Направи си сам: подносни почвата направи лесно

Подовете са трогани от години. Обаче това се отмъщава най-късно, когато каменните подове се превръщат в препъни, дървените подови дъски изскърцат и топло- и звукоизолацията от деня преди вчера. Ако проблемите са по-дълбоки от повърхностните подови настилки, трябва да снижите коригиращите мерки и да подновите целия етаж. Това означава на ясен език: трябва да дойде солидна и добре изолирана конструкция!

По принцип подовите повърхности трябва да са равни, чисти, сухи и стабилни. Но вие също трябва да се съобразявате с най-съвременните по отношение на звуковата и топлинната защита. За да донесете подструктурата в ред, има различни варианти, които могат да бъдат взети и като хоби-занаятчии и вие сами. Ключова роля играе терминът "дъска". Какво е това? Ние ви посвещаваме на тайните! 

Какво е замазка?

За лаика, думата замазка звучи доста технически - но накратко, то просто се отнася до безшевен под. Най-доброто доказателство за това е сухата замазка, която описва дъски, изработени от различни материали, които се полагат предимно в стари сгради. 

Покриващите слоеве се полагат директно върху основата, често изработени от бетон. Или замазката се поставя върху междинни слоеве или изолационни слоеве.  

Покритията се отличават според техните свързващи вещества. Така че има напр. Циментова замазка, мастична асфалтова замазка, замазка от синтетична смола, замазка от калциев сулфат или магнезитна замазка. Всички те описват различни композиции.

В кои случаи замазката има смисъл?

Само в много редки случаи (например, когато дъските трябва да бъдат положени върху тавани с гредоред), не се използва никакъв вид замазка. Полага се върху черупката или върху тавана на тавана - както неравномерно, така и неприятно. Друг подов слой от замазка осигурява равна повърхност, така че настилката да може да се постави директно върху нея. Това не е само практично, но и нещо за очите! 

Целта е също да се разпредели налягането равномерно на основната изолация с такъв долен слой. Също така с подова настилка могат да се постигнат определени височини на пода. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Тези различни видове замазки са на разположение

Как се изработва подът и какъв материал се използва? След тези въпроси се разграничават съответните типове замазки: 

Циментовата замазка вероятно познава всеки хайбой. Сместа от цимент, чакъл и вода е проста и евтина за производство, лесна за работа, нечувствителна към влага и предлага всякаква желана степен на твърдост. Проблемът: Изсъхва и изцелява изключително дълго време. За гаража такъв слой е достатъчен, но напр. вече без дъно. 

Маститният асфалтов замазка заобикаля дългия период на суша като нагрята смес от пясък, каменни прахове и пясък с битум. Въпреки това, той се използва повече в търговското пространство. 

Смолата се използва само в специални случаи, защото тогава настилката ще бъде скъпа. Въпреки това, той също има кратко време за сушене и висок динамичен капацитет на натоварване. 

Какви са балансиращите табели?

За да получите перфектния прав под, предлага замазка. Нейната последователност е такава, че тя тече почти сама по себе си и образува широка, плоска повърхност. Това спестява на занаятчия много работа при отстраняване на замазката с дървени летви и водачи. За разлика от това, сухата замазка се използва, когато влагата е недопустима, както често се случва в старите сгради. 

Плаващата замазка не влиза в контакт нито със суровия под, нито със стената. Прилага се върху фолио върху нагревателния слой, който е разположен върху корпуса, но само ако стените са снабдени с изолационен слой. Така че не трябва да се губи топлина.

Най-често срещаните грешки

Вероятно най-честата грешка при обновяването на пода е нетърпението. В зависимост от използвания хоросан, времето за изсъхване трае от два часа до 30 дни. Само когато субстратът е напълно изсушен, може да се полагат подовите настилки. По същия начин често се случва на неопитни да се използва прекалено много или твърде малко маса. Ако има твърде малко, подът няма да издържи на натиска, твърде много ще предизвика напрежение в замазката и може да се разруши. 

Освен това, на дъската трябва да се даде известно място за дишане или разширяване. Комплектът за изравняване, който е необходим за работата по полагане на основата, не трябва да се влива в фугите на фугите по ръба. Това компенсира последното изкривяване. Преди да се приложат, всички пукнатини в подложката трябва да се отстранят. Всички остатъци и прах също трябва да бъдат отстранени. Плочата за подова настилка трябва да остане свободна. Само тогава може да се разшири достатъчно ситото. 

Кога да позволи на специалист да работи

Специалист, в този случай подов слой, е особено търсен, когато е напълно обновен и трябва да бъдат изяснени статичните въпроси. Подновяването на пода на тавана е особено сложно за мирянина, ако не може да се прецени дали съществуващите плочи за подовете все още могат да се използват или ако трябва да се произвеждат нови. По същия начин трябва да се консултира специалист, ако трябва да бъдат поставени специални варианти за замазка, като тези със синтетична смола. 

Ако съществуващата етаж, нападнати или напукана мухъл и една не е сигурна във себе си подобрения в дома си, колко далеч може да го замени или поне просто трябва да се запечата, също помага професионален. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: