DIY: Просто направете мазилка сами

Едва ли някой друг компонент носи повече стил и изискан чар в жилищна площ от мазилка. За съжаление, не всеки може да твърди, че живее в уважавани стени, в които са следите на Арт Нуво в характерен Stuckverziehrungen. Също така се случва, че предишните собственици са премахнали в хода на ремонтните мерки Stuckleisten като розетки. За тези, които искат да се заобикалят в стаите си с автентичната атмосфера на ерата на Арт Нуво, този път в магазина има много специална идея. С тази книга за идеи бихме искали да ви дадем ръководство, което ще обясни стъпка по стъпка как да направите циментова замазка и да я прикрепите към стени и тавани.

инструмент

Преди да започнете проекта си за циментова замазка, трябва да сте наясно с по-късната картина на вашата украса от гипсова мазилка. Отделете време за измерване на стените и таваните, седнайте с писалка и хартия на бюрото и определете къде да поставите мазилките, розетите или скобите. Снимката на нашия експерт показва изложените гипсови декорации в оригинални форми и класическо прикрепване. Стъклени корнизи обграждат тавана на трапезарията с безпроблемен преход към стените на стаята, придавайки на атрактивните аспекти фасадата. Също така до камината се разкрива традиционният орнамент, който представя обекта напълно заобиколен.

Сега има няколко начина да направите циментова замазка и да я инсталирате в стаята. В зависимост от избрания метод се нуждаете от различен материал.

Вариант 1 - Красивите елементи от гипс могат да бъдат закупени в много магазини за хардуер. Тези компоненти обикновено са изработени от полистирол. Stucco розетка, циментова замазка ивица и евентуално мазилка конзола, митра трион, митра, универсално лепило, акрилна боя и четка: за монтаж в DIY се изискват техните следните инструменти.

Вариант 2 - В магазините за бита можете да закупите и гипсова мазилка, която съответства на традиционен метод на строителство. Материалната мазилка прави монтажа на DIY Щук в проект отнема много време, до която имате нужда от тази работа инструмент: циментова замазка елементи по Ваш избор, гипс цимент, смесване контейнер, малка мистрия, кофа с вода, гъба, четка, шкурка, пирони, чук, ако е необходимо, винтове и отвертка.

Вариант 3 - Този вариант е нещо за професионалисти, които не се страхуват да строят мазилка 100% в домашния салон. За по-малки мазилки за мазилка ще ви трябва модел мазилка, метална шпатула, гумени ръкавици, каучукови черупки, пластмасови форми и тесни четки за косми.

материали

Розетите, конзолите и корнизите са трите форми, в които мастиленият елемент може да се покаже. С корнизи, повърхностите са очертани или ограничени, докато циментовите розетки обикновено формират центъра на тавана. Конзолите са елементи от мазилка, които напомнят особено на бароковата архитектура и са монтирани върху този модел по стените. Реалната гипсова мазилка, която намирате на таваните и стените на старинни апартаменти, традиционно е изработена от гипс. Въпреки това, най-новата вариант за споменатите видове замазва стиропор - и не без основание, тъй като ще се научите да си сам заби в следващия раздел. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Гипс или стиропор?

За ваше DIY проект сте циментова замазка с мазилка и полистирол два материала на разположение, които се представят за корнизи, розетки и конзоли в подобни декоративни форми, но не може да бъде повече от техните свойства. Изборът на гипс или полистирол е не само въпрос на вкус, но е още по-зависим от натоварването на вашите стени и тавани. Това вече би могло да бъде първото решение за един или друг основен материал за Вашата DIY циментова замазка. 

За разлика от гипс, стиропорът е изключително лек материал, който лесно може да се носи от всички повърхности на помещението. В допълнение, тази пластмаса е евтина и лесна за инсталиране. Особено след като е приложен приложен стиропор, трудно може да се установи разлика в естествената мазилка. Но недостатъците се дължат и на полистироловите орнаменти: материалът е запалим и може бързо да се деформира, когато е изложен на топлина. Пожароизвестител ви гарантира закупуването на такава защита. 

Натуралният гипс е абсолютно огнеупорен и има регулиращ ефект върху вътрешния климат. Докато стиропорните компоненти често са посветени на по-модерни орнаменти, гипсът може да бъде използван за верно възпроизвеждане на оригинални дизайни, като се използват стари форми. Въпреки това, монтирането на тази DIY част може да бъде трудно, когато тънки елементи, като например мазилки, започват да се счупват.

Дизайн профили и форми

създаване на DIY Щук сам всъщност е, че няма мозък: гумена обвивка се смесва с 1/4 с вода и внимателно с гипс. За постоянно разбъркване с метална шпатула се получава маса без бучки, чиято якост е оптимална, когато не може да се абсорбира повече вода. Сега е много важно да продължите да работите върху мазилката. Избършете внимателно пластмасовите си форми с мазилката и след това ги напълнете. С шпатула, изглаждате масата точно и оставете мазилката да почива и да стане твърда. След около 24 часа можете внимателно да хвърлите цилиндричната си циментова замазка и да я прикрепите според нашата инструкция на желаното място.

Стиропорните или мазилният корнизи се изрязват до желания размер, като се използва шкурка и каменна тел. Розетите, които се използват като розетки за лампи, трябва да се добавят чрез пробиване на отвор на кабела.

Подгответе тавана

Преди вашата циментова замазка да се появи в стаята ви, трябва да проверите конструктивната цялост на тавана от конструктор. Благословете това от вашия план, най-накрая може да започне с привързаността. Първо вземете молив и прехвърлете позицията за вашите ивици, розетки & Co. на тавана. За да запазите мазилката си направо на земята, тя трябва да бъде почистена щателно. Премахва старите остатъци от гипс, боя и тапети или използва гипсокартон като идеален носител. Плоската повърхност също така обещава сигурен захват за циментова замазка. Можете да определите каквито и да е сблъсъци с линията на тебешир, която е поставена там, където стюардови корнизи и розетки трябва по-късно да намерят своето място. След това балансирайте неравномерните области, като нанесете или махнете първо масата, докато линията на креда маркира тази област като равна. Преди да можете да залепите DIY циментова замазка, нейните планове за разпределение за бъдещето си позиция на тавана с помощта на шпатула и да ги навлажни около 15 минути, преди да започнете процеса на свързване.

Прикрепете циментова замазка

Имайте предвид, че се нуждаете за DIY мазилка стиропор универсално лепило и се използва в DIY мазилка мазилка гипсова лепило. Последният се смесва с вода, докато твърдостта прилича на кварк, а това веднага се разпределя върху мазилките. С леки движения на дрънчене, натиснете фигурите върху маркерите си и се старайте да ги подравнявате точно. От всички страни се гарантира, че ще се появят лепило, но просто изтрийте с гъба или шпатула. Един час може да мине, докато адхезив лекува. Дотогава особено тежките мазилни компоненти временно се задържат с гвоздеи и при необходимост се завинтват здраво. След един час лепилото е твърдо, така че може да се извърши фино шлифоване. Нечистите преходи между DIY циментова замазка и на тавана да се фугират в последната стъпка чрез попълване материал се поставят чрез шпатула на пропуски. С фино шлифовъчния шкурка, супернатантите са внимателно очистени. Създаването на циментова замазка в СИО е предизвикателство, ако не и шедьовър, което ще бъде полезно въпреки усилията. Онези, които искат да дадат на жизненото си пространство нова аура с проект за изработка на домашни любимци, също трябва да се запознаят с тази книга с идеи.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

78 + = 88

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: