15 модерни градински тенденции за 2017 година

Искате да знаете кои градински тенденции са в модата тази година? Попитахме нашите експерти и ви дадем
основните идеи за съвременната 2017 външна зона.

1. Показване на предни градини

По-рано прерийни легла често бяха запушени земни повърхности с прецизно засаждане и градински гном зад оградата на ловеца, те днес се представят много по-естествено и индивидуално с внимателно подбрани растения, материали и хармонични принадлежности.

2. Каменни легла, вдъхновени от Азия

Мирът и спокойствието, които търсим в градината, все повече и повече от нас намираме в азиатски вдъхновени алпинеуми, които излъчват със своя Zen фактор спокойна хармония.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. огнище

Пожарни чаши и други модерни камини, които стилно и елегантно осигуряват романтична атмосфера в огъня за балните летни нощи, са в продължение на няколко сезона.

4. Естествени материали

Евтините пластмаси и пластмаси вече не са в градината. Вместо това, доминират тук дълготрайни и естествени материали като дърво, камък, Corten стомана и ковано желязо.

5. Модерен стил на страната

Разбира се, намалената пуризъм е все още в обявената градина, но все повече се обединява от един вид противоположна тенденция - модерният стил на страната, съчетаващ съвременни елементи като ясни форми и вълнуващи детайли с много естественост и рустикално докосване.

6. Градина и балкон като хол

Градината, терасата и балконът стават все повече и повече нашата втора дневна, която предлагаме с удобни мебели за легла, възглавници, килими и коу, за да ни накара да се чувстваме напълно комфортни през лятото.

7. Кук навън

Не само холът, ние се движим този сезон на открито, но също и кухня и трапезария. От грил XXL до напълно оборудваната външна кухня, сега има същия комфорт за готвене на закрито, както на закрито.

8. Тенденцията отговаря на традицията

Смесени форми, които съчетават най-доброто от различни светове, са в абсолютната зона абсолютно хип. Модерните линии се съчетават с традиционни растения и съвременни материали с класически детайли за хармонично съжителство на стари и нови, тенденции и традиции.

9. Средиземноморски влияния

Точно като бедрата като японските и други азиатски влияния са тазгодишните средиземноморски идеи, които правят градината средиземноморски оазис. Те включват подходящи растения като лавандула, лимонови дървета, мащерка и козметика, както и съвпадаща декорация под формата на вази от теракот, пейки от ковано желязо и др.

10 модерни цветове

Модерната градина се представя в доста тънък цвят. В момента не се съобщава див микс от ярки цветове. Вместо това, вие поставяте много зелени и фини акценти в бели и деликатни пастелни тонове.

11. Trend растения

Що се отнася до растенията, сукулентите и кактусите определено са на мода тази година. Към това се добавят и други лесни растения, като храсталаци и различни треви.

12. Устойчиво градинарство

Темата за устойчивостта е много важна в съвременната градина - а не само по отношение на растенията и материалите. Използва се също и за повторно използване, рециклиране и захранване в градината на нови задачи. Например, палети, стари колички и стари кутии и бутилки се използват за създаване на хладни повдигнати легла и сеялки.

13. Градско градинарство

Дори тези, които нямат собствена градина, не трябва да правят без зелен оазис през 2017 г. Като част от градската градинарска тенденция, всяко свободно пространство в града се използва за градинарство - от мини-балкона до задния двор и от прозореца до плоския покрив.

14 самообслужване

Отглеждането на собствените си плодове и зеленчуци в градината или на балкона е в момента хит сред градините на хоби. Не е чудно: това е забавно, здравословно и вкус толкова по-добре от закупените супермаркети.

15. Вертикална градина

И накрая, имаме още една тенденция за тези, които нямат много място в открития район, но все пак искат да го направят красива: Вертикалните градини, които се намират на стените на къщите и стените на вътрешните дворове, осигуряват живот, цвят и стил.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 − 18 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: