Как мога да направя красива малка градина?

Днешните цени на земята позволяват закупуването на повечето хора само на малък парцел. Но дори и малка градина може да бъде проектирана и превърната в зелен оазис. Нова градина трябва да бъде добре планирана - особено ако тя е много малка. Един прост и все пак очевиден трик е да се играе с различни цветове. За да се създаде оптична дълбочина, трябва да се изберат по-тъмни растения за задната част, докато в предната част светлите цветя създават усещане за широчина.

Друг трик е да разделим градината разумно. За подразделяне можете да използвате малки живи плетове, обрасли плетени огради или перила. Единични храсти или високи треви могат също да бъдат насочени като оптични бариери. Следващите ни експерти ще ви дадат някои впечатления и вдъхновения за дизайна на вашата малка градина.

Обграждане на малката градина с бял чакъл

Особено, когато площта на имота е малка, се предлага подова настилка с декоративен чакъл. Нашият експерт в тази картина е избрал бял чакъл, тъй като визуално разширява стаята и също така поставя акцент върху всяка малка градина. Плътното засаждане по бялата стена прави преходът мек и създава впечатление за зелен оазис. В средата на градината има малка водна площ със сирене. Това оставя заобикалящия чакъл като път и осигурява ясно разпределение. Високата стена около нея осигурява достатъчно уединение, така че собствениците имат неприкосновеност.

Висока трева като екран за терасата в малката градина

С цялото планиране изборът на правилните растения е от решаващо значение. По принцип, трябва да се уверите, когато проектирате малка градина, че той не е твърде гъсто засаден, така че той не изглежда претоварен. Засадите с глина на тонове изглеждат спокойни и благородни. Колкото по-малка е градината, толкова по-бързо цветният дизайн изглежда претоварен. Експертът в тази картинка представя вариант, който перфектно завършва малка градина. Високата трева служи като визуален екран и отделя терасата от градината. Малки акценти като слънчевите светлини правят малката градина да се чувства комфортно дори през нощта.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Оптически увеличете малката градина с лек под

Експертът в тази картина използва размера на градината за изграждането на голяма тераса. Засаждането в средата на стаята е подчертание и не оставя терасата твърде студена. Яркият под визуално увеличава повърхността. Червеното на каменната стена добавя допълнителна топлина към мястото на релаксация. Проектирането на малка градина не само носи радост на тази гледка, но и вдъхновява посетителите.

Много зеленина и наоколо насаждения

Тази градина на нашия експерт е оптимално защитена и жителите имат по този начин неприкосновеността на личния живот. Каменната тухлена стена дава на иначе много подредената връзка на градината много специален чар. Чрез защитата на околните дървета няма директна слънчева светлина и е приятна дори при високи летни температури. Дизайнът на тази малка градина е поръчан, но все пак удобен. 

Обратно към природата

Дървена тераса и съвпадащи мебели завършват средиземноморския стил. Дизайнът в тази малка градина все още е място за малко поляна. По този начин всичко се дава с този експерт, макар и в малък формат. Удобен парцел с голяма тераса и зелено има друго предимство - лесен за поддръжка.

Малко каменно стълбище като светлина

Малката градина може да бъде украсена с много елементи. Дори малките площи може да имат разлики във височината. Те могат да бъдат преодолени с каменни стълби декоративни. Бетонните плочи са идеалното решение за монтиране на стабилни стъпала в градината. Експертът в тази картина представя простия вариант на естествените камъни. Но има и цветни естествени камъни - като каменни камъни, които са под въпрос за дизайна на малка градина. 

Дори малките градини правят рай за децата

Много хора купуват имот главно заради децата. Дори малка градина може да бъде забавно за малките, защото люлка може лесно да се прикрепи, без да се отделя много място. Интегрирани в стабилна рамка, децата имат възможност да се осведомят по всяко време. Малък пикник със семейството или освежаващо забавление с градинския маркуч - една малка градина може да се превърне в рай за млади и стари. 

Терасата е продължение на хола

Имайте предвид каква трябва да бъде терасата, тъй като употребата определя оборудването и подовата настилка. Със сигурност не можете да избирате ориентацията на терасата, тъй като тя обикновено се определя от местоположението на имота. Въпреки това, имате много свобода, когато става въпрос за дизайна на малката градина и свързаната тераса. Независимо дали става дума за място за слънчеви бани, за уютно барбекю или като детска площадка за децата - тераса с градина също предлага най-високия комфорт за този експерт.

Малки градини на покрива в големия град

Все повече и повече собственици на жилищни сгради продължават да разширяват покривите на своя имот. Малките градини на покрива сега са абсолютната светлина на големите градове. Избягвайте всекидневния живот, като се наслаждавате на зелената градина на покрива и просто се наслаждавате на слънцето. Гледката към покривите на града подчертава уникалния дизайн на малката покривна градина. 

Дървесина и различни растения се редуват в малката градина

Тъй като в малка градина няма толкова много различни растения, идеално е, ако растението предлага няколко декоративни аспекта. Това може да бъде красиво цвете през пролетта, декоративни плодове или колоритни есенни листа. Харди растения като бръшлян са лесни за грижи и правят малката градина да покани въпреки сивите дни. Експертът в тази картина е избрал ясна линия в дървения тон и скандинавския стил. С правилната конструкция дървесината може да издържа на почти всяко време. Многобройни растения на ръба на пътя в тази малка градина за приказен изглед. Независимо дали през пролетта, лятото, есента или зимата, дизайнът на малка градина може да изведе най-добрата страна на всеки сезон. 

Малката градина е лесна за поддръжка и управление, но осигурява перфектно отстъпление след дълъг работен ден. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: