10 есенни цветя за градината

Есента е мокра, студена, сива и нежна? Между другото! Градината също е цветна и цветна, когато летните цветя се удължават
са избледнели и дните са по-хладни и по-кратки. До цветни листа
Дърветата осигуряват изобилие от цветя за колоритна есен. ние
да ви покаже десетте най-красиви и най-популярни есенни цъфти за градината,
които в някои случаи в Ноември за страхотни цветове в грижата за леглото.

10-те най-популярни есенни цветя

Първата слънчева шапка

С ярките си цветя в лилаво или жълто прави слънцето шапка (Echinacea) докато в есента всяка градина легло колоритен. Растението едва ли изисква грижи, което го прави една от най-популярните есенни цветя. В допълнение, слънцето шапка е издръжлив. Изсушените издънки могат да бъдат премахнати през есента или пролетта.

2-ри астер

Астерите са незаменима класика сред есенните цветя, които осигуряват разнообразие от цветове в градината до ноември. Те съществуват в различни цветове и нюанси. Особено практично: астерите могат да останат в цветното легло след цъфтежа, защото изсъхналата листа ги предпазва от замръзване.

3. Далия

Също толкова разнообразна, колоритна и характерна за падането е далита. Тяхното време на цъфтеж може да продължи до първото замръзване през октомври или ноември. Dahlias не са зимни издръжливи, така че трябва да вземете крушки от земята след първата слана и да съхранявате в мазето до пролетта.

4. Gladiolus 

Гладиолите цъфтят от летните месеци до октомври. С извисяващите се, мечообразни цветни стъбла те са класическите рязани цветя за големи вази, но дори и в градината леглото гилдии изглеждат много декоративни. Особено, тъй като те цъфтят във всички възможни цветове: Има гладиоли с червени, розови, лилави, оранжеви, бели и жълти цветя. Растенията не са устойчиви, но техните клубени могат да бъдат хибернирани на хладно място.

 5. Хризантема

Хризантемите значително удължават цветните спектакли в градината, защото късните им разновидности разцъфват през ноември. В допълнение, те са здрави и често са издръжливи. Не само ни вдъхновява цветното богатство на растенията от Източна Азия, но и техните различни цветни форми.

6. есенна анемона

Деликатните цветя на есенната анемона са истинско око, независимо дали в цветното легло или в градинката. Цветовете на цветовете варират от бели до розови до дълбоко червени тонове. През първите две зими трябва да предпазвате анемона от студ, но щом се е развил добре, той е почти неразрушим и след това може да остане спокоен в продължение на много години на същото място.

7-и ден

Тъй като е толкова лесен и почти неразрушим, Tagetes се нарича и невен. В допълнение, малките кош бръмбари са красиви, за да видят и да донесат с интензивния си аромат ново измерение в есенната градина. Някои видове цъфтят, докато други дори от октомври.

8. Тома за есенно време

В есенен сезон (Colchicum autumnale), който вече проявява цветовете си през пролетта, но само през есента, предвижда цветни пръски в градината до октомври. С лилавите си цветя те напомнят на минзухари, които са грешили в сезона. При по-внимателна проверка на малката красота обаче се препоръчва предпазливост, тъй като Herbstzeitlose е силно токсичен.

9. Дебела кокошка

Дебелата кокошка или кокошка (Sedum telephium) идва от Азия и се счита за необикновена многогодишна, която украсява есенната градина като градината след лятото. Тя харесва слънчевите места и сухата почва и затова е перфектното есенно цвете за тези, които не са непременно най-зелените палци. Маслената кокошка е лесна за почистване, издръжлива и също е подходяща за вани или прозорци.

10. Чудно дърво

Въпреки красивите си лилави цветя, с които очарова през септември и октомври, е целокупното дърво (Vitex agnus-castus) малко от модата. С удължените си панички традиционното лечебно растение е истински вътрешен съвет за тези, които искат да се насладят на цветна и многостранна цветна терапия дори през есента.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: