Създаване на малки градини – 10 съвета и трикове

Частна градина е черешката в дома на мечтите за много от нас, но с текущите цени на земята е само в
По-големите градове и метрополните области, площта на открито обикновено е доста малка. за
парк-като тревни площи, огромни стари дървета, басейн, езеро и истински
Цветното море просто няма място. Но дори и малките градини могат да станат зелени
Станете уелнес оазис и донесете всичко, което имаме от перфектната градина
очакваното. Ако имате такива в планирането на тази оскъдна област
Наблюдавани са правилата, дори и в едно малко пространство, което е приятно
Garden рай. Ние ви донесохме десет съвета и трикове, които Вие
помогнете да създадете малки градини и да ги направите да изглеждат по-големи.

1. Неограничена свобода

Равните терасовидни градини често са изключително тесни. За по-голяма експанзия и щедрост, човек трябва да се съюзи със своите съседи при проектирането на малките градини. Предпоставката, разбира се, е добро съседство, но ако е възможно да се направи без граници на собственост като огради, стени или жив плет, повече пространство се печели за всеки и цялата площ изглежда визуално по-голяма. Страниците с отворен план правят тесните градини да изглеждат по-широки в перспектива. Всеки, който придава значение на акцентирането върху границите на имота, може да постави ниски храсти или да постави там легло.

2. По-малко е повече

С малки градини това е като с малки стаи: ако те са прекалено пълни или засадени, те изглеждат дори по-малки, отколкото всъщност са. Ето защо, когато проектирате малки градини, правилото е: по-малко е повече! Ограничавайте избора си от растения, материали, мебели и аксесоари за няколко любими парчета. По този начин създавате хармонична, подредена и съгласувана цялостна картина и градината Ви изглежда визуално по-голяма, унифицирана и унифицирана.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Пътят към оптичната дълбочина

В малката градина, всичко е за създаване на визуална дълбочина, за да придаде на окото простота и щедрост. Човек може да постигне този ефект, наред с други неща, с умело планирани градински начини. Когато избирате оптималния начин, това зависи от формата на наличната област. Например, експертите препоръчват пътеки, които се движат в нежни арки за тесни градини, диагонални пътеки за квадратни площи и пътека, която подчертава надлъжната ос за много широки, но къси външни пространства. Ако е възможно, оставете пътя в края на градината да стане малко по-тесен и след това изтичайте, за да подчертаете желания ефект на дълбочина.

4. Децентрализирани места

Ако не искате да направите градинското пространство възможно най-щедро, но също така искате да се съсредоточите върху комфорта, трябва да помислите за децентрализиране на местата за сядане. Вместо един кът за сядане на терасата точно пред къщата, експертите препоръчват да се постави още една втора назад в градината. По този начин можете да отидете в малка градина с времето и да посетите в зависимост от вашето вкусно слънце или сянка. Между другото, кръгли седалки правят градината да изглежда още по-голяма.

5. Тъмно отзад, светло отпред

Когато става въпрос за проектиране на малки градини, играенето с цветове е прост, но изключително ефективен трик. Когато се засаждат под вода, малките площи обикновено изглеждат дори стръмни и бързо претоварени. Вместо това трябва да се опитате да създадете визуална дълбочина, като използвате тъмни, като енергични растения в задната част на градината и избирате за предната част по-скоро светли, филигрирани цветя, които предават широчина и щедрост.

6. Намален

Помислихте ли за свалянето на част от градината? Различните нива винаги дават впечатление за щедрост. В този случай, например, терасата може да бъде по-висока от останалата част от градината или да поставите на някои места тухла повдигнати легла. Дизайнът на потънала градина също е чудесен вариант, който дава на малката градина по-голяма дълбочина, благодарение на умната разлика във височината. Ако решите да използвате класическата версия със склонове, ще получите допълнително място за засаждане.

7. Изборът на растения

Ако искате да проектирате малки градини, изборът на растения е решаващ фактор. Както вече беше споменато, малка площ не трябва да бъде обрасната и гъсто засадена, за да се избегне претоварената цялостна картина. Тя също не трябва да бъде цветна в цветни лехи, но тон на тон прави растенията изглеждат благородни и спокойни. Тъй като трябва да се ограничите до няколко растения в малката градина, разбира се, е идеално да изберете видове, които са орнаменти за открито във всеки сезон. От само себе си се разбира, че разпространението на храсти или огромни дървета не е добър избор при проектирането на малки градини. Тънките и деликатни растения, от друга страна, винаги вървят. С алпийските растения и катерене на рози можете лесно да използвате височината, ако няма достатъчно пространство по ширина и дължина.

8. Умно структурирани

Друг трик при проектирането на малки градини е разделянето на смислени секции. Така че вие ​​въвеждате ред и структура във външната зона и можете да използвате различни функционални зони, като оазис за почивка, зеленчуков пластир и детска площадка. Тези отделни секции трябва да бъдат визуално отделени, но не и с масивни стени, огради или високи живи плетове. Вместо това препоръчваме малки храсти, мини жив плет или ниска стена, треви, обрасли дървета или дори кратък, засаден екран. Ефектът зад него: Градината не може да бъде наблюдавана в нейната цялост. Окото на наблюдателя никога не знае дали може да продължи повече от следващото разграничаване. Така че градината изглежда по-голяма, отколкото всъщност е.

9. Урок по геометрия

Геометричните форми винаги са добра идея за всеки, който иска да проектира малки градини. Етажни плочи, места за сядане, легла, скулптури и кола придават мир и структура в градината в кръг, квадрат, топка или пирамидална форма. Растенията също могат да бъдат включени в урока по геометрия. Дървесината и други растения са особено подходящи за сферични или ъглови разфасовки и правят градината приятна и стилна. В допълнение, играта с прости цифри дава на открито пространство личност и индивидуалност.

10. Сценични слушалки

В малката градина е важно да се определят дизайнерски акценти и да се създадат гледни точки. Привличащи вниманието, като специални скулптури, водни елементи или други принадлежности, привличат вниманието и отвличат вниманието на окото от малката градина. Добър трик е и огледалата или прозорците в живия плет, които визуално разширяват пространството и му придават дълбочина.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: