26 вдъхновяващи домашни идеи за малка кухня

Вие със сигурност се съгласявате с нас, когато казваме, че кухнята е сърцето на всеки дом. Тук се срещаме
Приятели да подготвят обща вечеря или да празнуват с
Семейни специални моменти. Пространство, в което прекарваме толкова много от живота си
трябва да бъде не само функционално обзаведено, но и нас
също да ви направи щастливи с привлекателен дизайн. Малките стаи са за това
няма пречка. Тя има само правилното вдъхновение, на малцина
Квад. Метра, за да създадете приятна атмосфера. Днес ще ви покажем 26 фантастични кухни с множество идеи за перфектно обзавеждане на малки стаи!

Contents

1. Използвайте добре стената!

За малките стаи е особено важно да се използва добре наличното пространство. Вместо да настроите голям шкаф или рафт за саксии и тигани, можете да прикрепите проста решетка към стената и да имате винаги най-важното.

2. Практичен и стилен: барът в кухнята

Дори една малка кухня може да бъде идеалното място за бара. Тук можете да сервирате закуска сутрин или да изненадате приятелите си с няколко закуски. При готвене служи и като допълнителна работна повърхност или рафт.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Създайте хармонична картина

Ако искате да направите малка стая интериор, трябва да я използвате оптимално. В нашия пример можете да видите перфектната комбинация от дизайн и функционалност. Прозорецът запълва стаята с ярка светлина и е идеален като малка седалка за закуска или приятно кафе следобед. В същото време имате достатъчно място за съхранение на кухненските аксесоари.

4. Предимствата на U-образната форма

Практическата и пространствено спестяваща ориентация на кухнята е U-образната форма. Тук имате всички кухненски прибори, които са удобни около вас и имате много свобода на движение. Отвореният дизайн също така създава усещане за по-просторност.

5-ти ред е всичко

Особено малки помещения трябва винаги да бъдат подредени така, че да създават уютна атмосфера. Най-доброто решение е да инсталирате функционални шкафове и рафтове, в които всички неща имат своето място.

6. Малките кухни обичат големите прозорци

Големи прозорци наводняват вашата кухня не само с ярка светлина. Те също така са удобни, когато става въпрос за вентилация на помещението и премахване на миризмите от готвенето.

7. Минималистичен дизайн

С ясен дизайн, който се свежда до необходимото, създавате стилни и елегантни пространства. Като допълнителен привличащ вниманието човек може да използва изключителното осветление или да избере специални материали, които дават на помещението индивидуално докосване.

8. Отворете или скрийте - решете сами!

Ако притежавате малка кухня, която е интегрирана в жилищното пространство, сгъваемите врати са чудесен начин да отделите кухнята от останалата част от дневната.

9. Съвършената симбиоза на традицията и модерността

Комбинацията от различни стилове на обзавеждане придава на вашата кухня индивидуален характер. Можете да комбинирате модерен интериор с традиционни елементи и дървени мебели, за да създадете топла и уютна атмосфера.

10. За любителите на стил в страната

Ако ви харесва усещането на малки вили в провинцията, това съоръжение може да бъде точно това, което търсите! С ретро деко елементи, като желязна печка или тухли, създавате кухня с уникален чар.

11. Кухнята като осветление в стаята

Ако притежавате малък кухненски бокс, който е интегриран в жилищното пространство, лесно можете да го превърнете в декоративен обект, който ще зарадва всички. Например, използва цветен тапет, който прави кухненската зона очите.

12. Модерна елегантност

С иновативни материали и ясен, модерен дизайн, той създава чиста и вечна атмосфера дори в най-малките стаи.

13. Любим материал: дърво

При настоящите тенденции в дизайна употребата на дървесина има твърдо място на първия ред. Не е чудно, защото материалът се смесва с почти всеки интериорен стил на дизайна и създава приятен контраст с останалата част от интериора.

14. Комбинацията от специални материали

Избирайки подходящите материали, малка кухня може да се превърне в място на благосъстояние с необикновен усет. В примера виждате таван с дървени подпори, съчетани с тухлени стени. Друго подчертание е стената като живописна дъска, на която можете да запишете рецепти или други неща.

15. Ретро визия, с която да се влюбите

Ретро тенденцията отдавна идва в домовете и апартаментите на интериорните ентусиасти. За това често отнема само няколко детайла, като например тапети с тапети или хладилник в ретро вид.

16. Изключителен материал за луксозна атмосфера

Колко е изборът на изключителни материали в кухнята, които виждате в нашия пример. Дървеният и черен гранит са комбинирани тук, за да създадат елегантна атмосфера. Точно подходящият интериор за приготвяне на изискани ястия и напитки.

17. Цветове, които ви правят щастливи

Всеки цвят има различен ефект върху нас. Ето защо е най-добре да изберете звуци, които имат положителен ефект върху вашето благосъстояние. Например, за това е подходящо слънчево жълто или прясно варово зелено.

18. Ярко красиви: пастелни летни цветове

Това, което ни вдъхновява в модата, също украсява нашия интериор. Това важи и за ярки пастелни цветове, които ни донасят лятото в нашия дом през цялата година.

19. Естествено и красиво!

Естествените материали винаги осигуряват топла и очарователна атмосфера, която осигурява много уют. Дървената кухня и малката фурна създават малък индивидуален оазис с усещане за добър ефект.

20. Отделете кухнята с цветни акценти

Творческият дизайн на кухнята може да се направи и чрез комбиниране на различни материали и цветове. В нашия пример кухненският блок се държи в светъл нюанс на жълто, докато се избира дървен паркет.

21. Свържете контрастите

За уникален дизайн на кухнята можете да комбинирате контрастни елементи. Например, кухненската мебел, изработена от висококачествена неръждаема стомана, хармонизира перфектно с дървените аксесоари за домашни дърва.

22. Индустриален шик

Стаите в индустриален стил са незаменими в списанията Living. Типично е смесица от стени с тухли и класически модерен интериор.

23. Ефективно украсяват стените

Стените на кухнята са идеалното място за приятна украса. Тук можете да прикачите табла, на която можете да си направите бележки или да прикрепите малки цветни саксии с растения.

24. Нагласете акцентите на светлината

Тя не винаги се нуждае от множество декоративни предмети, за да даде на кухнята уютна атмосфера. Дори и с хубава светлина за работната повърхност и изящна светлина, кухнята се превръща в акцент.

25. Перфектно: синьо и бяло!

Ако искате да проектирате кухнята си с два различни цвята, които изглеждат елегантни и безкраен, се препоръчват класически тонове като бяло и синьо. Те създават модерен външен вид, който ще ви накара да се почувствате добре от дълго време.

26. Свежи цветове за класическа кухня

Дори ако не искате да обменяте цялата си кухня незабавно за нов модел, можете да постигнете красиви ефекти с малко цвят.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 42 = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: