Колко струва наистина да си настроя тераса?

Много хора мечтаят да разкрасяват откритите си пространства и често включват един
стилна тераса. Тя определено е идеалното място за прекарване на времето
Да прекарате приятели или семейство. В същото време тя украсява това
цялата къща и увеличава стойността си.

Това обаче не е така
толкова лесно да се изчисли точната цена на нова тераса, защото
Редица елементи и фактори влияят върху това изчисление.

Така че как да получите такъв
Оценка на това, какво да търсите и кои разходи да платите?
Ако наистина искате да създадете тераса, си струва да прочетете.

1. Факторите, които влияят върху вашите разходи

Цената на полагане на тераса не само се различава от фирма до фирма, но също така зависи от вида на материалите. Да не забравяме специалния дизайн на терасата, която също играе голяма роля.

при homify Ще намерите богат списък от експерти (включително интериорни дизайнери, архитекти, градинари, професионалисти в областта на осветлението и др.), Които могат да ви помогнат с това.

2. Важни съвети за ангажиране на подходящия експерт

Както вече споменахме, има безброй специалисти, специализирани в проектирането на градината и терасата. Трябва обаче да сте сигурни, че лицето или фирмата, поне в състояние да направи тези основни неща:

• Изкопайте съществуващия вътрешен двор или градина.

• Поставете горния почвен слой и тревата.

• Завършете основата.

• Подравнете старите храсти или жив плет.

Не забравяйте да прегледате избраните референтни теми.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Разходите за полагане на тераса

Когато става въпрос за точните материали за вътрешния двор, имаме определени възможности, които можем да изберем. Те включват павета, каменни плочи или дървени дъски. Разходите зависят до голяма степен от вида на избраните материали.

Цената на терасата на квадратен метър може да варира в зависимост от избраната от вас компания. 

Приблизителната оценка на цената на новата тераса ще ви покаже тази малка обява, която показва разходите на квадратен метър и е само насока:

Обикновено основно оборудване

В най-простия случай, трябва да платите за чипс в размер на 3-4 € (на м2). Също така е по-реалистично да се включат разходите за конкретна фондация на основата от € 3-5.

Дървена тераса

Ако терасата не е на приземния етаж, препоръчва се дървена тераса. Изграждането на лъча струва около 8-10 €, а сумата за подовата настилка с дървени подови дъски е около 35-45 €.

камък

Ако няма нужда да се преодолее голяма разлика във височината, достатъчно е да се подготви терасата и да се заобиколи ръба с камъни. Огражденията струват около 14-16 € (на м). Паветата са на разположение само от € 8 (на м2).

4. Кой материал да изберете: дърво

Въпреки че дървото е популярен материал за пода на вътрешния двор, трябва да знаете и недостатъците, които могат да ви дойдат. Дървесината изисква повече грижи, отколкото други материали, за да се гарантира, че няма да се гние или да се повреди от слънцето.

Имайте предвид, че изграждането на покрита тераса струва много повече от обикновен вътрешен двор, тъй като трябва да се построи плоча и покрив.

5. Кой материал да изберем: естествен камък

Естественият камък се предлага в много различни типове, като плоча, плоча, син или варовик. Единственият недостатък е, че процесът на полагане отнема по-дълго време с естествен камък и материалът е оскъден, така че може да ви струва повече от други материали.

Въпреки това няма нищо по-красиво от фантастичната гледка към завършената каменна тераса.

6. Кой материал да изберете: тухла

Тухла не е непременно най-популярният материал за вътрешния двор, тъй като се нуждае от много грижи. Тухлите, например, са склонни да се счупят в изключително студено време или да предизвикат неприятни пукнатини. Освен това, те са податливи на мъх, когато са в сенчести области.

Разходите за терасата обикновено са малко по-скъпи, отколкото с материали като бетон. Въпреки това, бетонните тераси имат тенденция да се чупят, където тухлите се адаптират към завои и криви в двора ви.

7. Какъв материал да изберете: Павета за павета

Паветата ви предлагат много предимства, тъй като те имат еднаква дебелина, което значително улеснява процеса на полагане. Освен това те се предлагат в много различни форми, цветове и модели.

Ако вече имате опит с DIY проектите, можете дори да се опитате да поемете самият покрив, създавайки уникална форма за вътрешния двор. Това във всеки случай ще спести много разходи. Освен това можете да разширите своята тераса по всяко време при относително ниски разходи.

8. Съвети за почистване

След като новата тераса на мечтите е завършена, вече можете наистина да се насладите на времето си в градината. Въпреки това, трябва да се грижите за него редовно за дълго време, за да се насладите на новата тераса. Много компании го почистват безплатно, след като приключат. След това трябва да се грижите сами за почистването. Това е най-подходящо за почистващо средство с високо налягане.

Това ще ви спести време и пари, като консумира до 70-80% по-малко вода от градинския маркуч и излага вашите деца и домашни любимци на невредими химикали.

Също така трябва да се уверите, че използвате подходящ почистващ разтвор, който е екологичен и безопасен за вашите домашни любимци. На повечето бутилки има ръководство, което трябва да прочетете и да следвате. Винаги носете предпазно облекло, ръкавици и очила и покрийте всички растения с фолио, за да не бъдат убивани от чистачката.

Измислете още повече вдъхновения за хубава външна зона? Ето още идеи за разкрасяване на градината.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

52 − 48 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: