10 необичайни идеи за живеене под покрива

Да живееш под покрива, т.е. да живееш в много специална атмосфера. Много погрешно, покривните склонове се усещат от някои съвременници като недостатък! Те дават на тази жизнена ситуация своето специално усещане! Доказваме ви, че мансарден апартамент, ако е достатъчно голям, в никакъв случай не е по-нисък от апартамент на конвенционален етаж от гледна точка на пространство и комфорт! Едно таванско помещение е много модерно гнездо, където може да бъде доста удобно и стилно на живо!

Наклонените тавани не са недостатъци

Предположението, че живееш под покрива се ограничава само до използването на спални, е заблуда! Въпреки съществуващите покриви, модерните тавански апартаменти предлагат всички възможни удобства дори за по-високите съвременници. Благодарение на модерните възможности за архитектура и интериорен дизайн, стаите с наклонени тавани вече могат да се използват и като напълно завършени жилищни пространства. Например, като кухня и хоби стая, като библиотека или като детска стая. Наклонените тавани също предлагат много възможности днес, например, за да се интегрират големи прозорци на покрива или дори капандури с малък балкон. При поискване, вътрешната изолация може да бъде подсилена на наклонен покрив, така че да има допълнителни възможности за намаляване на разходите за отопление.

Уникална ситуация в живота

Да живееш под покрива - това често означава да живееш в жилищна ситуация, където си висок, далеч от уличния шум. Но това също означава живот и живот близо до природата. Ще чуете доста директно капки дъжд на покрива, вижте снежинките на падането на оберлихт и проследяване на луната, звездите и времената много по-интензивно, отколкото още по-надолу в сградата. Да живееш под покрива, особено в многофамилни жилища, също има предимството, че никой, който живее над един, удря по главата. Тези обстоятелства правят очарованието на живата ситуация. Също така широко разпространено е погрешното схващане, че живеенето под покрива е само за единични или за студенти.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Безплатен достъп до терасата на покрива и балкона

Живот под покрива, което често означава, че има директен достъп до покривните тераси или балконите. Това също така подчертава близостта до природата, особено, тъй като тук също така се предлага възможност например да извадите собствени кухненски билки или дори домати и понякога да се срещнете за барбекю. Други предимства на изключителната жизнена ситуация, които допринасят за привлекателността на таваните. Животът на покрива, а именно в мезонета, е особено популярен. Тук можете да живеете почти изцяло над главите на други партита и да се насладите на гледката към покривите на града и да се възползвате от приятната атмосфера на покривната тераса и балкона.

Стаята е пълна!

Живеенето под покрива е несправедливо свързано с мансардските ситуации и затвореността, докато традиционно локализира буржоазния берлен под по-надолу в сградата. Архитектурният офис Ханс-Юрген Лизон показва на базата на тази жизнена ситуация е пример за това колко удобно могат да бъдат проектирани помещенията в резултат на отстраняването на окачените тавани и неносещите стени. Тук, непосредствено под покрива, ще откриете въздух, светлина и повече пространство, като едва ли на друг етаж на такова имущество. Тук има място за луксозна дневна! Таванът често има много по-голям потенциал и по-големи варианти за проектиране, отколкото подовете, тъй като тук почти не преобладават носещите стени и често могат лесно да бъдат премахнати фалшиви тавани. В резултат на тези структурни мерки жилищни пространства, които не са много рядко големи, също и във връзка с постижимата височина на помещението, така че може да се мисли и за планирането на галерии от дизайнерите.

Животът под покрива често се нарича "живот със стълби"

Безспорният недостатък на живеенето под покрива обаче е необходимостта често да се изкачвате стълбите и тежките му покупки на високи под покрива, в проветривия му дом. Нерядко, когато мансарден етаж е дуплекс апартамент, в таванския апартамент се интегрират допълнителни стълби. Използвайки нашия пример за показване Мебели за близнаци + стая Въпреки това, такова стълбище в средата на апартамента не трябва да бъде недостатък. 

Напротив, тя често подобрява драмата на подобна житейска ситуация или служи, както тук, като специален привкус. Как да увеличите стойността на такава собственост, например, чрез умно разполагане и подреждане на разделители на стаи, можете да научите тук. Естествено дърво, неръждаема стомана, фини плочки и изящни материали, като например шисти, са особено препоръчителни за подготовката на изящна таванска площадка, независимо дали в провинцията или в средата на града.

Една линия на видимост високо над покривите

Друг значителен плюс, когато живеете под покрива и във въздуха, е често незабележимият изглед и линията на очите над покривите на района. Демонстрирайте тук Hausbuben Architekten GmbH ярко, какво означава да можеш да се наслаждаваш на такава непроходима перспектива високо над покривите всеки ден. Гледката директно в върховете на близките дървета позволява незабавното участие в превръщането и преминаването в близката природа, което много съвременници дори не забелязват. Често живеещите под покрива се сравняват с това, че живеят в кула, защото в отношенията си с тях всъщност предлагат много сходни качества. Изгледът и изгледът на жилищната стойност на покривния етаж са от голямо значение, а също и при размерите на прозорците, ако структурните условия позволяват по някакъв начин. В резултат на това в тавана, в идеалния случай, се постига оптимална дневна светлина.

Банята също има място под покрива

Разбира се, банята също намира своето място под наклонения покрив. Това също не трябва да бъде недостатък, а позволява ефективни договорености Silvestrindesign много впечатляващо въз основа на нашия пример. Наклоненият покрив и дървената облицовка на стените придават на стаята селски настроение, което обаче се разхлабва от ултрамодерните мебели за баня и санитарните помещения. А благородната баня, дори и в най-модерния и модерен дизайн и таван апартамент не трябва да представлява непримирим контраст днес.

Никога не ежедневно!

Благодарение на умното използване на пространството и структурните условия на горния етаж, дори са възможни ултрамоделни решения за баня, както ясно ни показва тук примерът. Разбира архитекта да се възползват от ансамбъла на пистите и стълбите и стените, изпратени до резултат от факта, много специален и не ежедневието и живота за живот на тавана! По този начин таванът вече е много специален и по никакъв начин не е стандартно предизвикателство за архитектите и строителите, когато става дума за развитие и развитие!

Свободно пространство за мечти и идеи

Да живееш под покрива също така създава пространство за сложни желания и идеи. Балконите и терасите на покрива позволяват например да се създават открити басейни, като по този начин се създава ниво на живот и качество на живот, което жителите на най-ниската Belle Etage могат да мечтаят! Таванът позволява, в зависимост от индивидуалните му структурни условия, много по-голяма степен на индивидуална свобода от обикновено стриктно стандартизираните долни етажи на имота. Така че, ако разберете как да направите разумно използване на това свободно пространство, няма да искате да пропуснете да живеете под покрива!

Да погледнем живота от перспективата на орела

Да живееш под покрива означава не на последно място, живееш и виждаш в много специална перспектива и в особено впечатляваща визуална ос! Имате много специален поглед върху нещата от живота от гледна точка на орела. Някои неща се считат за по-отдалечени оттук, докато други се интересуват повече. Въпреки това, независимо дали човек решава дали да живее под покрива, винаги е въпрос на личен вкус и индивидуална ситуация на живот. Обогатяването е във всеки случай!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: