Тапети в банята – съвети и идеи

В банята има дни с високи плочки и огледални плочки с вкус, номерирани. Крайно време е за един
Промяна на природата - в истинския смисъл на думата. От дълго време стоеше
тапетите в банята по-скоро скептични, но сега ние знаем, че това
Няма причина за това. От тропическата плажна тема до романтичната
Розов модел и от буйната барокова отпечатъка до морската ивица -
шик тапет правят всяка баня празник за очите. Имаме няколко
Дизайн идеи и полезни съвети и трикове на тапет в банята
компилиран.

Изборът на тапет

С влагата в банята не всеки тапет може да се справи добре. Не бихме се радвали да се къпем в традиционните хартиени тапети за много дълго време, тъй като постепенно ще се отделят от стената. Също така, пластмасовите тапети не трябва да се използват в банята, защото не могат да абсорбират влагата и са непроницаеми за изпарение. По този начин водата не може да избяга от стаята достатъчно бързо, което води до оптимални условия на живот за вредни гъбички от мухъл. Поради тази причина има специални тапети, устойчиви на влага, които се справят добре както с влагата, така и с водната пара и също така могат да се перат и следователно лесно да се поддържат чисти.

Между другото, тези влакно-устойчиви тапети са на разположение в най-различни стилове и дизайн. Независимо дали ви харесва елегантно, както можете да видите на снимката по-горе, или по-скоро фантазия, романтика или класически - изборът е почти неограничен и всеки със сигурност ще намери точния тапет за банята.

Оптималната подготовка

Както във всяка стая, стените в банята трябва да бъдат подготвени оптимално преди тапетиране. Всички пукнатини и ръбове са изпълнени с шпакловка и шлайфани гладки и трябва да се внимава, че стената е напълно суха, преди да приложите тапета. Точно като самия тапет, пастата трябва да бъде висококачествена, здрава и устойчива на влага, така че новият вид наистина да се държи постоянно на стената.

Общи съвети за тапети могат да се намерят в нашето Ideabook Wall Guidebook: Тапетирането става лесно.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Коя повърхност е подходяща?

Известно е, че в някои точки в банята предпочитате да се откажете от тапетите и да получите достъп до традиционните плочки. В душ кабината, например, или точно зад мивката, където предпазителят срещу пръски предпазва от неизбежните водни пръски. Много привлекателен ефект може да се постигне, дори ако стената е наполовина висока и се покрива само в горната част.

Vent!

Въздухът в банята е всичко и всичко, особено ако решите за тапет на стената. Ако има твърде малък обмен на въздух, мухълът може да се образува чрез кондензация, защото малките гъби се чувстват добре в топла и влажна среда. Така че: отворени прозорци и чист въздух!

В смислен смисъл, пресни тапети в ярки, естествени тонове, ярки цветове или шик ивици в морския поглед към банята.

Малък, но мощен

Тези малки бани изглеждат визуално по-големи в бяло, е правилно. Но дори и с привлекателен тапет, те са абсолютно привлекателни, защото разсейват от тясното пространство на стаята. Особено в банята за гости можете да задавате хладни акценти с изключителен тапет и да удивлявате гостите си.

Дневна или баня?

Банята беше вчера, днес искаме да се чувстваме комфортно в банята. В допълнение към тапетите, много други дизайнерски елементи осигуряват уютна атмосфера в банята. Защо не виси картини на стената и завеси пред прозореца? Цветята и растенията осигуряват балансиран вътрешен климат и уютна атмосфера и принадлежности като свещи, фенери и светли тонове за атмосферна светлина.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 19 = 27

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: