Трикове, които трябва да знаете, ако искате да създадете малък апартамент

Малък апартамент и страхотен комфорт на живеещите - това ли се вписва заедно? И ако! С няколко хитри трикове и трикове можете да направите малко място
Получете много място за свободно развитие и за няколко
Квадратни метра стилно и комфортно жилище. Средствата за успех са
гъвкави и многофункционални мебели, ярки цветове и някои прости но
изключително ефективни идеи за интериорен дизайн. Ето десетте ви трика
Определено трябва да знаете дали искате да настроите малък апартамент.

Тънки разделители са в търсенето!

Който иска да създаде малък апартамент, не само трябва да уважава избора на мебели, но и да се възползва максимално от съществуващия етаж. В малките апартаменти, където спалнята и холът са в една стая, е важно да се създаде творчество, за да се разделят двете функционални зони. Един делител на стаи е идеалното решение. Най-добре е за някой, който заема колкото е възможно по-малко пространство. В тази снимка спалните и дневните помещения могат да бъдат разделени с практична завеса. Така се погрижи отделен скрининг, който също допринася за уютната атмосфера.

Поставете гъвкави мулти-таланти!

Най-добрите съучастници в изграждането на малък апартамент са гъвкави заобикалящи, променливи, пространство-спестяващи мебели, които са възможно най-мобилни, неподвижни или подредени и предлагат на своите потребители много възможности. Това може да бъде дивана, който се превръща в легло за гости в няколко прости стъпки, страничната маса, която се превръща в изпражнения, когато е необходимо, или рафта, която се сгъва, когато е необходимо повече пространство. Като цяло, сгъваемите столове и маси винаги са добро решение за малки апартаменти, както и мебели, които прикриват много място за съхранение.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Огледалата увеличават стаята!

Това, което отразява визуално разширяване на всяка стая, не е тайна. Така че, ако искате да създадете малък апартамент, тогава задължително трябва да включите едно или друго огледало в живата концепция. Между другото, решаващият фактор не е размерът или формата на огледалото, а неговата позиция. Тя винаги трябва да бъде поставена по такъв начин, че да отразява светлинните повърхности или естествените източници на светлина, като прозореца. Заснетото осветление трябва да бъде насочено към тъмните ъгли на стаята, така че помещението да е оптимално осветено. И дори най-малкият апартамент изглежда много по-ярък и по-голям.

Зависи от цвета!

Добре изпитано средство за създаване на малки апартаменти е цветовата схема. Ярките цветове правят стаите да изглеждат по-просторни и просторни, докато тъмните тонове бързо отекват тесни помещения. Оптималният цвят за малките апартаменти е и остава бял. Но дори и със светло сиво, пясъчно или пастелни нюанси, не се забърквате. Нашият съвет: обзавеждане, боядисано в цвета на стената, визуално във фонов режим и прави стаята да изглежда по-голяма.

2 в 1

В малките апартаменти обикновено няма място за много стаи. Ето защо някои стаи трябва да споделят няколко функции. По този начин холът се превръща в стая за гости, ако се изисква или - както може да се види в тази снимка - кухнята в домашния офис. Как действа? С мултифункционални мебели, умно оформление на помещенията и умни идеи. Например, индивидуалният кухненски бокс предлага всичко необходимо в кухнята и много повече. Чекмедже крие разтегателен плот за маса, който може да се използва като трапезария или като бюро.

Избиране на правилните светлини

Ако искате да настроите малък апартамент, изборът на лампи играе ключова роля. Едно атмосферно и изискано осветление е важно, особено в затворени пространства. Въпреки това, размерът на светлините трябва да съответства на размера на апартамента. Експанзивните подови лампи, богатите полилеи и дори големите лампи за маса просто отнемат твърде много място и смазват съществуващите пространства. Вместо това, по-скоро поставени на филигранни висулки светлини, LED петна в тавана и малки стена светлини. Те потопяват околната среда в разсеяна светлина, осигуряват уютна атмосфера и едва ли се заемат със себе си.

Всеки инч има значение!

При създаването на малки апартаменти е важно да се отдаде колкото се може повече свободно пространство. Правилните склонове на покрива и зоната на стените около вратите често остават свободни, въпреки че можете да ги използвате чудесно. Как? Например с монтирани гардероби или умело подравнени рафтове. Ако имате достатъчно късмет да живеете в стар апартамент с високи тавани, определено трябва да изградите височина и да използвате разумно пространството.

Нашите съвети за малки дневни

Ако няма много място в хола, можете да работите с някои трикове, за да направите стаята да изглежда по-голяма. От една страна се поставя на индивидуални, гъвкави места, а не на масивен диван. Те ме оставиха да се движа по-добре, да поемат по-малко място и визуално да разхлабят околната среда. При избора на масичката за кафе предпочитат и достъп до модели, които се състоят от няколко елемента. Те могат да се движат заедно или да се използват като изпражнения, ако е необходимо. Обикновено се отнася за фотьойли, дивани и маси: Ниските, тънки мебели с филигранни крака винаги изглеждат по-богати от масивните, масивни парчета. И по-малко е повече! Това означава: Малките дневни просто не претоварват с твърде много елементи. Малко избрани парчета мебели и аксесоари визуално разхлабват пространството - изискване, което трябва да се използва от всеки, който иска да създаде малък апартамент.

Нашите съвети за малки спални

Съхранение пространство е в голямо търсене в спалнята. В допълнение към добре организираните гардероби ние препоръчваме мебели, които имат допълнително място за съхранение, като например подходящи нощни шкафчета или легла с рамка за легло. Като цяло, пространството под леглото определено трябва да се използва - например с ролкови контейнери, чекмеджета или други кутии, в които дрехи, спално бельо и козметика намират място. При избора на леглото е препоръчително да се предпочитат и по-ниски, по-чисти модели, отколкото твърди гигантски легла. Така че в малката спалня визуално се създава повече пространство.

Нашите съвети за малки кухни

Малките кухни могат да бъдат оптически по-големи с няколко трикове и трикове. Например, високо-гланцовите фронтове и металните повърхности имат същия ефект като огледалата и създават усещане за лекота и простор. В допълнение, трябва да бъдат пропилени празнини между които не са под и над шкафове и колкото се може повече неща, колкото е възможно затворите: тигани, подправки, гъби капаци, кофи и други прибори, няма да заемат място в килера, когато затвори вместо. Що се отнася до местата за сядане в кухнята, маневрените подлакътници са табу. По-добре са подредените столове и практичните сгъваеми столове или пейки.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 85 = 95

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: