Къщи преди и след: 5 екстремни трансформации

Изцяло ново строителство или просто обновяване и реконструкция? Този въпрос е изправен пред много собственици на по-стари имоти. Важното е съветите на архитект, който изчислява дали една нова сграда е наистина необходима или може би дори по-евтина с ремонт. Но дори ако жизненото пространство вече не е достатъчно за обилен живот и живот, трябва да се направи промяна. Разширението е не само оптимално решение, но и може да подобри цялата къща.

Дали ремонт, разширение или преобразуване - ще ви покажем колко необичайна и индивидуална може да бъде такава промяна. Очаквайте резултатите от нашите пет невероятни проекта "преди и след".

1. Преди: Сивото 60s

В тихия квартал Неуейд, тази сграда от 60-те години на миналия век незабележимо се вписва в околната среда. Но къщата не можеше да отговори на исканията на четиричленно семейство. Решението: конверсия, която си струва както икономически, така и устойчиво. Обещанието на архитектите беше да се създаде дом, който да бъде преоформен, но се чувства като нова сграда.

1. След: Стари, но като нови

И тук вече можем да видим невероятната промяна! Несъмнено сградата изглежда като нова къща поради огромните промени в прозорците и вратите на вратата. С помощта на напречно разположено култивиране би могло да се постигне значително повече жизнено пространство. Така че в мазето може да се реализира и частен басейн.

За да се изпълни желанието за устойчивост, се насочи топлинна обработка на пелети с подземни пелети и
топлинно подпомагаща слънчева топлинна енергия. В допълнение, къщата има контролирана вентилация с възстановяване на топлината, а
Система за прахосмукачки и съвременна дъждовна вода.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

2. Преди: Перфектната начална ситуация

В това състояние на къщата, особено градина оглед е интересно. Докато страната, обърната към улицата, е проектирана с обикновена мазилка, ярък клинкер украсява гърба. Имотът предлага идеални условия за семейство: достатъчно пространство за развлечение и много възможности за отдих на открито. Липсва само перфектния семеен дом, където се чувствате комфортно ....

2. След: Магическа фасадна игра

След намесата на експертите къщата е непозната! Модерна, кубична сграда сега е разположена върху имота. Удря се не само промяната на фасадата, но и покривът. Фронтовите стени на стария покрив бяха разрушени и бе взето решение за плосък наклонен покривен покрив.
Жилищното пространство на приземния етаж е значително увеличено чрез връзка с бившето сервизно помещение. В градината с южно изложение сега се сервира щедър, проектиран с колоритен естествен камък тераса, като идеално място за престой в провинцията. 

Дизайнът на фасадата е само по себе си, но зад нея се крие една завладяваща мистерия: тъмносините повърхности съдържат атрактивна намеса в стъклото
флуоресцентен ефект, което прави цветните ивици блестящи на тъмно.

3. Преди: старомодна селска къща

Старите селски къщи имат свое собствено очарование - тухлената фасада и червеният покрив винаги излъчват нещо уютно и можете да си представите колко рустикално удобно може да бъде зад четирите стени. Особено тези сгради често имат огромен, но за съжаление подценен потенциал за съвременна къща на мечтите ...

3. След: Модерна селска къща

Основната форма на двете сгради остана дори след обновяването и дори остана червеният покрив на седалката с осакатен кит. В малката сграда от лявата страна е обзаведена стая за гости с душ. В основната къща вдясно имаше някога станцията и къщата на селяните. Сега ще откриете модерна всекидневна зона с всякакви удобства. Чрез висок коридор, облицован с дърво, двете сгради са безпроблемно свързани. Как изглежда наистина зад фасадата, ще научите тук.

4. Преди: Безплодна фасада

Оттенъците на тази фасада говорят сами за себе си: пожълтялото бежово и кафяво са нищо друго освен привлекателни. Ясно остарелият неприкосновеност на личния живот на балкона и старомодните капаци завършват непривлекателния образ на къщата по тъжен начин. Но дори тази къща на средно ниво далеч не е била изгубена и е получила нов, модерен външен вид.

4. След: Охлаждане

Освежаващото светло синьо най-накрая привлича вниманието на всички по положителен начин. Как да постигнем този изненадващ външен вид? Разширете къщата, като добавите разширение към балкона. Но това не е всичко - архитектите също построиха тавана. Не само изглеждащият и придобитият пространство са нови, с окончателно спестяване на енергия над 70%, сега къщата може да се конкурира с модерни сгради. 

5. Преди: Няма достатъчно място

Собствениците на тази къща се оплакват от намаляващото жилище. Едно разширение също трябва да бъде решението тук и в същото време да подправки старомодната фасада. Планът: Вземете уютна спалня на горния етаж и открояващата се всекидневна на долния етаж. Какви преимущества тази трансформация все още носи, можете да видите в следващата снимка ...

5. След: неуспешно култивиране

От скучна конструкция до съвременно жилище - този проект беше пълен успех. Силното червено на култивацията се откроява ясно и освежава цялата среда. Топлата като червената, но малко по-дискретна, се появява дървената облицовка на отглеждането. За да се поддържа фасадата възможно най-лесна, експертите решиха да използват фасада на плочата и предварително боядисан кофраж от дървена ламарина. 

Е, има ли вкус? После получите повече вдъхновение от нашите експерти по обновяване и обновяване!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

66 − 63 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: