Седем страхотни идеи за прозоречни завеси

Искате да преработите прозорците си, но ти липсва правилната идея? Не е лесно да следите големия избор. Имате широка гама от опции при закупуване на прозоречните завеси. От завесата над ролер до щори и щори всичко е там. С нашите експерти ще намерите много различни модели във всички размери, дизайни и цветове. Нека твоето въображение да тича, да нямаш граници!

Правилният избор на прозоречната завеса може значително да повлияе на цялостното впечатление на вашия дом - в края на краищата той оформя рамката не само за вашите прозорци, но и ви дава структура. Вашата прозоречна завеса предлага уединение и намалява шума и студа. Но тя също служи като декоративен елемент и трябва да направи вашето жизнено пространство индивидуално и творчески. Вдъхновението може да се намери в нашия Ideabook или от нашите експерти. Днес обаче ви представяме седем особено красиви идеи за вашите прозорци.

Вертикални летви за хубава гледка

Типични за медицински практики, офиси или обществени институции са завесите от перваза и вертикалните щори, които все повече се преживяват като вид възраждане в частни пространства. Междувременно има такива прозоречни завеси във всички възможни варианти, материали и цветове. Така че те нямат нищо общо с тъмните сиви завеси, които ги познаваме от преди. Вертикалните летви са чудесна идея за големи стаи с прозорци от пода до тавана. Те никога не дават на помещението голяма структура и създават интересна игра на светлина по стените. Въпреки че помещението е визуално защитено, все още имате изглед към градината и светла стая. Вертикалните жалузи, ако предлагате само един прозорец с него, изглеждат особено привлекателни, когато другите остъклявания са украсени с хоризонтални щори. Играта на геометрията ще даде на дневната ви допълнително нещо, което ви гарантира да се насладите.

Венециански щори за вашия хол

Особено в хола ние оценяваме гъвкавостта: Трябва да е достатъчно ярка и все пак искате да бъдете защитени отвън. В зависимост от светлината, която не искате да бъдете заслепени, но в същото време не искате да издърпате цялата завеса. Прекрасно подходящи за вашата стая са щори или щори, като алтернатива на обикновените завеси за прозорци. Съчетава например монохромен с шарени плисета и поставя толкова интересни акценти в дизайна на вашето жизнено пространство. Ако избирате плисетата в цветове от едно и също семейство цветове и настройвате цветовата схема на останалата част от обзавеждането, създавате хармонична цялостна картина. Между другото, плисетата изглеждат особено добре в стаи с големи прозорци или в стаи с няколко прозореца.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Цветни прозоречни завеси

Цветът е ключът - дори и на прозорците ви. Особено, когато е студено и сиво навън, ярко наситено цветно прозорче веднага просветлява настроението ви и ви дава приятно и жизнено усещане за живот. Особено ролетни щори изглеждат страхотно, когато се държат в ярки цветове и контрастират с останалата част от дизайна на стаята. Особено в иначе просто обзаведени стаи или апартаменти в охладителния промишлен стил, цветната прозоречна завеса или цветната ролетна щора има освежаващ и ободряващ ефект.

Прозоречна завеса с мотив

Най-новата тенденция в прозоречните завеси са големи, очарователни дизайни. Дали графични отпечатъци, животински мотиви или други дизайни: Мотив завеса прави ясно изявление и дава на вашия дом индивидуалната бележка, която желаете. Завесите с големи отпечатъци и мотиви са особено ефективни в модерните дневни. Представеният тук модел показва британското знаме и допълва формата и цвета си, доста ограничен, но много съвременен декор и ясно показва кой тип може да живее тук: млад, модерен, градски.

Традиционни прозоречни завеси

Ако го предпочитате по-класически и сте настроили съответно, отвъд най-новите тенденции в дизайна на прозорци, имате много красиви традиционни прозоречни завеси, от които можете да избирате. Класически белите, полупрозрачни магазини могат да бъдат комбинирани с цветни и непрозрачни декоративни шалове. Например, представените тук завеси имат фин син цвят. Бароковите модели на висококачествената тъкан дават на завесата, както и на цялата стая несравним характер между класическия и модерния, а също така изглеждат много елегантни и луксозни.

Матирано стъкло вместо прозоречна завеса

Приятна алтернатива на класическата завеса е прозорецът, изработен от матирано стъкло или стъклопакети. Скандинавската компания До май предлага слайдове в различни варианти, които придават ефекта от матирано стъкло на вашия прозорец. Така че стаята ви е защитена от гледка, прозрачна и красиво декорирана. В разпечатките и изрезките имате избор между орхидеи, трева или други цветни растения и котки, седящи на перваза на прозореца.

Венециански щори от дърво

Венецианските щори не винаги трябва да бъдат изработени от изкуствени материали. Има много красиви модели от светло и тъмно дърво, които веднага дават на хола ви благородно докосване. Тъмната дървесина е особено подходяща за стаи в колониален стил. Лекият дървен материал може да бъде ефективен в селски, скандинавски и средиземноморски стил стаи. Красотата на този естествен материал е, че той не само изглежда добре. Дървото създава по-домашна атмосфера в стаята ви, приятно, излъчващо спокойствие и топлина, докато все още е жизнено и динамично. В идеалния случай дървените щори се комбинират с леки бели или кремави стени. Ако имате повече мебели, направени от подобно тъмно дърво в стаята си, добавянето на специални щори е оптимално и е истинско око, което всеки посетител ще забележи.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 75 = 81

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: