко в портфейла си за него. Тъй като това е висококачествен материал, който ще даде на банята ви в много кратко време луксозна светлина. След като изчислите личния си бюджет, сте готови да отидете, защото каменната облицовка е наистина интересна опция, която дава на всяка стая елегантен завършек. Особено популярни видове камъни са мрамор, шисти или варовик. 

Вие не искате да харчите толкова много пари, но се влюбихте в идеята да обличате вашата баня с камъни? След това бихте могли да компрометирате и да работите с каменни плочи, които са много по-евтини и имат много добро качество.  

Wallcovering # 7: Тухла

И накрая, ние сме посветени на един много специален вид стена, която не трябва да липсва в този списък: тухла. Това не е непременно обикновен материал за банята, а причината е очевидна: тухла има груба повърхност и поддръжка е по-сложна от другите материали. При почистване трябва да се внимава да не се натрупват прах и плесен. Въпреки това, тухлите вече са задължителни за бани като истинска тенденция за облицовка на стени, а в нашия пример по-горе става ясно защо. 

Тухла дава на помещението несравнимо индустриално-шиково усещане, което се вписва добре с много модерни тавани и къщи с високи тавани. Тухлите може да са най-добрият вариант за банята за гости - като модерен материал, който всеки ден няма да бъде изложен на влага, пара и високи температури.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 60 = 61

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: