Сиви скали! Изложени бетонни вътрешни и външни

Тежък, брутален, драматичен и студен? Между другото! Модерно изложеният бетон е хладен и стилен и има бездушното объркване на 70-те години
Години нищо общо с това. Сивата тенденция завладява архитектурата
и обзавеждане на света вече години наред в бурята и ентусиазма на
Архитектите, строителите, дизайнерите и поддръжниците на мебелите са далеч от възторг.
Независимо от това, този конкретен материал все още разделя духа: този
обича своя груб индустриален чар, съчетавайки стил и елегантност,
другите могат да започнат с груб вид и да видят в него
нищо повече от недовършен етап на строителство. Ние сме тук homify сте
Все пак конкретни фенове обясняват и следователно имат десет примера днес
те показват колко гъвкав и вълнуващ изложен бетон може да бъде и
в които комбинациите се чувстват наистина комфортни и дори уютни.

Изложен бетон с филигрантен вид

Изложеният бетон образува доминиращата структура на този модерен семеен дом. За да отнеме масовия облик на съзнателно суровия строителен материал, обаче, с големи прозорци и ярки борови дървени рамки бяха поставени сложни контрасти. По принцип топло дърво винаги е добър партньор за хладен бетон. За разлика от много съвременни бетонни къщи, това тук не е представена като монолитен блок, но си има своя умен пропорциониране и оразмеряване от сенници, външни изпъкнали части и разфасовки лек, деликатен и стилен външен вид.

Нещо различно: изложени бетон и боя

Заставате на грубия промишлен чар на изложения бетон, но намирате пълния му вид, но след това твърде студен и твърде крехък? Тогава тази снимка предлага много вдъхновение, защото тук се противодейства на суровия конкретен характер с много весел розов цвят. Това води до вълнуващ контраст - а не само между неутрален сив и ярък цвят, но и по отношение на същественост и повърхностни структури. Грубият селски бетон е обединен от меки, пухкави текстили и гладки, гланцирани кухненски фронтове, което води до индивидуална, творческа и уютна цялостна картина. Пинк не е ваш случай? Няма проблем, външният вид работи толкова добре с всеки друг цвят на изявлението.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Контрасти, поставени с открит бетон

Изложеният бетон се радва на голяма популярност, особено в съвременната архитектура, но все по-често допълва класически и традиционни сгради. Тук виждаме завършена и модернизирана класическа вила с куб от бетон и стъкло. През това необичайно допълнение не само жизнено пространство, но и оригиналната монументалност на старата сграда се разхлаби. Комбинацията от стара сграда и нова сграда, която се припокрива, създава интересна външна фасада, от една страна, и изцяло ново усещане за пространство от друга страна, отвътре.

Изложени бетон в банята

Модерният индустриален вид, който излагат бетонните повърхности на домовете си, е особено популярен в баните. В този пример, хладният, сив стил получава своето специално очарование през тавански като светлини и чисти, без излишни форми и излъчва един неповторим, индивидуален чар. Друго предимство: Ако оставите конструкцията видима, т.е. без измазани стени, плочки и т.н., спестявате и много разходи при внедряването на банята. В допълнение, бетонът е много здрав, издръжлив и лесен за употреба материал, който прави добра фигура почти завинаги в банята.

Съвременна двойка сън: изложени бетон и стъкло

Вероятно най-популярната комбинация от материали в съвременната архитектура е изложена на бетон и стъкло - връзка, която привлича както строителите, така и архитектите. Тук виждаме типична съвременна нова сграда с плосък покрив, бетонна фасада и огромни прозорци. Тази комбинация е стилен, с високо качество и модерен и се обръща към всички онези, които са на намалено оцветяване, с изчистен дизайн език и вълнуваща смесица от здрав промишлен чар и бляскава елегантност.

Опозицията привлича: бетон и дърво

Както вече беше споменато, експонираните бетон и дърво създават неустоимо и впечатляващо чифтосване, защото интересните контрасти винаги привличат вниманието на зрителя - съзнателно или несъзнателно. Тук стените и стълбището останаха в грубо изложения конкретен вид, докато висококачествен дървен под с него се съчетаваше. Топлият, кафяв кафяв цвят и чистото сортиране на монорейците помагат на ясния речник на дизайна на къщата и в същото време създават голям контраст с прохладния и суров вид на сивия бетон.

Класически: изложен бетон и монолитен дизайн

Бетонните конструкции често са масивни и кубични и се планират като монолитен блок. По този начин формата и материалът се характеризират с определена твърдост и строгост и водят до хармонично единство. За да се избегне един мощен, крепостно-подобен вид и да се даде на къщата индивидуален характер, а след това да бъдат определени с някои сложни подробности акценти. Тук, например, с вдлъбнатият прозорец, отварящ се на горния етаж, оформен от бетонната фасада и счупен от две коминни тръби.

Мебели от бетон

Справедливият бетон днес играе основна роля не само като фасаден материал и при проектирането на подове, стени и тавани в интериора. Дори мебелите и аксесоарите за дома от бетон стават все по-популярни. Тук виждаме селски бетонен брояч, който дава иначе много елегантната и стилна обстановка с открит порив на грубо и грубо докосване. По този начин естественият строителен материал създава вълнуващ контраст с благородния чар на стария апартамент и осигурява жив допир в хола.

Приложение от изложен бетон

Както вече беше споменато, модерните допълнения, направени от експониран бетон, понастоящем са много популярен метод за разширяване на традиционните и класически стари сгради, от една страна, и от друга страна те се интерпретират по един по-вълнуващ и съвременен начин. Тази селищна сграда в Дуисбург например от 30-те години на миналия век, нарочно е снабдена с ясно видимо структурно допълнение. Много от съседните къщи са загубили оригиналния си чар с течение на времето от превишаване или увеличение. Тук, обаче, единственият характер на старата сграда се запазва и се допълва от модерното конкретно култивиране и внимателно се внася в тук и сега.

Изложени бетон в кухнята

И накрая, ще ви покажем как се използва безотказен бетон в модерните кухни. По-точно това е въпрос ИМИ-бетон, Истинска изложена бетонна реплика, която в съчетание със скъпоценни дървета и неръждаема стомана допринася за елегантния и модерен вид на кухнята. Материалът изглежда като бетон и се чувства като бетон, но тежи много по-малко и следователно е по-гъвкав. Факторът разходи и време може да се запази с тази реплика, което ИМИ-бетон представлява чудесна алтернатива на популярния изложен бетон. 

Ще научите повече за тази тема в нашата статия Къщи, изработени от бетон.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: