Дървен покрив за вашата тераса: 10 добри причини!

Дървесината като естествен строителен материал се радва на безспорна популярност. Има различни начини да използвате материала за дизайна на нашия дом. Независимо дали става въпрос за аксесоари, мебели, стенни облицовки или като цялостна къща - положителните качества на дървото са очевидни. Особено на открито, дървото показва разнообразие от неща, а не само от гледна точка на външния вид. Благодарение на естествените си свойства, той може оптимално да се използва за проектиране на покрива на вашата тераса. Защо точно това ни казват нашите 10 причини, които сме събрали за вас!

1. Универсалност на материала

Без съмнение дървото е един от най-разнообразните материали. Така че има не само различни видове бук от дъб до бор, също в степента на твърдост, както и в цвета на различните дървесина се различават. В зависимост от вида на дизайна дървото излъчва селски-селски чар или изглежда много елегантно. Топла и уютна атмосфера е гарантирана също. 

2. Икономически аспект

Дървото е възобновяем ресурс, което е още едно плюс. При използването на естествения материал трябва да се има предвид, че дървесината идва от устойчиви гори и деградацията е обект на контрол. В допълнение към местните дървесни видове, това важи и за скъпоценни и екзотични гори, в края на краищата бихме искали да изградим и с чиста съвест. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Оптимално съотношение

Що се отнася до доставката и изграждането на дървен таван, има различни възможности. В зависимост от размера и разположението на вашата тераса, покривът трябва да бъде индивидуално адаптиран и визуално съгласуван. Така че покривът трябва да осигурява защита, но в същото време не ограничава гледката и доминира терасата като истинска зона сама по себе си. При инсталиране можете да разгледате и инсталирането на осветление, което също така поставя вашата тераса в красива светлина. 

4. Топлинни свойства

При изсушаване дървесината е добро гориво, поради което може да се използва особено при по-хладни вечери за уютен огън. За топлоизолацията, обаче, той е само частично подходящ по отношение на неговата порьозност. Но като покривна конструкция за терасата, не е нужно. По-скоро е важно тя да предлага сухо място и защита от дъжд и вятър - и това!

5. Истинско око

Сателитна тераса е подчертано. Дървеният покрив обаче ги прави наистина привлекателен. Той може да бъде настроен на много различни варианти. Както показва примерът, би било възможно да се направи цял куб от дърво. Така че вие ​​сте отвън, но все още в заслона. Закачащите столове и топлата светлина допълват уютния дизайн.

6. Индивидуално персонализиране

Независимо дали става дума за тераса в градината, на покрива или дори на балкон - дървото може да се използва поотделно и може да бъде проектирано по желание. Независимо дали е като заоблен, леко скосен, скъсен или изпъкнал покрив - дървото е изключително приспособимо, което прави неговата обработка и употребата му като материал толкова приятно. 

7. Чиста елегантност

В допълнение към бетон, стомана и стъкло, дървото също намира твърдо място в областта на съвременните материали - и с право! Дървото е вечно и излъчва елегантност, което го прави визуално естетически приятен. Преди всичко, тъмно дърво в полирана и полирана версия е с високо качество и свидетелства за качество. По този начин тя може да бъде интегрирана в съвременен, както и в класически безкраен стил, без да губи своята естественост.  

8. Гъвкавост

Дървото е невероятно гъвкава, което може да се очаква на пръв поглед по-малко. Но преди всичко в интериорния дизайн, гъвкавостта на естествения строителен материал под формата на мебели, а също и на стени или колони. Това дърво е много приспособимо, което е друго предимство. Огъваемите дървесни видове включват бреза, бук, леска, пепел и върба.

9. За добра акустика

В допълнение към своите оптични и топлинни свойства, дървото също впечатлява със своите акустични свойства. Те са изключително добри, а не за нищо, естественият материал, използван при производството на музикални инструменти, но и за звукоизолация. Перфектен в големия град, за да хване малко от фоновия шум и да може да се наслаждава на откритата си зона още повече. 

10. Истинска всестранна!

Независимо дали визуално, структурно или физически - дърво по своята същност носи много положителни качества, което потвърждава в популярността му като строителен материал. Дървото е универсален, има само очарование и свидетелства за характер, което също потвърди нашия списък. Това прави дървото просто истинска вселена!

Идеи за това как да интегрирате дървесината във вашия дом можете да намерите в нашият Ideabook. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: