9 творчески идеи за малки кухни

При планирането и декорирането на малка кухня, трябва да планирате дизайна и функционалността добре от самото начало. Представяме девет иновативни и креативни дизайна, които оползотворяват максимално пространството в малките кухни и са не само функционални, но и изключително стилни. Тези примери могат да бъдат интегрирани в почти всяка кухня и да ги вдъхновят да намерят нови, практични решения. 

1. Разширяеми работни плотове

Разширяемите работни плотове са идеалният начин за удължаване на работния плот. Когато се изисква пространство за рязане и приготвяне на храна, работният плот може лесно да се извади и разшири. Това не само осигурява по-голямо работно пространство в кухнята, но и повече пространство за пода на работния плот. 

2. Неон в тенденцията!

Ярките, ярки цветове веднага правят малката стая по-голяма. Неонът не е само лъчезарен и колоритен, но и носи инерция на сутрешното кафе. Заедно с подходящото осветление тази боя на стена превръща малка, тъмна кухня в светла, светла стая. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Къде да отидем с кухненските уреди?

Кухненските уреди заемат много място не само в шкафовете, но и на работния плот. Кой има компактна кухня, така че по-скоро трябва да изберат добре подбрани, висококачествени кухненски уреди за попълване вместо стая с кухненски уреди, които в крайна сметка не се използват. Освен това, си струва да се насрочи работната повърхност, така че този, който съобщи, тук кухненски уреди не се вземат твърде много място и са истински актив дизайна на кухнята. В оптималния кухня дизайнер, който да ви помогне, който може да донесе много опит и свежи идеи в проектирането на малки кухни. 

4. Разработени решения от дърводелеца

Много производители на кухни предлагат сложни решения за кухни от всякакъв вид. От практични чекмеджета до решения за разделяне на отпадъците, всичко е на пазара. Понякога няма подходящ продукт за вашата собствена кухня. Тогава дърводелците могат да правят чудеса и да предлагат персонализирани решения. 

5. Прозрачни рафтове

Вместо плътни, компактни стени, прозрачните рафтове са идеална идея за осветяване в малки кухни. Те предлагат много място за фантазия ястия, екзотични подправки, кафе, чай и кухненски уреди, които са твърде хубаво, за да се скрие. 

6. Скрита маса

Ако нямате достатъчно място за маса, такава разтегаема маса е перфектното решение. Ако нямате нужда от това, тя просто изчезва в кухненските мебели. Перфектното допълнение е чифт кухненски сгъваеми столове, които изчезват в килера или могат да се използват като балконски столове, когато е необходимо. 

7. Свободностоящи рафтове

проблеми пространство? Те не могат да бъдат решени само с удължени и по поръчка мебели. Дори ролите могат да предлагат индивидуални решения. Свободно стоящи рафтове, които могат лесно да се плъзгат от единия ъгъл до другия, осигуряват много място за съхранение и дават кухнята, когато те са изработени от неръждаема стомана, дори и професионален вид. 

8. Правилното осветление

Правилното осветление е от решаващо значение, когато става дума за придаване на приятна атмосфера в стаята. Прожекторите, вградени в стени, осветяват стаята индиректно, а директната таванна светлина осигурява оптималното осветление за готвене. Комбинацията от непреки светли акценти и достатъчно ярка, директна светлина гарантира оптимална атмосфера в кухнята. 

Повече съвети за осветление на кухня и трапезария показва нашата статия по темата. 

9. Мултифункционална стая

Ако нямате място в апартамента, можете да изберете мебели, които да се използват на всеки милиметър. Например, в кухнята с обикновена чиния, можете дори да създадете работна станция. И кой не иска кафеварката и хладилника за студени напитки, които са на разположение, когато работите?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: