Тавански покрив: плюсове и минуси

Всеки, който вижда къща със сламен покрив, обикновено се забива и трябва неизбежно да мисли за соления морски въздух, пясъка между пръстите на краката и звука на вълните, където дори можете да се почувствате на няколко метра по-наблизо. Тъй като очарователните покриви на покрива се отнасят към брега като рибата във водата и оформят северногерманския пейзаж. 

Ахемите покрити къщи могат да се намерят в много крайбрежни райони на Германия и в живи паметници на културата. Таважните покриви са почти търговска марка за курортите на Балтийско море. Къщата, покрита с ястие, свидетелства за вековна традиция в строителството и следователно за гордост. Общините и градовете на Балтийско море работят активно, за да гарантират, че покривите с покриви не изчезват. Толкова много ферми с досаден покрив са обявени сгради. Също така би било твърде тъжно, ако фотографските мотиви, които бяха привлекателни за туристите, ще изчезнат, да не говорим за комфорта на покритите със сламени покриви. 

Какви предимства има покривът със сламени покриви, с кои разходи е свързан и колко е важно да се има предвид, че ви представяме в тази статия.

1. материал

Ако искаме да изградим нещо днес и имаме нужда от материал за него, просто отиваме в магазина за хардуер, защото тук получаваме почти всичко. Това не беше така в миналото. Оттогава насам хората са използвали природата, предоставена им, в зависимост от района. На покрива беше за едната глина и изгорели керемиди, за другите дървени и дървени керемиди, а за други - тръстика поради блатото. И тъй като има блата, особено в северната немска крайбрежна зона, не беше много далече, че тръстиковият покрив беше използван за покривалото на тръстиката. 

Рийдът е свързан с овес, ръж, ечемик и пшеница и принадлежи към семейството на сладките треви. В зависимост от региона, Reet се нарича също Rieth или Rohr. Материалът се събира ежегодно през зимата, след като растението е умряло след първото замръзване. След това стъблата губят листата си и се превръщат в златисто кафяво до жълто - точно както ние знаем, че покритите от нас външни облицовки. Напълно мъртвите стъбла са изключително гъвкави след една година, поради което само тези са подходящи, а не по-стари Reet. 

Второ изпълнение & сгъваеми видове

Що се отнася до покриването на покрива с хартия, той е разположен от стрехите до хребета на гладка повърхност и навсякъде с отделни слоеве на тръстиките. Слоят е около 35 см. За да се свържат отделните покриващи слоеве от тел, връзката трябва да бъде фиксирана към покривните ламели. Тръстиката се движи надлъжно от стрехите към билото, докато краищата на стърнищата сочат към стрехите. Въпреки това покривните слоеве, разположени отдясно и отляво на покритията, трябва да бъдат създадени, така че стърнищата им да формират супернатанта.

В допълнение към точния дизайн, има три различни начина покривът да може да се покрие с хартия. 

1. Връзки на покрития със сламени покрития: покривните слоеве са свързани с покривните ламели, като се използва шаблонен проводник със свързваща тел. 

2. ушит покрит със сламени покриви: Тук покривните слоеве са свързани с тел към покривалото, но без да се използва шаблонен кабел. 

3. Завинтване на долно покривало: След като е поставен шаблонен кабел, покривните слоеве са фиксирани с тел, който след това е завинтен към покривалото.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Предимства

Reet е възобновяем и по този начин екологичен строителен материал, който се характеризира с неговата еластичност, якост и товароносимост. Поради тези свойства тя също така е много подходяща за покривната конструкция. Той е устойчив на атмосферни условия като топлина, студ, сняг и дъжд. Благодарение на конструкцията и конструкцията си, покривните покриви са активирани срещу най-големите крайности. 

Друго предимство е, че тръстиката се разпада само бавно, така че покритите с тик покриви покрити с тиквата продължават няколко десетилетия. Бихте ли мислили, че?
Изключително положителна е специалната структура на тръстиката. Конструкцията на сламката като тръба позволява да се вкара голямо количество въздух в нея. Това не само служи като покривен материал, но и е изключително добър изолационен материал. Това обяснява и особено приятния жизнен климат, който преобладава под покрив със сламени покриви. 

Районният слой на покрива се използва в допълнение към топлоизолацията като звукоизолация - друга положителна характеристика. Еластичният покривен покрив абсорбира шумовите вълни, без да ги пренася на тавана или в хола. Не е нищо, че тази схема на проектиране се използва като звукоизолация в модерните сгради и по този начин служи като модел.

4. Грижа & поддръжка

Подобно на толкова много неща, дори и този покрив иска да бъде добре обработен и грижовен. Тя се състои от органичен, естествен материал. От растежа до реколтата на растението не се подлага на химическо третиране. Само специалната структура на централата е отговорна за това, че е подходящ като строителен материал. С течение на времето, обаче, не само начинът на живот на хората се промени, но климатичните условия и условията на околната среда също се промениха. Не е необичайно сегашните покриви да са атакувани от водорасли, лишеи и мъхове. Тези организми по принцип не са вредни, но възпрепятстват обмяната на въздух и сушенето на покрива, което може да доведе до натрупване на влага. Това от своя страна ускорява процеса на гниене и по този начин значително намалява значително живота на покрития със сламени покрития. 

Следователно, нашият съвет: Ако решите да покриете покрива с чешми, покривът трябва редовно да се посещава и почиства ежегодно. За тази цел може да бъде завършен договор за поддръжка с специалист по покрива на покрива. В резултат на това разходите са по-ниски в дългосрочен план, отколкото ако съзнателно приемете съкратен експлоатационен живот, влошаване на покрива и вероятно ново покритие. Грижа и поддръжка са тук, така че А и О!

5. Живот & разходи

Колко време трае покривът с чакъл? Няма ясен отговор на въпроса. Животът зависи от различни фактори, като планиране и структурни детайли, проектиране и строителство на покриви, изработка, качество на тръстиката, комбинация от стари и нови материали и вентилация. Така че, колкото по-добре и по-редовно се грижите за покрива с досадник, толкова по-трайно е. Като цяло, обаче, може да се каже, че покривът с тиган е средно на 30 години, в някои случаи дори значително по-стар. 

Що се отнася до цената на покрива на покриви, това започва от около 70 евро на квадратен метър, средната цена е около 100 евро на квадратен метър. Самата тръстика не е най-скъпото нещо. Освен това има разходи за сравнително сложна, вентилирана конструкция на студен покрив, за да се избегнат повредите от влага. Разбира се, качеството на тръстиката играе решаваща роля, както и колко квадратни метра покрив трябва да бъдат покрити. Ако например покривът има капандури, това се отразява в нивото на трудност, с което покривите трябва да се справят и следователно може да стане по-скъпо. Виждате ли, че разходите също зависят от различни фактори, при които можете да получите бюджет за среден покрив между 15 000 и 40 000 евро. Но основно всичко е отворено в началото.

6. Застраховка & какво друго трябва да се има предвид

Рийд е естествен строителен материал, който може да бъде залепен относително лесно. Този недостатък е ясен и не може да бъде отхвърлен. Всеки, който притежава къща, знае, че застраховката е от съществено значение. Всеки, който притежава къща със сламени покриви, също знае, че е значително по-скъпо, поради простата причина, че рискът от пожар е значително по-висок тук, отколкото например покрив с керемиди. В допълнение, покривът със сламени покриви може бързо да бъде нападнат от гъбички и други организми, поради което е много грижовен и изисква интензивно поддръжка.

Всички тези факти трябва да бъдат разгледани, но не е нужно да ги виждате като недостатък. Защото, кой решава за покрив със сламен покрив, знае защо прави това - защото е един от най-красивите покриви и запазва традицията. Така че, ако решите да вземете покрив от тиган, трябва да знаете какво допълнително усилие трябва да направите. С оглед на красивия поглед, но вие вземате предвид това. 

Уютна вила на Силт ви представяме тук!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 60 = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: