Направете сами засаждането на бетон

Бетонът има свой собствен чар и отдавна е въведен в нашите апартаменти и градини под формата на луксозни домашни аксесоари. Проектите за домашни любимци с бетон също са много подходящи за начинаещи, защото с няколко стъпки можете да получите страхотни резултати тук.

Днес бихме искали да ви препоръчаме ръководство за конкретни сеялки. Само на шест стъпки можете да направите уникални саксии за растения във всяка форма и размер. Можете дори да добавите декоративни черупки или счупено стъкло за красиви ефекти. Независимо дали искате да направите малки саксии за кактуси или много големи саксии за градината - с нашите наръчници за занаятчийски занаяти е гарантирано забавление.

Преди да започнете, трябва само:

- Бетонна замазка (от железопътния магазин или онлайн магазина)

- Кухненски или работни ръкавици

- Парафиново масло или друго смазващо вещество

- Форми или картон & Ножици за изработване на форми

- кофа или колело за смесване

- ако е необходимо, счупено стъкло, стъклени мъниста, черупки, камъчета

- Пластмасова обвивка или пластмасова чанта

Всичко заедно? Да вървим!

1. Изберете леярската форма

За производството на вашия плантатор първо се нуждаете от външен и вътрешен мухъл. И двете трябва да имат еднаква форма, но да имат различен размер. По-малката форма трябва да се побере в по-голямата форма, оставяйки около 5 см пространство между двете форми. Това пространство по-късно ще бъде запълнено с бетон, за да се определи дебелината на вашия плантатор. Ако искате да направите особено голям плантатор с размери по-големи от 60 см по височина и ширина, уверете се, че дебелината на ваната е най-малко 7,5 см.

Можете да направите сами матрици, например като направите две кутии от картон. Така че можете да решите сами кой размер и форма на матриците трябва да има. Материалът за формите е стъкло, пластмаса, картон, неръждаема стомана или полистирол.

2. Подгответе вътрешностите на матриците

Вътрешността на калъпите, които ще влязат в контакт с бетона, трябва да поръсите парафиново масло, слънчогледово олио или смазка. Това ще ви улесни по-късно да отстраните бетонната кофа от матрицата. Ако използвате стъклена форма, можете да избегнете и счупването на стъклото, когато решите кофата от матрицата.

Може би бихте искали да използвате няколко форми за вашия DIY проект. Опитайте различни форми и размери. Плодовете за домашни любимци са страхотни в градината, в дома, а също така са хубав домашен подарък за приятели и роднини!

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Смесете бетона

Вашите ръце трябва да бъдат защитени при смесване на бетона с няколко добри кухненски или работни ръкавици. Смесете бетонната маса в кофа или в количка. Най-добре е да използвате бетон с висока якост. Поставете бетона в кофата или в кошачката и постепенно добавете водата при постоянно разбъркване. Уверете се, че сте спазили необходимото съотношение на смесване, което ще намерите на опаковката на Вашата бетонна смес.

За бетонова смес можете да добавите и счупено стъкло, камъни, черупки, перли или други декоративни материали. Това предизвиква красиви ефекти върху плантатора. Просто се уверете, че консистенцията на бетона остава същата като цяло.

4. Изсипете бетона в матрицата

Сега започнете да хвърляте бетона: трябва да излеете бетонната смес бавно и равномерно на дъното на външната матрица, така че да се получи дъното на кофата. Например, ако вашият плантатор има дупки за дренаж, сега можете да катерите в земята или да пробиете няколко дупки по-късно - но изчакайте поне два дни след като бетона изсъхне.

Изгладете бетона със шпакла или мистрия и поставете вътрешната му форма върху бетонната смес. Натискайте го върху бетона, докато достигнете дебелината, която вашият плантатор трябва да има. Дъното и стените на съда трябва да имат приблизително еднаква дебелина. Подът може да е малко по-дебел от стените, но за да запазите стабилизатора си стабилен, не трябва да бъде обратното!

Сега останалият бетон се излива между двете форми. Задръжте пауза, за да изтласкате сместа със шпатула или мистрия и избягвайте образуването на въздушни мехурчета. Ако сте изсипали горната част на кофата, след това изгладете отново масата със шпатула.

5. Нека останем

Сега се нуждаете от малко търпение, защото първо кофата с плесени внимателно се увива в пластмасов лист или пластмасова торбичка и се оставя за около 36 часа. Обърнете внимание и на времето на опаковката на вашия бетон. 

След това тествате с нож или тирбушон, ако бетонът вече е достатъчно сух. Ако можете да се вкопчите в кофата, бетонът все още е прекалено влажен и трябва да остане по-дълго.

6. Извадете плантатора от матрицата

Когато бетонът е сух, бавно разхлабете плантатора от формата. Можете също така лесно да отстраните картонената матрица от кофата. С шкурка, можете да пясък и гладка повърхност.

Сега кофата трябва да се остави да изсъхне напълно за цяла седмица. Веднъж на ден, трябва да търкате саксията с мокра гъба или кърпа, докато цветът не потъмнее. Сега, дори ако ваната е изсъхнала повече от два дни, можете да пробивате дупки за дренаж.

Пожелаваме ви много радост и късмет с вашия проект DIY! Ако сте в настроение за още повече домашни аксесоари в бетонния дизайн, ще намерите инструкции за това как да направите конкретни писма в този Ideabook!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

85 − 80 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: