Повреда на водата, помощ! Какво да правя?

В къщата или апартамента може да се получи прекъсване на водопровода. Ако сте открили това, определено трябва да реагирате бързо, за да предотвратите по-големи щети. Но не винаги целият апартамент е под водата. Дори незабелязано зад стената пропускате течове по тръби или разрушавани водопроводни тръби, които все още не са забелязани. Ако забележите маркировки за вода на тавана или стените, вие бързате.

В повечето случаи прекъсванията на водните тръби се появяват на тръби за питейна вода в бани и кухни или нагреватели. Канализацията обикновено е по-малко засегната. Тук е необходимо редовно да проверявате водомера. Ако водомерът е в движение, макар че няма кранче в дома ви, тръбите за питейна вода може да имат изтичане. За нагревателите нивото и налягането на водата трябва да се проверяват от време на време, тъй като спада в налягането или дори намаляването на нивото на водата може да означава и повреда.

Ако се открие теч, трябва незабавно да предприемете съответни действия, да реагирате бързо и правилно. Как да се справяме най-добре с тази болест, ние ви казваме тук.

1. Изключете водата

Откриването на изтичане в дома винаги се случва рязко. За да сложите край на ужаса бързо, първо трябва да изключите засегнатата вода. Ако не е възможно да намерите локалната линия, изключете главния водопровод. 

Това обаче се отнася само за незначителни течове. Ако цялото мазе е под водата, пожарната служба трябва незабавно да бъде извикана и проблемът да бъде описан подробно, тъй като високата вода може да достигне бързо гнезда и електрически линии и рискувате шок. В случай на незначително изтичане е препоръчително да се извади цялото електрическо оборудване или в най-добрия случай незабавно да се прекъсне захранването чрез включване на прекъсвачите и избягване на риска от токов удар или късо съединение.

2. Оценявайте щетите

Личната оценка на щетите не е незначителна. Така че винаги имате задължението да повредите водното увреждане на собствените си възможности и да предотвратите повреда. Ако откриете голямо наводнение и не можете да го задържате сами, определено трябва да се обадите на пожарната. Ако пропуснете това, възможно е отговорното застрахователно дружество да откаже напълно да регулира щетите. Тъй като прекъсването на водопровода може да доведе до високи разходи, трябва да вземете това до сърце. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. правете снимки

Общата асоциация на германската застрахователна индустрия съветва да запази оценката на щетите, нанесени на снимка. Ако застрахователят попита по-късно за височината на нивото на водата, той може да се спаси от снимките на скъп експерт, който ще направи доклад за щетите на място. Това би могло да има благоприятен ефект върху добронамереното приемане на уреждане на финансови искове. Също така за ремонта, аварийната услуга или мебелите и предметите трябва да се правят снимки. Ако дадете снимките с дата и час, целият курс ще бъде по-добре документиран по-късно. Снимките също така помагат за възстановяване на щетите, причинени от застраховката.

За по-малки течове, мебелите трябва да бъдат покрити или отстранени. Ако текат от тавана, поставете кофа под него
засегнатата зона. С по-малки количества вода на земята, това е
препоръчва се да се покрият вратите с кърпи и водата с
Внимателно отстранете парцалите и кофите, помпата или вакуум-сух вакуум.

4. Свържете се с застраховката

Ако първата опасност е забранена, трябва да информирате стопанина или наемодателя за щетите, причинени от водата. Като собственик, Германската застрахователна асоциация препоръчва незабавно да се информира застрахователното дружество и да се обсъди с него по-нататъшното действие. Как трябва да се поправи тръбата и какви мерки за сушене трябва да се предприемат? Застрахователят може също така да ви предостави полезни съвети относно документацията и ограничаването на щетите.

За повредени мебели и битови предмети трябва да се свържете с домашната застраховка в случай на прекъсване на тръбата; застраховката на собствениците на жилища е отговорна за повреда на къщата и за ремонт на тръбите. Ако някой открие повредата на водата през уикенда, не е задължително да чакате до работния ден, но незабавно се обадете на аварийна служба или занаятчия.

5. Поправете щети

Ако апартаментът или къщата са собственост, трябва сами да отстраните щетите. След изключването на главния воден кран трябва незабавно да се поръча спешна помощ или занаятчия. Този специалист незабавно открива щетите и елиминира повредата на водата. След първата ремонт трябва да се почистват, но само в съгласие със застраховката, тъй като те могат да настояват за оценка на щетите на водата. 

Тя трябва абсолютно да получи много въздух на навлажнените места. Следователно засегнатите райони трябва да се изчистят бързо и да бъдат добре проветриви. Дървените конструкции трябва да бъдат изложени на сухо. Добрата вентилация обаче често не е достатъчна. Силно напоените компоненти няма да изсъхнат дори чрез кондензационна сушилня. В този случай трябва да бъде натоварена компания.

6. Предотвратете мухъл

Сухото сушене е от голямо значение, ако има повреда на водата вследствие на разрушаване на тръбата. Влагата в къщата е лоша за строителната субстанция и дъха на жителите. Това е мястото за размножаване на плесените. Особено в случай на щети, причинени от вода, която не е била открита за дълго време, растежът на плесен е голяма опасност. Ето защо е препоръчително да се консултирате с специалист, който експертно инспектира апартамента за плесен. Това обикновено използва влагомер за откриване на мухъл. 

Мухълът винаги е сериозна опасност за здравето на жителите и поради това трябва да бъде незабавно отстранена. Бързото захващане на кофата за боя е често безсмислено в случай на плесен, защото матрицата бие отново и отново без лечение. Без професионално отстраняване могат да се получат допълнителни повреди на подове, стени и тавани, които са непоправими и могат да доведат до цялостно обновяване на къщата или апартамента. Многобройни полезни съвети за това как да премахнете и да избегнете мухъл могат да бъдат намерени в този Ideabook.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: