Истината: Каква къща наистина струва

Желанието за собствена собственост е високо в списъка на желанията на много германци! Всеки, който изгражда или купува къща, не само пести наемите, но в същото време създава стойност и инвестира в бъдещето си. Въпреки това, тъй като недвижимите имоти са скъпи, въпросът за финансирането е особено добре обмислен! Ние ви даваме отговори на въпроса какво струва една къща? и обяснете как можете да спестите пари за жилищно строителство.

Изграждане или купуване по-добре използвани?

Колко е къща? Този въпрос е трудно да се отговори и, разбира се, зависи от редица фактори. Разбира се, има почти никакви ограничения върху цената на къща в момента, например, в контекста на възбрани, дори можете да получите недвижими имоти на изгодна цена. 

На първо място, обаче, възниква въпросът дали дадена къща трябва да бъде новопостроена или по-скоро купувана втора ръка. Мнозина са склонни да построят къща изцяло нова и да наемат архитекти или поне общи изпълнители. Новата къща обикновено е по-скъпа, тъй като много допълнителни разходи, като например разходите за развитие на имота в допълнение към потенциалните строители могат. Разходите, например за изграждането на самостоятелна къща в Германия от нулата, зависят от различни фактори, като, разбира се, местоположението на имота от. 

Като правило, обаче, средните строителни разходи на квадратен метър от общата жилищна площ възлизат на около 1600 евро за новопостроена къща с т.нар. Средно оборудване. Разположението, размерът, стилът и нивото на оборудването, разбира се, оказват особено силно влияние върху нивото на тези разходи. Например, тук са много полезни идеи за бунгало стил домове! Разбира се, цената също влияе върху колко земя принадлежи на имота. Например, ако има голяма градина или не.

Архитектурната къща

Има ли отговор на основния въпрос, дали човек купува използвано имущество или по-добре от нулата
ново строителство и решение за новата сграда, сега разходите са висящи
от решаващо значение зависи от кой тип нова сграда се предпочита. тук
отваря възможност за закупуване на така наречената къща на архитекта,
Което, което е, за клиента според неговите спецификации от a
Архитектите са планирани и построени. Къща за архитекти
става земя, нуждите и бюджета на строител, така да се каже
пригодени за тялото. Тъй като всяка архитектурна къща е по принцип уникална и следователно
е по поръчка, строителят тук вероятно с по-висок
Очаквайте разходи, както при варианта на сглобяема къща.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Сглобяемата къща

Колко е къща? Възможно по-благоприятен вариант за уникалното решение на архитектурната къща, направено по поръчка на строителя, е така наречената сглобяема къща, както тук, в нашия пример, на Huf Haus GmbH u. Co. KG. Такава сглобяема къща или сглобяема къща се сглобява в фабриката на доставчика в части, сглобяеми, както казва експертът и след това се доставят частично на обекта и се сглобяват там. Традиционната конструкция от камък може да се пропусне, тъй като такива сглобяеми къщи се сглобяват от опитни екипи в рамките на много кратко време и се строят върху имота. 

Почти 20% от всички къщи, построени в Германия, са сглобяеми къщи. Много от тях се произвеждат и в дървесина с ниска цена или лека конструкция. Отново, разходите се различават значително, тъй като има сглобяеми къщи в масивна, блокова и стенна конструкция. Тя играе също така роля в разработването на разходите, независимо дали сглобяемата къща е закупена до ключ или дали я купува като така наречена къща за кучета или като къща за развитие.

С собствен принос къщата струва по-малко

Каква струва една къща, определено може да се отговори от всеки строител много по-спокойно, при условие, че самият той разполага с достатъчно умения поне в интериора на своето имущество да създава на ръка, вместо да наема скъпи компании. Придобиването на така наречените вътрешни услуги е една от най-големите възможности за значително намаляване на разходите за изграждане на дом. Повечето сглобяеми къщи, построени в Германия, според статистиката, са с бюджет от максимум 300 000 евро. С толкова собствен принос, например с интериорното строителство, със сухата конструкция, с работата по санитарните възли и други подобни, тази цена може да бъде все още ясно намалена. Освен това е възможно да се спаси и собственикът на сградата, който желае да предложи тип къща на индивидуално планираната сглобяема къща.

Местоположението определя колко струва къщата

Много важен аспект при отговорите на въпроса какво струва една къща, разбира се, винаги играе местоположението на всеки имот. Независимо дали създавате нови или купувате използван имот, местоположението определя цената значително. И е очевидно, че едно самостоятелно жилище на Силт или на предпочитано място в Мюнхен ще бъде много по-скъпо от малка ферма някъде на равнинната земя в Мекленбург-Ворпоммер. Всеки, който желае да закупи имот, трябва преди всичко да зарази индивидуалната кредитна линия със своята банка, за да види какъв е бюджетът и кой имот е подходящ за това място.

Използваната покупка често е по-евтина

По принцип изграждането на нова собственост в сравнение с покупката на използвана къща е по-сложно и в крайна сметка по-скъпо. Така че, ако искате да спестите не само пари, но преди всичко нерви, често е по-добре да си купите съществуваща сграда. Тук например разходите за разработка и строителство могат да бъдат напълно премахнати. В идеалния случай собствеността е дори в такова структурно състояние, скъпите и скъпи мерки за превръщане правят дори напълно неприложими.

Цената на дом за покупка и ползване

Що се отнася до цената на дом, много от съвременниците, които искат да имат дом, напълно игнорират режийните. Трябва да се направи разграничение между допълнителните разходи по покупката и текущото използване на имот. Допълнителните разходи за придобиването включват преди всичко разходите за нотариуса и вписването в поземления регистър, които се оценяват на около 10% от стойността на имота. Освен това има някакви разходи за предстоящ ход и за незначително обновяване или за козметични ремонти в къща, които се изискват след събирането. Заблудата е да се предположи, че живеенето във вашия дом е напълно безплатно! Тъй като дори собственикът на недвижими имоти е обвързан с текущи разходи, които представляват допълнителните разходи за даден имот. Това са по същество данъкът върху собствеността, таксите за електроенергия, телекомуникациите и телевизията, почистването на улиците и таксите за вода и канализация и имущественото осигуряване. Отново, размерът на тези допълнителни разходи зависи от различни фактори, като местоположението и размера на имота.

Задържането оказва влияние върху текущите разходи

На въпроса Колко е къща? Винаги е важно да се вземат предвид разходите за рехабилитация и поддръжка като текущи, но необходими инвестиции. Защото с събирането и използването на имот не е направено. Преди всичко компонентите на външната обвивка, а именно покривите, стените и прозорците, са изложени на атмосферните условия и следователно трябва непрекъснато да се поддържат и редовно да се подновяват. Правилото на палеца е, че парите могат да бъдат спестени чрез закупуване на използван имот, но това трябва да бъде възстановено чрез ремонтни работи в дългосрочен план. 

Например, според статистиката, ако купите къща, построена през ерата преди Втората световна война, можете да очаквате да инвестирате в ремонт, който представлява почти половината от покупната цена. Но дори по-младите къщи по никакъв начин не са свободни от настоящите инвестиционни нужди. Къщите, построени между 1980 и 1990 г., все още статистически изискват близо 20% от покупната им цена за текущи инвестиции в поддръжката, а къщите от последните 15 години представляват почти 15% от първоначалната им покупна цена за реновиране и запазване на стойността.

Колко е къща? Допълнителните разходи могат да експлодират!

Стойността и по този начин разходите на дадена къща често по никакъв начин не са фиксирани, но зависят от това как средата на имота се променя и се развива през следващите години. Ако, например, какъв е най-лошият случай за много собственици на недвижими имоти, е изградена магистрала в непосредствена близост до къща, тогава може да се окаже, че стойността на тази собственост пада на практика на земята. Същото е в случая, когато няма нужда от инвестиции в инфраструктури като пътища и пазаруване. В резултат на това стойността на имота може да спадне значително, но текущите разходи могат да се увеличат, например, защото събирането на боклук и други общински доставчици на услуги значително увеличават таксите си. За съжаление, много собственици на недвижими имоти едва ли могат да преценят подобно развитие, когато купуват собствеността си, а някои изгодни сделки се окажат в ретроспекция като скъп капан на разходите!

Плащането на наем не е човекът!

Въпреки всички несигурности относно развитието на текущите разходи за къща, много хора все още вярват в старата поговорка, че притежаването на печка струва цената на златото! Финансираният имот е идеално изплатен на един етап и принадлежи изцяло на него. Точно в естеството на човека е оправдано да създава собственост, за да го използва и ако е необходимо, да наследи потомците. От друга страна, плащането на наем, особено за цял живот, не се основава на първоначалния характер на човека. В този смисъл придобиването на дом на реалистична цена, която може да бъде контролирана и управлявана, винаги е значима инвестиция в собственото ви бъдеще!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 61 = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: