Какво да търсите през 2016 г., когато купувате телевизор

Никога досега потребителите не са имали толкова много телевизия за толкова малко пари, колкото 2016: многобройни характеристики
и функции, които преди са били запазени изключително за луксозни устройства
бяха, вече са от много телевизори на входно ниво
се предлага. Това важи както за високата резолюция Full HD (обикновено има само
дори по-малък втори телевизор за деца, гост или спалня
по-ниска HD готовност), както и за функционалности на Smart TV, върху които
Телевизор чрез интернет връзка към мултимедийния център за развлечения
е.

Но кой има избор
Разбира се, има и агония: Много различни доставчици се бориха за услугата
на потребителя, и предвид многото технологии, използвани в съвременния ден
Телевизори са трудни за проследяване. това
Ето защо членът дава общ преглед на това, какво да търсите при закупуването на телевизор на година
Трябва да обърне внимание на 2016 година.

Различни технологии

Що се отнася до приемането на класически телевизионни канали, междувременно се установяват цифрови стандарти: В почти всички телевизори тунерите за приемане на DVB-T или DVB-C се инсталират по кабел или чрез антена. По този начин закупуването на допълнително оборудване обикновено се пропуска.

В същото време е утвърдена и новата телевизионна технология "Smart TV". Терминът крие различни начини за използване на интернет за едно съвременно телевизионно преживяване. По този начин, на устройствата на почти всички производители т. Нар. Приложения, с помощта на които зрителите могат да имат достъп до медиите библиотеки на телевизионни канали или предлагането на доставчици на стрийминг услуги. Ако тази функция е особено важна, трябва да сте сигурни, че при закупуването на WLAN модула е инсталиран; Като алтернатива, външен приемник може да бъде монтиран повторно чрез USB.
обаче, телетекст наследник "HbbText", зрителят снабден с информация за текущата програма все още не е стандартен: необходимо е предварително да се намери в магазините или онлайн, независимо дали желаното устройство поддържа стандарта.

Какви са най-важните свойства на устройствата?

За повечето хора размерът на екрана все още е най-важната функция на устройството. LED технологията позволява впечатляващо преживяване на гледане; техният размер все още се дава под формата на диагонал на екрана.
Най-малко толкова важно е скоростта на опресняване - особено ако харесвате спортни или екшън филми. Тъй като високата стойност от 100 херца и по-забележимо намалява замъгляването и прави движенията изглеждат много по-гладки.
Ако гледате много телевизия, трябва да се уверите, че консумацията на устройството е в рамките на ограниченията. По същество, колкото по-голям е екранът, толкова по-голяма е консумацията на енергия. Въпреки това, благодарение на LED технологията, съвременните телевизори са много по-икономични от класическите телевизори с тръби. Помощ за решението предлага етикета за енергийна ефективност на телевизора: може да се прочете как да се класифицира устройството.
USB портовете също са неразделна част от телевизорите. Те могат да се използват за свързване на външни твърди дискове или цифрова камера. HDMI портовете също така позволяват възпроизвеждане на съдържание с висока разделителна способност, например чрез Blu-Ray плейъри. CI-Plus също така позволява на картите от доставчиците на платена телевизия да имат достъп до телевизора.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Колкото по-голямо, толкова по-добре?

Дали спортен или игрален филм, любимата серия или вълнуващ документален филм: Забавлението на телевизора почти винаги нараства пропорционално на размера на екрана. Подходящо е, че производителите произвеждат щедри устройства дори и за тесната чанта - технологията с LED дава възможност!

Също така има благоприятен ефект, че телевизорите с плосък екран се вписват перфектно в модерна атмосфера на живот: без значение колко големи са те. Докато класическите телевизионни телевизори, поради техния външен вид и пространството, за което твърдяха, бяха считани от интериорните дизайнери за ужас, те просто оставиха новите модели да бъдат интегрирани в хола. 

В допълнение към телевизора през последните години е създадена вълнуваща алтернатива: проекторът. Отново са възможни впечатляващо големи прожекции на кино; За разлика от телевизора, можете да направите устройството практически невидимо, когато не е необходимо. Ако обаче гледате много телевизия, все още трябва да използвате класически телевизор: устройствата "всичко в едно" все още предлагат по-голям комфорт и по-ниска консумация на енергия.

Специални характеристики

Цифровата технология позволява интегрирането на множество допълнителни функции, които правят преживяването за гледане още по-удобно. Това включва, например, така наречените PVR функция: персоналния видеорекордер позволява на потребителите да съхраняват програма на външен твърд диск и да гледате, изместена във времето - с удобна функция, когато можете да гледате "на живо" любимата си телевизионно шоу отново не. Купувачите трябва да се уверят, че личният видеорекордер поддържа свой собствен начин за получаване: Някои устройства приемат сателитния тунер, но не чрез кабелен тунер.

Дори 3D функционалността вече не е рядкост при съвременните телевизори. Дори купувачите, които не се интересуват от тази функция, трябва да купят съответното устройство: Тук се инсталират най-вече висококачествени компоненти. Разграничаването между затвора и филтър технология за поляризация: Докато поляризиращ филтър технология, която се използва и в кината, трябва да се прибегне до по-ниска разделителна способност за 3D гледане, техниката на по-сложен затвора осигурява пълна резолюция. Съответните устройства обаче също са много по-скъпи.

4K: текущото ниво на нещата?

Разделителната способност на телевизори се е подобрило значително през последните години: Galt преди не много отдавна HD Ready (720p), като върхова мощност, е пълна HD резолюция (1080p), сега често срещано явление - дори при входно ниво. Този човек не трябва да се харчат много пари, за да се стигне до свеж наслада изображение: получите вече за няколко стотин евро на потребителите на устройства, които филми на блу-рей дискове и други пълно съдържание HD отразява във впечатляваща начин. Никога досега не е имало перфектно изживяване за домашно кино толкова евтино! В сектора от висок клас текущата мярка за нещата вече е друг стандарт: 4K, четирикратната резолюция на Full HD. За устройства, които поддържат 4K, все пак трябва да копаете дълбоко в джоба си. Експертите обаче също така приемат, че ще отнеме много години, преди да преобладава по-високата резолюция. Освен това в момента няма много съдържание, което да се възползва напълно от технологията 4K. В това отношение телевизията с Full HD все още е добър избор и през 2016 г.

Цената е гореща!

Както споменахме по-горе, висококачествената екстра и вълнуващите екстри не трябва да бъдат на модерна телевизия
цена повече: Устройствата с Full HD вече са на разположение за 400 евро. за
Начинаещите са особено интересни тук, без име, устройства, които са често срещани
предлага отлични характеристики на умерена цена. Бъдете предупредени тук сами
пред 4K телевизори от ниски цени доставчици: Четириъгълния HD стандарт е все още твърде
младите да работят задоволително за няколко стотин евро.

Нагоре има цени
Разбира се, няма ограничения. Дали дизайнерската телевизия или
Луксозно оборудване с щедър твърд диск и особено бързо
Честота на опресняване - през 2016 г. потребителите могат да получат и високи четирицифрени суми
да прекарате в хола, за да се насладите на картина над средната.

Кой не цени
най-новите технологии, от друга страна, имат възможността да спасят правилно:
В магазините за електроника и в интернет, преустановени модели на маркови
и да имат производители без име на намалени цени. Тук си заслужава
да гледате редовно на актуални брошури и специални оферти
пази!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

75 − 74 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: