15 блестящи стълби, които заемат малко място

Има неща, които не можете да правите без в малка къща или апартамент, особено ако това е двуетажна вила. Стълбата е толкова жизненоважен елемент, който не можете да премахнете, колкото и да искате. 

Събрахме 15 вида стълби в тази книга от идеи, които заемат малко място и са толкова функционални, колкото и визуално привлекателни. 

1. Три в едно

В този първи пример не само има инсталирана стълбище в малко пространство, но също така показва как да се използва това малко пространство за няколко неща едновременно: вертикална градина и красива библиотека. Самото стълбище има прост, но съвременен дизайн и е украсено в бяло, което създава красив контраст със зелената градина във фонов режим. 

2. Спирално стълбище

Спиралните стълби са идеалното стълбище за втория етаж с малко пространство - както в този случай. Те имат дизайн, който носи движение и никога не излиза от модата. В допълнение, те се предлагат в много дизайни и различни материали и могат лесно да се адаптират към личния стил и вкус. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. В два раздела

Стълбите, които заемат малко пространство, не трябва да се издигат на едно парче на първия етаж. Това стълбище създава в долната секция, че е без парапет, впечатление за лекота и позволява на стаята да действа като единица - чудесно решение с малко пространство в стълбището. Втората секция, от друга страна, е снабдена с черна преграда и по този начин допринася за сигурността в къщата. Това е особено препоръчително, ако има деца в къщата или апартамента.

4. Футуристично стълбище в малко пространство

Това стълбище ви кара да говорите безмълвно! Той е проектиран със стъпала, които висят във въздуха и осигуряват вълнуващ промишлен дизайн. 

5. Дървена стълба, която се адаптира към малкото пространство в стълбището

Това естествено дърво стълбище се адаптира перфектно към наличното пространство и следва обрати и завои на стаята с елегантните си криви. За да се запази пространството в неговата цялост, стълбищната релса беше прикрепена към най-външната стена и проектирана така, че да съответства на цвета на дървените стъпала. Всеки, който иска такова много индивидуално стълбище, може да получи съвети от интериорен дизайнер. 

6. Сгъваемо стълбище

Понякога не само стълби за втори етаж са необходими в малко пространство, но и стълби, които водят до мансарда или към складово помещение. В такъв случай сгъваемото стълбище е гениално решение. С нея спестявате много пространство и може просто да ги разгънете, когато имате нужда от тях, което обикновено така не е така.

7. Само широк половин метър

Не винаги се нуждаете от големи и широки стъпки, които заемат много място. Всеки, който използва тясно стълбище, чиито стъпала са само половин метър широк, получава функционално стълбище в малко пространство и може да спести много пространство. 

8. Обикновено и просто

Това стълбище е може би най-простото в целия Ideabook. Ако търсите алтернатива, която ви позволява да стигнете до втория етаж, докато все още търсите дискретно стълбище, тогава това класическо стълбище със своите прости линии и форми е точна.

9. Минималистичен и модерен

Това невероятно малко стълбище е идеално за апартаменти, които имат таван или таван. Едва ли заема място и все още се вписва във всяка стая със своя промишлен дизайн. 

10. Стълбите като част от коридора

Стълбите могат да бъдат проектирани и като част от коридора, както в този пример. Тук се използваше всеки най-малък ъгъл. Под стълбите например е поставена малка маса с лампа, която има декоративен ефект и допринася за осветлението в стаята. 

11. хиляди функции в едно

Няма съмнение - това стълбище е едно от абсолютните фаворити в списъка. Той предлага фантастичен дизайн със своята смес от черна стомана и светло дърво и в същото време изпълнява невероятен брой функции. Има стълби, лавици, бюро, маса, шкаф с чекмеджета и място за съхранение в едно. Кой би помислил, че с едно стълбище бихте могли да направите много повече, отколкото просто да се качвате нагоре и надолу по него?

12. По стената

Това стълбище изглежда като свързано със стената. Тя се адаптира идеално към всеки ъгъл и всеки завой на стената. Стените в стената осигуряват оптимална видимост и допринасят за отсъствието на парапет към безопасността. 

13. За малките в къщата

За децата никога не изглежда да има достатъчно място за игра в къщата. Това стълбище се превърна в чудесно място за децата. Ако попитате малките, това стълбище с вграден магазин гарантира абсолютния фаворит.

14. Използвайте всеки инч

Дори под това стълбище, полученият площад открива много възможности. Тук е инсталиран дървен шкаф, който от една страна изглежда декоративен, но от друга страна може да реши и много проблеми със складовото пространство в малък апартамент.

В този Ideabook ще намерите още предложения, с които можете умело да използвате пространството под стълбите.

15. Скрити и дискретни

Това стълбище се крие зад фалшивата стена - оригинална и забавна идея, с която може да се интегрира стълбище в стаята. Това стълбище е идеално и за стаи с високи тавани.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 63 = 71

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: