Овлажните стени и тавани? Не се паникьосвайте!

През зимните месеци студът и влагата проникват в зидария и бетонни стени. Това не само ще повреди стените или таваните, но и ще създаде лоши миризми и растеж на мухъл. В допълнение, вълните от тапети се дължат на прекалено много влага, боядисани люспи от грозен вид, както и отлагания на соли на повърхността на стената.

Погледнете внимателно и потърсете причините за влагата. Разберете или нека да ви посъветваме, ако е необходимо общото обновяване на зидарията. С нашите съвети можете да отстраните положението и да осигурите вътрешността на по-гъстите стени и да поправите вече повредените стени.

1. Намерете причината

Влажните тавани и стени могат да доведат до плесени, пилинг боядисване, излужване на соли, повреждане на тапетите и дългосрочни щети
мазилката, както и строителната субстанция на стената. Ето защо трябва да
или дори по-добре да запечата цялата стена.

Причините за влажните стени и тавани могат да бъдат разнообразни. Влагата може да се издигне от земята или да дойде от счупени тръби, пукнатини по външните стени, повреден покрив или кондензация от околната среда. Подобряването на вентилацията или по-доброто запечатване на външната стена може да е необходимо, преди да поставите стената отвътре.

2. Отстранете замърсяването

Използвайки шпатула или твърда четка, отстранете всички плесени, солена ефлоресценция или пилинг боя, натрупана върху влажната бетонна стена или таван. Дори старите тапети и боята трябва да бъдат елиминирани.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Почистете стената

Ако стената е заразена с плесен, трябва да я почистите със смес от вода и хлор. Смесвайте водата и хлора в съотношение 1: 3. Използвайте найлонова четка за почистване и миене на стената. Когато се борави с хлор, не забравяйте да носите ръкавици и респираторна защита и покрийте пода с фолио. След това почистване оставете стената да изсъхне, преди да продължите към следващата стъпка.

4. Ремонт на пукнатини

Сега можете да фиксирате стената с мазилка. Нанесете мазилката върху голяма площ или запълнете отделни пукнатини с нея. Изгладете мазилката със шпатула и я оставете да изсъхне. Винаги носете защитни ръкавици при работа с гипс и най-добре е да носите защитни очила

5. Редактирайте стената с шкурка

Полирайте повърхността на стената с фина шкурка. Така че компенсирате малките подутини и подготвяте стената за следващата картина.

6. Водоустойчива стена

За запечатване на стената могат да се използват различни видове бои. Има търговски водоустойчиви цветове, които са водоустойчиви или напълно непропускливи за водата. Освен това има и специални цветове против плесен, срещу нахлуването на вредни плесени. Можете също така да предотвратите плесени с варови бои, защото варните бои - точно като варовата мазилка - свързват водата и естествено предотвратяват плесента. За бани или кухни има мокри цветове в помещенията, което прави тези стаи особено водоустойчиви и предотвратяват влажните стени.

Между другото, има повече съвети срещу мухъл в банята в нашия съвпадение Ideabook.

7. Съвети

Често не е достатъчно да се поправи вредата само отвътре. Ако причините са по-дълбоки, тогава влажната зидария трябва да бъде напълно източена и запечатана отвън. Има различни процедури за това. В случай на съмнение, нека експертите да изяснят причините за влажните стени и тавани чрез точен анализ на щетите.

И още един съвет за всекидневния живот: Обърнете внимание в хола на правилната влажност. Въздухът няколко пъти на ден е по-подходящ за климата в помещението, отколкото постоянно накланящите се прозорци. С хигрометър можете да контролирате влажността. Влажността на въздуха над 70% се счита за твърде висока и увеличава разрастването на плесените. Ако влажността в стаите ви е постоянно прекалено висока, можете да използвате помощни устройства за изсушаване.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 24 = 33

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: