Кой етаж за коридора?

Да свалим ли обувките ви? Обикновено отговаряме на този въпрос с критичен поглед към нашата почва и една Не, това е добре!. Разбира се, ние не искаме да бъдем груби и да поискаме от нашите гости да бъдат в чорапи антре или градина да излезе в коридора ни. 

Само когато затваряме вратата зад гостите, понякога се разстройваме от една или друга кал или драскотини. Това може да бъде толкова лесно: За да избягаме от тази дилема, просто трябва да изберем правилната повърхност за нашия коридор. Здрави, устойчиви на надраскване, водоустойчиви и най-вече, трябва да е красива на пода? Ние ви наричаме плюсовете и минусите на най-често срещаните подови настилки в коридора.

Дървото в коридора

Дървената подова настилка има ясни предимства: тя винаги изглежда топла и привлекателна! Тази повърхност обаче също е чувствителна. Малки камъчета под обувките или заострени високи токчета могат да оставят неприятни белези на дървото.

Дълги дъски за малки коридори

Друго плюс за дървен под: можем визуално да измамим нещо с него. Оставете дълги и леки дървени дъски малки коридори по-дълъг и по-широк. Ако коридорът е голям и наводнен със светлина, дъските също могат да бъдат по-тъмни и по-солидни.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Покрит коридор

Малко по-цветно и разнообразно, коридора може да бъде проектиран с плочки. Освен това този материал е приятен лесно обслужване - малки локви и калпаци се изтриват за нула време. Въпреки това е необходимо внимание с малки, заострени и надраскващи вещества. Колкото по-цветни са плочките, толкова по-малко забележими са малки драскотини.

Природен камък в коридора

Природният камък е доказан в продължение на десетилетия, ако не и векове, в природата. Ето защо е един от най-здравите материали и в същото време е едно идеална настилка. И това определено е изключителна, защото всеки естествен камък - било то гранит, варовик или базалт - има уникален цвят и мрамор. 

Ето още интересни факти Природен камък в коридора.

Килим в коридора

И, разбира се, също трябва да погледнем килима и да си зададем въпроса дали има смисъл в коридора. Изненадващо, не е, че килим в коридора, докато временно изчезват мръсотията, но е още по-скъпо за почистване. Докато плочките обикновено могат да бъдат изтривани само мокри, килимите трябва да бъдат смучени във всички случаи и - в случай на петна - също да се почистват по-интензивно. За звукоизолация Въпреки това, препоръчително е да използвате килим в коридора, тъй като нивото на шума по този начин се изолира. 

Привлекателен идеята обзавеждане за килим в коридора, който виждаме в този проект. Килимът се използва само там, където всъщност тичате без обувки. Той също е прекрасна декорация.

Колоритен линолеум

Дървен материал, камък или килим не отговарят на стила на апартамента или отговарят на вашия вкус? Разбира се, има и алтернативи за подовата настилка: индивидуална отпечатан линолеум носи малко повече креативност и гарантира на окото в коридора. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

88 − 83 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: