Скандинавски стил – съвети за обзавеждане

С естествения си характер, ярки цветове и практични идеи за интериорен дизайн, скандинавският стил завладява все повече и повече нашите стаи. И не става въпрос само за възглавниците с мотива на елени, защото този стил е много по-гъвкав. 

Докато през летните месеци в Норвегия, Швеция и Финландия яркостта е добра до късно през нощта, има много малко светлинни часове през деня през зимните месеци. За да запазят яркостта и спокойствието в своите четири стени, скандинавците разчитат на светъл и приятен интериор. Цветовете на белите и кремните тонове доминират, но и индивидуалните цветове в пастелни нюанси или по-силните цветове допринасят за по-доброто настроение.

Заобиколен от впечатляваща природа с дървета, езера и водопади, ние винаги намираме естествени елементи в скандинавския интериор. Растенията осигуряват подходяща жизненост в стаята, а дървото е един от най-добрите материали - може да се намери на пода, на тавана, в мебелите и аксесоарите. По този начин, феновете на страната стил със сигурност ще харесва обзавеждане стил. 

Орнаментирани елементи или необичайни форми, които търсим в традиционните скандинавски апартаменти напразно. Вместо това предпочитате чисто и чисто обзавеждане. Въз основа на проектите на нашите експерти, ще ви покажем какво прави странно скандинавския стил и как можете да настроите стаите си или цялата къща според тази тенденция.

Скандинавска всекидневна

Един скандинавски стил на обзавеждане обикновено може да бъде разпознат на пръв поглед. Защото в този стил не само мебелите и цветовете привличат вниманието - като правило помещенията са доста минималистични в дизайна и по този начин изглеждат структурирани и чисти. Докато е обичайно в много домове да се възползват от всеки ъгъл на стаята - за предпочитане до тавана - празните и светли стени подсилват впечатлението за добре организирано и стилно обзаведено пространство. 

В примера, който трябва да се види тук, се разчита и на няколко мебели, които са добре позиционирани. При очевидните цветове и излишните декорации беше пропуснато. Вместо това обикновените картини украсяват белите стени. Предпочитанието за дървени мебели също е ясно тук: маса и столове са изработени от естествен материал. За разлика от светлия декор на дома, масичката е боядисана в тъмен цвят. Черната камина преминава през цветовата схема. И тук се съчетават дизайна и функционалността, които скандинавците обичат толкова много: Тъй като камината е не само специален артикул за обзавеждане, но и ни дава топлина през студените месеци.

Тъкани и модели

Органичните форми са особено популярни в скандинавските домове, тъй като те винаги се разглеждат заедно с природата. Но за да не ставате твърде скучни, можете да донесете малко разнообразие с ясни структури като триъгълници или кубоиди. И, разбира се, може да бъде и див модел със смесица от мотиви за снежинка, както го познаваме от Norwegerpullovers. 

Като цяло, скандинавският стил на обзавеждане е преди всичко за осигуряване на уют. Меките и топли материи, като вълна и кашмир, са в горната част на списъка с желания. Дори килимите са избрани за усещане за добър фактор и уют - така че е наистина уютно пред камината.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Щедро съоръжение

Този пример за японски архитект може да бъде приписван и на скандинавския стил. Специално привличане на вниманието е стената, покрита с различни видове дърво. В комбинация с колоритните дървени летви на пода, стаята става малко по-голяма. В допълнение, архитектурата на стаята означава скандинавския начин на живот, който може да бъде описан в една дума: свобода. Необходимостта от живеене в ограничен мащаб не е въпрос за Северна Европа, затова, както те са свикнали с природата, те предпочитат големи, отворени и достъпни пространства.

Скандинавски стил кухня

Ако искате да обзаведете вашата кухня в скандинавски стил, вие също сте добре дошли да включите елементи от стила на провинцията. Защото, разбира се, дървото доминира и тук. Изкуството се крие в намирането на балансиран микс между минимализма и селската къща. Това е напълно успешно в тази кухня: бялата фасада на кухнята и рафтовете едва ли могат да бъдат пуристки. На бялата повърхност малките зелени растения и билки са по-добре предимство. Покритието и масата са изработени от дърво. И още веднъж функционалността на таблицата беше взета под внимание: една кутия е интегрирана в таблицата, където можем да съхраняваме храна или кухненски принадлежности.

С такова добре зареден кухня прави готвенето, но много по-приятно - те са типичните шведски Köttbullar или популярният в Норвегия лютфиск, които традиционно се сервира в желеобразна консистенция с бекон и грах пюре.

Скандинавска трапезария

Материалът има свойството да бъде топъл и привлекателен. Ето защо е особено подходящ за обзавеждане на трапезарията. Защото тук нашите гости трябва да се чувстват комфортно и у дома си. А дизайнът на снимката показва точно това чувство. Органично оформените столове не само увеличават удобството на седене на гостите, но и хармонизират перфектно с дървото на масата. Това се образува в средата на стаята с металната си рамка, което е чудесно око.

Направи баня

Естествените материали и ярките цветове са идеалното решение за банята, защото и двете неща олицетворяват чистота и естественост. И големи или малки Bad - тази комбинация винаги работи! Особено за малките бани има предимството, че стаята е по-голяма благодарение на светлите цветове и дървото създава романтичен характер. 

Винаги ли трябва да мислите за сауни в Скандинавия? Така че експертът в дизайна на тази баня е добре и затова всъщност има инсталирана сауна. Този проект обаче не беше осъществен в Северна Европа, а в Берлин. Дали останалата част от апартамента е обзаведен повече в скандинавски стил, можете да прочетете тук: Апартамент в стария стил в Prenzlauer Berg.

Уютна спалня

Спалня в скандинавски стил може да изглежда точно като в този проект: рустик дървен под, обикновени стени и нощно шкафче - разбира се, изработени от дърво! Минималистическият шкаф, изработен от масивен дъб, идеално се вписва в идеите на модерния стил на интериорен дизайн. Декорацията върху мебелите е проста, но достатъчно удачна. Голямо чекмедже и две рафтове осигуряват достатъчно място за будилника или текущата любима книга.

Тъй като помпозните кадри от картини или дори тапетите за снимки не съответстват на стила на стаята, снимките просто бяха поставени, точно както са на стената. И леглото? Също толкова смешно си го представяме на студения север! Между другото, обикновеният декор на спалнята може да има положителен ефект върху поведението ни при сън, защото колкото по-дискретни са цветовете и мебелите, толкова по-успокояващата атмосфера ще бъде върху нас.

Домашен офис

Скандинавският стил на живот също е идеален за изучаване. Защото без много камбани и свирки и благодарение на спокойните цветове можем да насърчаваме концентрацията си в домашния офис. В дизайна на стените се използват геометрични фигури, които дават на цялото нещо оживление и в същото време структура. Така тапетите изненадва с лек 3-D ефект, а шестоъгълните, малки рафтове осигуряват допълнително място за съхранение. 

Дървеното бюро е снабдено частично с бяла работна повърхност и бели чекмеджета, което го прави идеалната комбинация от цветен материал, необходим за модерен стил на интериорен дизайн. Столът, в своята органична форма, съвпада точно с мебелите в скандинавски стил. Моделът, който се вижда тук, съответства на познатия DSW председател, проектиран от американците Чарлз и Рей Еумс. 

Но дори Дания (която не се брои географски, но културно като Скандинавия) е поставила крайъгълен камък в историята на дизайнерските столове или по-скоро на датския дизайнер Арне Джейкъбсен. Неговият модел на Eggchairs все още е един от най-популярните дизайни. Но и неговият подреден дървен стол Серия 7 както и неговите творения на окачени и подови лампи са постигнали култов статут.

Гардероб с разлика

В най-добрия случай, разбира се, входната част на нашия апартамент или нашата къща трябва да изрази предпочитанието си за Скандинавия. А дървена закачалка е определено добро място за начало! Този герб символизира грубия, но привлекателен чар на северните страни с патинирано дърво. Подходящо, стенните панели бяха избрани в сиво дърво. Скрин с подобен дървен тон завършва коридора и служи като място за съхранение и сядане. Освен това, минималните мебели имат предимството, че са спестяващи пространство и по този начин са подходящи за тесни коридори.

Типична скандинавска къща

Ако мислим за Скандинавия, ние виждаме огромен, неразвит пейзаж пред нас и в средата на красивите малки къщи с червената дървена фасада. Но какво е зад този конкретен цвят?

Известното червено е известно още като Falunrot. Зад това е само името на произведена в Швеция емулсионна боя за външна употреба. Фалун се отнася до шведско село със същото име, известно с медната му мина. В миналото пигментният Falunrot е извлечен от хвостохранилището на медта и е използван като покритие за къщите. Визуалният ефект: Новата картина направи простите дървени къщи, напомнящи на тухлените сгради на богатите централноевропейци. До този ден този фасаден цвят се превърна в почти национален цвят в изграждането на къщи и следователно характеризира предимно ландшафта на Швеция и Норвегия.

Този типичен скандинавски вид е популярен в целия свят и винаги е свързан с любовта към природата. Нашите експерти от eMKo-Conzeptbau вече са реализирали тази къща в Германия. Масивно построената къща е оборудвана с вентилирана дървена фасада и боядисана в стила на шведска къща.

частна сауна

Ако следите скандинавския стил последователно, не бива да пропускате сауна. Една от най-известните и популярни форми е финландската сауна. Традиционно, това е покрито отвътре и отвън с дърво, но с модерен дизайн, то може да бъде и малко прозрачно. Докато скандинавците предпочитат открити сауни, последвани от натопи в леденостудена вода, повечето германци са по-склонни да се насладят на закрита сауна.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

69 − 60 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: