Направи себе си пробив на стената: съвети и трикове

Стига с тесни, криволичещи стаи, край на продължаващата мрак в собствените си четири стени, макар и извън лъчиста слънцето грее и ние сме у дома възможно най-голяма свобода искам въздух да диша и в деня на улова достатъчно естествена светлина - единственият начин ние се чувстваме добре. Ако единственият въпрос е как може да се приложи това, не е задължително да искаме да оставим любимия апартамент в полза на по-голям, вероятно по-скъп. 

Може би малко творческо мислене и малко чат с хазяин помага! Днес са много популярни откриването на стени, които правят две големи, тъмни стаи с малко работа в голяма, атмосфера жизнена среда. Но както винаги при проекти с такъв размер, има важни моменти, които трябва да обърнете внимание!

изисквания

За наем апартаменти се прилага: Без ангажимент на наемодателя - разбира се, най-добре в писмен вид - не е нищо! Наемателите са законно задължени да получат разрешението на наемодателя за структурни мерки върху жилищното пространство! Неоторизираните промени също могат да доведат до прекратяване на лизинга. По този начин в началото на планирането трябва да се осъществи разяснителен разговор между двете страни. В този случай трябва да се изтъкнат разумни аргументи: Ако, например, преобразуването на жилищната стойност се увеличи, наемодателят по-скоро ще даде обещанието си. В същото време той не е длъжен да участва в направените разходи. 

Собственик на етажната собственост го имат малко по-лесно, те се нуждаят само от съответното разрешение за строеж и гаранция за професионалното изпълнение на произведението - към тези точки по-късно. Във всеки случай подобна пространствена трансформация изисква известно време, защото пробивът на стената не е нещо, което може да се осъществи от планирането до реализацията за една седмица.

Всичко зависи от статиката

Причините са разнообразни. Един пример: Ако стената на плана на къщата не е дефинирано правилно, строителен инженер, трябва първо пред началото на строителството, в противен случай не може да се стартира с разрушаването на стената. Цената на самите статичното доклада на собствената си, но е важно и се отплаща: Това се определя правилно дали желаната стена може лесно да бъде разкъсан или изпълнява важното за функцията на къща лагер. 

Дори неносещите стени могат да изпълняват статични задачи, така че разрушаването може да има последици за цялата къща. Между другото, това се отнася и за монтирането на врата в досега затворена зидария - тук също може да доведе до статични проблеми при неправилно проектиране. Техническият съвет на експерт има смисъл във всеки случай.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Нищо не работи без разрешение

Друг фактор, който удължава времето между планирането и строителството, е издаването на разрешителното за строеж. Този процес може да благодари на претоварените офиси за няколко месеца. В случай на изменения с този размер трябва да се вземе предвид съответното време. Дали нает апартамент или имот: Ако обаче бъде дадено разрешение, нищо не пречи на промяната на условията на живот.

Съвети за разрушаването

В допълнение към подходящите инструменти трябва да се има предвид вътрешната и външната защита тук! Децата, например, нямат работа в стаята по време на цялата фаза на обновяване. Също така трябва да се има предвид подходящо защитно облекло за себе си: Основни изисквания за безопасност са защитна шапка, защитни обувки от ниво 3 със стоманени капачки и подходящи ръкавици. Дори мебелите и подовете се нуждаят от защита от петна, така че трябва да бъдат залепени и покрити с пластмасови листове.

Да вървим!

Фазата на строителство започва с каменни стени, като централната дупка на дупка е от другата страна. Това може да бъде допълнително уголемено с натиск - стената губи твърдата си стабилност. От получената празнина сега може да се започне с разрушаване, за предпочитане с тежък метален чук или с енергоспестяващо електрическо решение: ударен чук. Специално внимание трябва да се обърне с предишните ъгли към тавана, пода и страничните стени: при определени обстоятелства можете да ги повредите, затова бъдете внимателни. Получените в резултат отломки също трябва да се отстраняват редовно, за да се осигури стабилна основа на строителната площадка.

Когато стените на лека конструкция, например на мазилка или дърво, също могат да бъдат произведени чрез мелница ръка с голям шлифовъчни с които просто разделя стената на голяма площ. 

Къде са скритите електрически кабели?

Електрическите кабели не могат просто да бъдат свалени без замяна - това може да доведе до прекъсване на доставките в части от къщата, което вероятно не е в интерес на домакинството. Освен това, особено за собствениците на къщи да се отбележи: може да принадлежи към линии инфраструктурни общност собственост и един като отделна страна, които не са оспорвани да се разпорежда с него. 

Във всеки случай трябва да се внимава при работа с електричество - предпазителите трябва да се изключват и в двете помещения. За локализиране на позицията на отделния токопроводящ кабел може да се използва търговски амперметър. Това е особено полезно за по-стари обекти, където често окабеляване пътува авантюристични пътеки по стените. В случай на налично експертно становище, структурният инженер също записва точната позиция при поискване. Ако обаче работата с електричество е твърде чувствителна, трябва да се консултирате с професионален електротехник. Вероятно направените разходи за ново полагане на линиите не трябва да се забравят. 

И къде отива водата?

Подобно е положението с определени водни тръби: Тръбите не могат лесно да бъдат отстранени, но трябва да се експертно оценени от инсталатора и евентуално neuverlegt средствата за байпас верига. Тук прави посещение на съседите в горния етаж, чувството, банята или кухнята са точно над потенциалния пробив, вече излиза от съответните линии в стената. Отново, експертната оценка на структурния инженер създава факти и изяснява точния ход на тръбите.

Всички случаи, взети под внимание, и неделимата стая делител вече премахнати? След това в края изчисти козметичен ремонт на перфорацията на плана: почивка край мелене, дупки и видими остатъци Filler трябва да се наблегне на ново, голямо помещение - идеалната работа!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

43 − 35 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: