Рафтове в стил Bauhaus

Ти ги познаваш конзолни, на Председател на фоайето и Барселона фотьойл... Всички те имат едно общо нещо: дизайнът им е изключителен и все пак сведени до минимум. Дължим това развитие в историята на мебелите до така наречената ера на Баухаус. В средата на 20-ти век, когато стилът на Баухаус оказва влияние върху архитектурата и дизайна, мебелите се превръщат в мото форма следва функция (формата следва функцията). Целта беше да се приведе в съответствие дизайна на мебелите само за тяхна полза, ясна и безпроблемна. За първи път са използвани комбинации от материали като дърво с метал или хром. 

Мебелите в стил Bauhaus продължават да се радват на голяма популярност благодарение на намаления дизайн и функционалност. От къщата над стола до рафта - дизайна на Bauhaus може да се намери отново и отново. Днес ви показваме как могат да бъдат модните рафтове на Bauhaus.

Bauhaus отговаря на Промишлеността

Също така за тази конструкция на шелф се разчита на добре изпитаната комбинация от материали. Стоманените тръби свързват отделните дървени плоскости помежду си. Използвайки отпадъчното дърво и металните връзки, които все още са прикрепени към дървото, индустриалният облик на тази мебел става перфектен. Защо обаче тя се придържа към идеите на Баухаус? Това е прост дизайн, който определено служи на целта си!

Две функции за един материал

Въпреки това, можете да проектирате рафт с дърво и метал: Металните елементи служат като опора за горните дървени рафтове и могат да бъдат използвани и като книжка. В допълнение, черният метал за разлика от светлото дърво поставя минималистичен декоративен акцент.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Филгиращ шелф

Този рафт изненадва с филигранния си дизайн. Светлината и почти плаващата метална конструкция придобива интересен контраст с леко изпъкналите дървени рафтове и всъщност дървото също служи като единственият рафт. С това обзавеждане идеята на Баухаус, че мебелите трябва да бъдат леки и не обезпокоителни в стаята, е най-добре изпълнено.

Рафт до тавана

Защо да се задоволявате с малки неща, ако можете да мислите малко по-големи? Този рафт бързо бе построен като вид библиотека в хола. Благодарение на стълбата, книгите на горните етажи са лесно достъпни. Използвайки светло дърво и отворена рафтова структура, конструкцията изглежда по-масивна, отколкото си мислите.

Естествен избор на цвят

Съгласно стил "Баухаус", този шелф е намален в своята форма и ограничен до основните функции. Няколко декоративни акценти се задават само от различни цветни дървени части. Тъй като тези естествени и дискретни цветове съвпадат, тази мебел също може да бъде класифицирана в групата на класическите мебели Bauhaus.

Оптически трик

Впечатляващата визуална разлика между дървото и метала прави очарованието на мебелите Bauhaus. Въпреки това, ако абсолютно не можете да се сприятелявате с тази комбинация и предпочитате да имате само дървени мебели във вашия дом, можете да се възползвате от визуален трик. 

Тази рафтова система е съставена например от два различни типа дърво. За вертикалния дизайн се използва масивна букова дървесина, а за хоризонталните ивици се използва твърда орехова дървесина. За да се запази цветния контраст, се запазва естественото кафяво орех и буковата дървесина се изработва в графитово черно.

Нови материали

Използването на материали за производство на мебели, които в противен случай никога не биха били подозирани в тази област - това беше една от особеностите на Bauhaus. Дори и днес иновациите в дизайна на мебелите не намаляват: например бетонът за маси и рафтове вече не е рядкост. 

Също така намираме умна комбинация от прост и функционален дизайн в този бетонен рафт. Чрез малки вдлъбнатини на гърба на рафта могат да бъдат прикрепени към стената с две куки. Благодарение на своята геометрия, стената може да се поддържа.

Тук следва функцията на формата

Формата е фиксирана, функцията се определя! Този рафт се състои от пет отделни модула, които могат да се съберат сами по желание. По този начин, модулите на полиците могат да бъдат вложени или окачени индивидуално. И подчертайте тук: Всички части могат дори да бъдат сглобени, така че да можете да ги транспортирате като куфар. 

Говорейки за куфарите, защо да не пътувате до Десау и да видите самия дом на основателя на Баухаус Валтер Гропиус? Тук отиваме: Майсторски къщи в Десау.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: