Защо каменната фасада може да бъде най-доброто решение

Всеки, който притежава дом, може да има късмет, защото знае, че винаги има отстъпление, което може да нарече своя. Но през годините, когато строителството на дома вече е малко назад, някои биха искали освежаваща промяна в къщата, която съответства на zeitgeist и фасадата модерен външен вид пропуснат. Така че е време за промяна.

Най-очевидният вариант вероятно е боя в нова цветова схема, което прави къщата да се появи в нова светлина. Но много не се е променило, това ли е модернизацията, която човек желае като собственик? Защо не смеете нещо съвсем ново, което променя вида на къщата от земята и икономически има смисъл? Речта е - заглавието вече е разкрито - от каменни фасади! Една къща в този външен вид не само изглежда безкраен, тя дава на сградата свой собствен, селски чар. Но има много неща, които трябва да знаете в проект с такъв размер.

Какво трябва да се промени в къщата?

В началото на етапа на планиране, разбира се, един е изправен пред въпроса как обширна промените ще бъдат на сградата - фасадата представлява най-накрая не само дома, но и нейните обитатели. Просто удари само мазилката от външната стена на полски и цялата работа в края с пясъкоструй не е приемлива опция, тъй като къщата не е проектиран за тази откритост в сградата и поради това е изложен на атмосферните условия. Въпреки че този недостатък може да бъде фиксирана от професионалист, но разходите не са във връзка с резултата в този случай.

Много по-добър вариант за цялостно регенериране на фасадата е каменната облицовка, която заобикаля къщата. Не се притеснявайте, новата кожа е близо до съществуващото жилищно пространство, така че сградата не губи нито предишната си форма, нито историята си чрез освежаване. По-скоро, в края на строителната фаза, вие сте в предната част на освежения си дом и можете да бъдете сигурни, че ще се радвате на това дълго време.

Камъкът е подходящ за всяка сграда

Дали 100-годишна ферма или модерен еднофамилен дом: Фасадната облицовка от камък се доказа многократно и се вписва във всяка сграда. Кой мисли за сиви каменни блокове: далеч от него! Каменната облицовка се предлага за жилища в много стилове, варианти и цветове. Колкото и да са различни от тях, каменната облицовка винаги носи много предимства на обитателите!

Благодарение на своята здравина, Stein предлага на къщата добра защита от вятър и атмосферни условия, независимо от времето. Освен това допринася директно за климатизацията на къщата: През лятото каменната фасада осигурява приятно охлаждане на интериора, а през зимата поддържа топлината в сградата. В същото време, здравият материал прави фасадата изключително лесна за грижа и спестява разходи, но елиминира редовните разходи за почистване, свежа мазилка или нова боя. Ако елемент от каменната фасада наистина стане крехък или се разбие, той може бързо да бъде заменен от специалист.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Какъв е камъкът?

Камъкът се предлага в разнообразни варианти. Ярък пясъчник, полиран шистит или благородно изглеждащ гранит: Каменната облицовка подобрява външния вид на къщата и я придава модерен външен вид. Има много малко ограничения на цветовата схема: Тухлите, например, се предлагат в много различни нюанси на цвета и са особено привлекателни за по-стари обекти.

Изборът на подходящия вид тухла, разбира се, зависи от личния вкус, но това не трябва да се загуби от поглед околностите: Къща в теракот с цвят на пясъчник може да изглежда хубаво, ако новият облик, обаче, не съответства на останалата част на парцела, е, че се отрази общата картина е доста тревожна. За щастие, има архитекти, пред компютъра можете да изпробвате различни цветови схеми, след като 3D модела! Това със сигурност може да даде добри препоръки за това кой вид камък изглежда най-смислен за вашия обект.

Допълнителна изолация

Както бе споменато по-горе, облицовката на къщата не само допринася за външния вид, но и помага при балансирано климатизиране на жилищните пространства. Макар че на пръв поглед изглеждат ефирни, каменните фасади са изключително издръжливи и надеждно издържат на най-суровите атмосферни условия.  

Разбира се, особено внимание се отделя на подходящата изолация. В каменната облицовка с фасадни опори, например, тя се фиксира в кухината между оригиналната стена на къщата и каменните плочи и я запълва напълно. Сградата вече има двоен изолационен слой между жилищното пространство и външната обвивка. Преди това все по-често произвеждани с химически материали, днес естествените суровини като коноп или юта се използват при производството на изолационни подложки. В допълнение към безвредния екологичен аспект на тези материали има свойството да бъдат абсолютно устойчиви на сълзи и да издържат дори натоварването лесно.

Уязвимостите са фиксирани

Изолиращият междинен слой също помага за отстраняване на съществуващите слаби места в сградата. Особено в стари, слабо изолирани сгради, разсейването на топлината може да бъде значително намалено от облицовката на фасадата, включително съответната междинна изолация. Това има смисъл особено в ъглите на къщата, тъй като те са много уязвими на загубата на вътрешна топлина. 

В допълнение, удвои изолационния слой увеличава икономията на енергия, потенциал огромен: Чрез съхраняване на вътрешната топлина на търсенето отопление на имота се връща и собствениците са щастливи до уютен, топъл дом и към следващата сметка за отопление, тъй като разходите се понижават със сигурност, че е спестени пари. 

Те заслужават ли спестяванията?

В крайна сметка цената е точно правилната ключова дума, защото проект с такъв размер не трябва да забравя икономическия компонент. Първо трябва да помислите внимателно дали каменната облицовка има смисъл за вашата сграда от икономическа гледна точка. Модерните къщи обикновено имат съвременна изолация, така че промените ще бъдат по-оптични. 

Сгради от по-стар дизайн, но могат да се възползват огромно, да получат по-добра защита срещу вятър и време и са случайно с новата си фасада към абсолютно окото-улов! Независимо кое решение решавате, не само се отправяйте, но предварително се консултирайте с експерта какви разходи трябва да очаквате. По този начин се избягват неприятни изненади и имате възможно най-високото удоволствие от вашия рециклиран обект - поне отвън.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 − = 35

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: