Драскотини в ламинат? Така те изчезват лесно

Ламинатът е един от най-популярните подови настилки. Лесно е да се полагат по отношение на истинския дървен под, обикновено евтин и издържат много натоварвания. Ако в ламината се получи издраскване, радостта от пода бързо изчезна. Благодарение на съвременните продукти, които се предлагат в магазините, не е трудно бързо и ненатрапчиво да се премахват драскотините. Кой продукт е правилният или дали е необходимо да се обменят отделни дъски зависи до голяма степен от вида и дълбочината на щетите. Освен това е важно да видите къде са драскотините, защото драскотините, които се появяват на по-незабележимо място, обикновено са по-лесни за ремонт, отколкото драскотини, които блестят през цялата дневна светлина през деня.

Ремонт ламинат с восък

Трудността при ремонта на ламинат е, че е малко вероятно да се счупи зърното и да се поддържа даден модел по време на ремонта. За тази цел регенериращите восъци са разработени в различни цветове, които не само могат да бъдат адаптирани към цвета на ламината, но също така могат да подражават на зърното.

Специализираните търговци на дребно предлагат множество различни восъчни бои за ремонт на ламинат. За да се направи лекуваната зона възможно най-незабележима, винаги се използват най-малко два различни цвята при ремонт с мек восък. Те трябва задължително да идват от една и съща цветова гама. Той използва светъл и тъмен тон. И двете трябва да са точно съвпадащи с цвета на ламината. Драскотът е напълно напълнен с по-лекия восък, като се използва шпатула, който обикновено е включен в комплекта. Излишният восък, който излиза от нулата, се отстранява с рендето. Сега по-тъмното е нарисувано върху по-светлия цвят. Двата цвята се смесват с ренде с канали, които от своя страна премахват излишния восък. Резултатът е зърно, което е подобно на това на ламината, и двата цвята създават естествен модел.

Замазка за ламинат и паркет

Завършените готови смеси за ламинат и паркет вече са налични на пазара. Те не само са подходящи за ламинат, но и за всички дървени и паркетни подове и обещават бърз ремонт. Важно, когато ремонтирате драскотини в ламинат с шпакловка, избирате правилната боя. Ако това не е индивидуално, няколко пълнителя могат да бъдат смесени. Освен това е необходима шпатула и влажна кърпа без влакна, изработена от памук или микрофибър.

Преди всичко, ламинатът се почиства от прах и мръсотия, където трябва да се обработва. След това омесеният или добре смесен пълнител се изтегля със шпатула на нулата. Дълбоките драскотини може да се нуждаят от обработка на няколко слоя. Излишната шпакловка се заглажда с шпатула и след това се избърсва с кърпата. Този метод е особено подходящ за драскотини, които не са широки, но могат да бъдат много дълбоки.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Маслинено масло с малки драскотини

Малки драскотини, които са само на повърхността и не достигат дълбоко в долния слой, естествено могат да бъдат третирани със зехтин. За тази цел прахът и мръсотията първо се отстраняват от ламината и от драскотина. След смученето или метенето почвата се избърсва в тази точка. Сега сложете малко зехтин на кърпа без власинки и го разтъркайте. Маслото, което се натрупва около драскотината върху ламината, трябва да бъде изтрито във финала, така че точката да не е мазна и хлъзгава. Това работи най-добре с влажна кърпа и някои домакински перилни препарати или препарати. Но внимавайте: Само мястото около драскотината не трябва да съдържа масло. Ако маслото се извади на нулата, лечението трябва да се повтори.

Цветни моливи за мебели и дърво

За минимални повреди, като например драскотини, които са само леко на повърхността, са подходящи специални боксове за дървени подове и мебели. Също така, когато избирате писалката, цветът трябва да бъде наблюдаван и тестван преди употреба. Това може да се направи например чрез боядисване на парче картон на ръба с писалката и поставянето му върху ламинирания под, за да се види дали цветовете са различни. Преди поставянето на щифта, областта около нулата трябва да е без мазнини и прах. Сега, в заявлението се изисква сигурна ръка, защото с писалката наистина трябва само да нарисувате драскотината, но не и околния материал. Боята, която се приземява извън драскотина, трябва да бъде изтрита възможно най-бързо, така че мястото да остане възможно най-неразбиращо по-късно и да няма "ремонтни произшествия". Най-добре е да ремонтирате с боя или писалки за ремонт на места, които не са директно изложени на слънце, а по-скоро на сянка или на ръба на стаята. 

Сменете ламината

Дали шпакловки, восъци или писалки за ремонт - те всички могат да ремонтират драскотини в ламинат, докато са незабележими, но никога не са напълно невидими. Поради това може да се окаже полезно да се обменят отделни дъски в ламината на особено видими места. Ако нямате предишен опит в поставянето на ламинат, при необходимост трябва да се консултирате с специалист. В противен случай, кликнете върху ламинат, който не е залепен, просто се освободи от пода, а детайлите, които са дефектни, се сменят с новата инсталация. Голямото предимство на това е, че подът всъщност изглежда като нов след това, без подложката да се преработва или да се полага и без материални разходи за целия ламинат. Който премества ламинат в дома си или в апартамента си, може да съхранява някои ламинатни дъски, за да замени дефектните дъски по-късно и толкова дълго, колкото е възможно да има нещо от ламината си. Това е особено препоръчително за ламинат, чийто цвят или модел не отговаря на абсолютния стандарт, тъй като в противен случай може бързо да се стигне до цветови несъответствия при закупуването на ламинат.

Избягвайте драскотини и повреди

Независимо дали става дума за ламинат, паркет или подови дъски, всеки етаж, независимо дали е от истинско дърво или дърво, трябва да е възможно най-малко от пясък и мръсотия, така че да не се появяват драскотини. В коридора има малък килим, за да не носят мръсотията дори в апартамента. Когато има пясък, трябва да се отстрани възможно най-бързо с метла или прахосмукачка, за да се избегне надраскване. Драскотини в ламинат са особено вероятно да се появят на места, където често се преместват столове. Под подвижния стол на бюрото, следователно задължително подложка и столове в кухнята или трапезарията могат да се осигурят под краката на стола с корк или филц, така че да не оставят драскотини върху ламината.

Всеки, който не е сигурен дали ламинатът е правилният избор за него или дали е по-скоро паркет, намира в нашето списание ценни предложения и съдействие. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 55 = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: