6 трика, които правят ниските тавани да изглеждат по-високи

Ние всички обичаме големи, просторни стаи с много пространство, светлина и въздух около нас. За съжаление, реалността често е различна. Кой
не просто достатъчно късмет, за да бъде в щедрата стара сграда или състояние на изкуството
Животът във вила често трябва да се уреди за ниски тавани
Направете всяка стая автоматично по-малка и по-малка. Това не означава
че трябва да се чувстваме смазани и затворени в такива помещения. С
Истински трикове и идеи можете да а именно ниски тавани напълно изпратени
по-високи и по-ефирни, и по този начин по-свободни, по-приятелски и по-добри
допринасят за по-щедро чувство за живот. Имаме шест полезни съвета днес
носени с нея, излизат от стаите си с ниски тавани много големи
и в същото време можете да сте сигурни, че те няма да ви задържат
да се удари в ума.

1. Изберете правилните цветове

Изборът на цвят играе голяма роля в стаи с ниски тавани. За да не изглеждат огромни, препоръчително е да ги нарисувате в светли нюанси. Ярко бял, мек крем или деликатни пастелни тонове са най-подходящи за ниски тавани, тъй като те визуално отварят помещението, отразяват светлината по-добре и правят тавана да изглежда по-далеч. По този начин стаята изглежда много по-голяма и по-ярка. Ако искате да донесете малко цвят в играта, след това се охладете с хладни тонове като светлосин или люляк. Те създават впечатление за пространство и оптично отдръпват тавана. Като цяло, експертите препоръчват таванът винаги да е по-светъл от стените, тъй като това поставя последните в светлината на прожекторите и прави пространството да изглежда по-високо, отколкото в действителност. За ниски тавани, които са просторни и ефирни, е важно стените да са колкото е възможно по-ярки и свежи. Тъмните тонове ще накарат стаята да се задържи въпреки яркото таванче. По отношение на подовата настилка, обаче, ситуацията изглежда различна: Тук със сигурност може да се работи с по-тъмен цвят, което прави тавана и стените като контраст още по-ярки и по-високи.

2. Намалете осветлението

Правилното осветление има ефект на разтягане в стаи с ниски тавани. Препоръчително е да се откажете от лампите, които изпъкват от тавана, като например буйни полилеи или големи висулки, предпочитат да се откажат и вместо това да настроят с акценти на стена светлини. От тях светлината трябва да бъде разбита над целия таван, която визуално се отваря и го прави по-ефирен. Като цяло, препоръчително е да се разчита на непряко осветление. Ако не искате да се откажете от тавана, трябва да изберете вдлъбнати прожектори, които предлагат хармонична комбинация от фокусирана и разсеяна светлина и създават впечатление за по-просторна и просторна стая. В допълнение, интелигентните подови светлини могат да помогнат да се включи още една вълнуваща фасада, която отслабва от ниския таван.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Изберете правилните мебели

При избора на мебели ниските тавани също могат да бъдат изпратени по-високо. Важно е да се отбележи, че не искате да препълнете стаята, защото всяко допълнително мебелно обзавеждане би довело до усещане за стягане. Твърди, тъмни стени и други обемисти, обемисти мебели трябва да се избягват в стаи с ниски тавани. Вместо това експертите препоръчват балансиране на ниската височина на тавана с прости, проветриви мебели в ярки цветове, за да се създаде колкото е възможно повече пространство между мебелите и тавана. Много добре пригодени са тънките шкафове, ниските седалки и дълбоките маси. Дори грациозните рафтове са във всеки случай по-добър избор от масивните шкафове. Като цяло, човек трябва да направи без мебели в стандартни размери, защото обикновено високите мебели привличат вниманието към факта, че таванът в тази стая е по-нисък от обичайното.

4. Оптимизирайте дизайна на стените

Вече споменахме, че трябва да избереш светъл цвят на стената в стаи с ниски тавани. Но това не е всичко, което има по отношение на дизайна на стените, за да направи стаята да изглежда по-висока, по-просторна и по-просторна. Един от най-популярните съвети от света на модата може да се приложи и в интериорния дизайн: вертикалните ивици се простират визуално и създават тънък силует. За стаи с ниски тавани това означава, че те изглеждат по-високи и по-високи с вертикални ивици. Други, по-смели шарки са позволени като тапет. Важно е, обаче, да се уверите, че тапетът с шарки е директно с тавана, а не остава бяла лента за стена.

5. Направете Windows съучастник

Големите стъклени повърхности са надеждни помощници, които правят тесните, малките и ниските стаи да изглеждат по-просторни и визуално отворени. Те носят усещане за лекота и се оставят в изобилие от светлина. По този начин стаите с ниски тавани изглеждат по-просторни и отворени. Разбира се, не всеки има възможност да оборудва своята ниска стая с големи прозорци, но дори и с право завеси може да бъде доста трик. За да увеличите усещането за височина, окачете пердетата на пода по-високи, колкото е възможно. Най-добре е да го прикрепите директно към тавана, насочвайки погледа към дълъг, вертикално течащ елемент, който предава височина. Дори прозрачните завеси правят тесните пространства да изглеждат по-светли и по-светли за миг и да отнемат трошащия си ефект от ниския таван.

6. Осигурете с аксесоари за окончателното докосване

В допълнение към завеси и завеси, има много други аксесоари, които ни помагат да направим стаи с ниски тавани да изглеждат изгодни и щедри. Точно като големите прозорци, огледалата също имат отварящ се, просветляващ ефект. Най-добре е да изберете мащабни модели, които заемат голяма част от стената и визуално разширяват ниските тавани и изглеждат по-високи. Дори с рамки за картини и картини можете да постигнете сложни ефекти. Например, тесни, високи кадри или наслагвани изображения подчертават вертикалата в стаята. Най-добре е да поставите отделни произведения на изкуството малко по-на стената от обичайното, тъй като по този начин зрителят трябва да насочи погледа си нагоре и да даде усещане за височина. Между другото, човек трябва също така да избере сами мотива. Вертикалните линии са по-подходящи от хоризонталните форми в този случай.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 − = 53

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: