7 гениални дървени къщи – Кой дизайн ви подхожда?

Дървени къщи стават все по-популярни. И поради добра причина, защото след векове на традицията този тип къща се е променила от нулата и сега има много по-голям избор от класическия, много рустически стил.

Днес архитектите и строителите на жилища експериментират с различни стилове, които отчитат желанията на жителите и впечатляват с иновативно и модерно докосване. Модерни, скандинавски и вълнуващи конструкции от дърво стъкло са само някои от настоящите тенденции, когато става въпрос за изграждането на дървени къщи. 

Просто започнахте да планирате дървената си къща? Тогава не бива да пропускате следните 7 дървени къщи, които със сигурност ще ви вдъхновяват в по-нататъшното планиране!

комбинации Wood стъкло

В горната част на нашия списък с фаворити са дървени къщи, които завладяват чрез вълнуващи материални комбинации. Особено като дървото се комбинира както на снимката по-горе със стъкло. Тук също и големината на прозорците играе централна роля, тъй като колкото по-големи са прозорците, толкова по-модерни и привлекателни изглеждат цялата дървена фасада. Примерната къща на снимката горе се заплита от гигантски прозорец на прозореца, който от двете помещения, както и от кухнята и банята на първия етаж дава бляскава гледка към горите и ливадите в района.

Това комбинация от дърво-стъкло създава уникална симбиоза на уют и модерност. Комбинацията от дърво и неръждаема стомана или дърво и бетон е също толкова популярна - на базата на тези комбинации могат да се създадат интересни дървени къщи с таванско оформление. 

Модулен дом

Строителите стават все по-ентусиазирани от модерната концепция за модулни къщи. Умно планиране и комбинация от материал и технология правят тези нови дървени къщи безопасна, енергийно ефективна и сравнително достъпна алтернатива за изграждане на къщи. 

За разлика от обикновените къщи, модулните къщи се характеризират със своята екологичност и кратко време за изграждане. Поради това е възможно с тази модерна концепция само след три месеца да се преместят в четирите си стени. Къщата на модула има всички елементи и конструкции предварително инсталирани - правейки строителството толкова по-бързо и по-лесно. Както при сглобяемата къща, вече се произвеждат части, които се сглобяват директно на обекта. Гъвкавите модулни къщи могат да се състоят и в части от дърво и по този начин да се насладят чрез приятен вътрешен климат и уютна атмосфера в собствените ви четири стени.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

модерен

Днес много строители искат модерен дизайн - дори ако е построена дървена къща. И благодарение на иновативни структури, уникални комбинации и специални форми, дори къща, изработена от естествен дървен материал за строителни материали, може да вдъхнови с модерен стил.

Горната снимка съчетава умна комбинация от селски дърво за стени и вътрешен двор с тъмна стомана и много стъкло. Тази комбинация лесно създава модерна атмосфера. В допълнение, къщата има изключително високи тавани на снимката по-горе, които осигуряват чисто таванско усещане. Това е особено добър трик, за да избегнете селския чар на естествения строителен материал - колкото по-високи са таваните, толкова по-големи са прозорците, толкова повече светлина навлиза. Това гарантира свежест във всички стаи и вместо селски шик, иновациите са редът на деня.

футуристичен

За тези, които го харесват още по-необичайно, изграждането на новата дървена къща разчита на иновативни структури и форми, които поставят сградата встрани от всеки друг на улицата. Тук не само се използва дърво, а къщата под формата на футуристична скулптура се реализира от умелото съчетание на камък, стъкло и дърво.

Тук става ясно колко гъвкава и гъвкава дървесина може да се използва днес. Вълнуващите форми понякога са линейни, понякога кръгли и всеки пешеходец просто трябва да спре на улицата, за да разгледа по-отблизо този скъпоценен камък. 

Минималистичен

В тази дървена къща фокусът е върху оптималното разположение, заобиколено от природата - минималистичната къща е изработена изцяло от дърво и дава на обитателите уникална гледка към околните гори.

Въз основа на селски класически фини дървени ламели са били използвани тук за външната фасада, за да направи дизайн все пак съвременен. Леката дървесина приканва и спокойното местоположение създава небесно убежище за жителите. 

скандинавски

Разбира се, дървените къщи са много популярни, особено в Скандинавия, поради което скандинавският стил не трябва да липсва в нашия списък с фаворити. Не само традиционната цветна фасада, но и интелигентната дървена конструкция, която шведите и норвежците разчитат от векове, е впечатляваща тук. 

Разбира се, дървесината се използва не само за екстериора, но и на закрито. Особено популярни тук са леки дървени подове, изработени от дъб, смърч или бор. Стаите също са в голямо търсене, чиито тавани се превръщат в необичайни произведения на изкуството от дървени фронтони. Този класически архитектурен елемент добавя към скандинавския чар в дървената къща, а пространството директно под тавана често се използва за уютно място за четене и релакс. 

селски

И накрая, разбира се, класиката не бива да липсва, защото някои строители предпочитат старомодния селски шик, когато става дума за построяването на дървена къща. Алпийски чар, изглед към планините и стилни дървени конструкции, които се основават на традиционното строителство, но са адаптирани по технология към съвременните стандарти.

Тъй като дървените къщи в Германия днес трябва да отговарят на съвременните стандарти по отношение на технологиите, енергийната ефективност и опазването на ресурсите. Ето защо, дори селският дом се превърна в многофункционален проект, който задоволява нуждите на взискателните клиенти чрез иновативно строителство, устойчива технология и елегантен дизайн. Така че, ако сте абсолютен фен на дървени къщи, сега е времето да направите тази мечта реалност. Важно предимство е идеалната топлоизолация и здравият вътрешен климат за всички жители на къщата. В допълнение, строителството на дървена къща в Германия също е субсидирано от държавата. 

И, разбира се, перфектната дървена къща не трябва да бъде изцяло изработена от дърво. Ако структурата е предимно дърво, но фасадата и интериорът са направени от други материали като камък, стомана или тухла, вашият дом все още ще бъде дървена къща. 

Както можете да видите, класическата дървена къща е гъвкава, многоефективна и вълнуваща днес. При изграждането на дома си на мечта обаче все още трябва да обсъждате подробно с архитектите кои изисквания трябва да отговаряте на новия ви дом - само тогава можете да разберете кой стил ви подхожда перфектно! 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: