Осветителни тела от Lasvit

Когато проектираме апартамент или къща, мислим за обзавеждането, което е от съществено значение за комфорта и удобния дом. Често фокусираме вниманието си върху правилното осветление. Това е жалко, защото с оптимално осветление можем да създадем съвсем различно усещане за пространство. В допълнение към действителната светлина, която се генерира, дизайна на осветителното тяло играе съществена роля в дизайнерската среда. 

Днес бихме искали да ви запознаем с един чешки производител, който проектира светлинни произведения на изкуството, които обгръщат всяка стая в магическа атмосфера. 

Lasvit е водещ разработчик и производител на съвременно осветление, архитектурно стъкло, светлинни инсталации и наградени колекции от светлина, които блестят в частни и обществени пространства по целия свят. Фирмата е създадена през 2007 г. в Чешката република Леон Якимич основателна. Той има уникалната визия за създаване на перфектен опит чрез уникалното качество на симбиозата на светлината, стъклото и дизайна. Традиционното майсторство на иновативното бомско стъкло съчетава творчеството и въображението на участващите известни дизайнери и прецизността и уменията на опитни стъклари.

 Lasvit работи непрекъснато с световно известни дизайнери, които имат голям опит с крехкия материал. Научените умения се използват от дизайнери като Арик Леви, Майкъл Янг и Рос Ловегроу използвани за създаване на зашеметяващи светлинни инсталации.

замръзнал

на frozen-Колекцията е вдъхновена от превръщането от вода в лед. В момента, в който H2O приема твърдо състояние на агрегация, е подобен на този на издухването на стъкло. Създаването на твърд предмет от течен материал е основна характеристика на стъклото. Всеки дизайнер се опитва да направи малко чудо. Velčovský се опитва да запази естествеността в дизайна си. Всяко парче следва уникален процес и следователно е абсолютно индивидуално. Дизайнерът намери още вдъхновение в парчета лед, които са случайни елементи на природата. Той искаше изкуствено да улови структурите. Резултатът е един замръзнал Скулптура, която прави уникалността на дизайна, дължаща се на много различни текстури, смачкани детайли, мехури и разнообразни дебелини. 

Максим Великовски (роден през 1976 г.) завършва Академията по изкуство, архитектура и дизайн в Прага. От 2002 г. той е съосновател на Qubus Дизайнерско студио в Прага. Участвал е в деветдесет изложби и произведенията му са изложени в известни музеи в цяла Европа. От 2011 г. работи Максим Великовски като художествен директор на Lasvit.

Елегантна светлинна инсталация

Подобно на перата, които плават от тавана, тази филигранна структура се появява. Това обаче не са пера, а малки органични стъклен скрап. Те бяха прикрепени към стоманени въжета, които плават от тавана. Осветлението е интегрирано и проблясва. Той създава магическа и мистична инсталация, която води до сънуване. Част от общото произведение на изкуството са масивните каменни плочи, които лежат под леката конструкция. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

лед

Световноизвестният архитект Даниел Либескинд има смел, геометричен полилей в сътрудничество с Lasvit проектирана. Благодарение на деликатните, качествени, издухани стъкла, структурата постига огромна осветеност. лед е изработено от бистро стъкло и е издухано в отделни клетки ъглово. В следващия производствен процес триъгълните геометрични модели бяха озадачени заедно. Много модулни елементи създават извънредна структура в хоризонталния състав. Подобно на сталактити или висулки, те улавят светлината и я пречупват в призми, оставяйки всяка колона по непредсказуем начин сияния

Jar RGB

Jar RGB е обект на осветление и съчетава технология за стъкло, идеята за смесване и отражение на цветовете. В тази инсталация е осветена само средният бял елемент. Благодарение на силната радиация околните очила също са включени в светлината и се превръщат в хармоничен ансамбъл, който се ползва един от друг. Покритието на различните цветове и специалното покритие създава уникално осветление.

Дизайнерът Арик Леви е роден през 1962 г. и е хип международен художник, техник, фотограф, дизайнер и режисьор. Уменията на Леви са мултидисциплинарни и работата му се излага в престижни галерии и музеи по цял свят.

Кристал Рок

Осветителното тяло е предназначено да напомня на криптонита и да бъде посланик на човека, природата, светлината, отражението, прозрачността и масата. Всички тези качества се комбинират в перфектно нарязания и грубо оформен съвременен осветител, който представлява замръзнал камък. Кристалната форма създава множество отражения на светлината. Дори в абсолютна тъмнина външните светлинни източници се отразяват в огледалната повърхност. Точно интерфейсите и извитите повърхности на стъклото са свързани със специална свързваща техника. Лампата също беше от Арик Леви проектирана. 

И защо не

Този изключителен полилей е проектиран от чешката дизайнерска икона René Roubíček проектирана. Името И защо не се отнася до търсене през целия живот, експериментиране и състави със стъкло. Скулптурната форма напомня на флаш и е еволюция на Основните дизайни на Roubíček въз основа на динамична абстракция. Светлината свети на голяма и гладко полирана повърхност, докато масата на стъклото абсорбира светлината и създава уникална атмосфера. René Roubíček е роден през 1922 г. и предизвиква усещане за пръв път, когато печели наградата за Голямата награда през 1958 г. в EXPO в Брюксел. Той често съчетава своите триизмерни абстрактни композиции с метал и стъкло. Те са популярни усещания.

Безкрайна колекция на славата

Безкрайна колекция на славата отразява носталгичните чувства и интерпретира изящните полилеи за свещи, за да символизира първокласни моменти на признание и слава. На пет различни форми, получени от отделните силуетите на известните концертни зали и театри: Ла Скала в Милано, Пале Гарние в Париж, Метрополитън опера в Ню Йорк, Болшой театър в Москва и театър Estates в Прага.

Младите дизайнери Ян Плечац (роден 1984 г.) и Хенри Wielgus (роден през 1982 г.), изучавани по време на обучението си в AAAD (Академията по архитектура и дизайн в Прага) знаят. Ян Плечац  представи своята дипломна работа в Salone Sattellite 2011 и спечели много внимание от собствениците на галерии и известни производители. Решено през 2012 г. Ян Плечац и Хенри Wielgus студиото Ян Плечац & Хенри Wielgus да се намери.

Spin Light

Този ясен и изчистен дизайн има дизайнера на младите продукти и мебели Луси Колдова благодаря. През 2009 г. се премества в Париж и работи в студиото на Арик Леви. В същото време тя проектирала за други компании и развила собствените си творения. От 2012 г. тя има свое собствено студио и остава вярно в град Париж, където се радва на разнообразни влияния, различни култури и работа с международни клиенти.

Дизайнът на осветителното тяло трябва да бъде израз на динамика. Силуетът на Светлини за въртене се намира на кръгъл кръг, който познавате от разсадници прехвърля и взима тази мисъл за дизайн чрез ротационната форма. Прозрачната стъклена лампа с лентата от благородни метали има минималистичен и графичен характер. Лампата беше направена от ръчно издухано стъкло.

Поп

Поп се отнася до името на този сложен полилей. с Поп дизайнерът искаше Маартен Баас създайте класически и модерен осветител, който осветява помещенията впечатляващо. Лампата има две уникални занаятчийски специалитети. Защото, в съседство със стъклената уста, ръцете на полилея са покрити с глина. Работи от 2006 г. насам Маартен Баас върху специална колекция от мебели, предметите, покрити с индустриална глина. Работейки с естествения материал, всяко парче става уникално, защото по време на процеса на занаятите остават пръстовите отпечатъци върху материала. Това дава на всеки модел уникален подпис. Тази техника е разработена през последните години и глината е боядисана със специален пигмент. Полилей Поп от Lasvit се основава на тази иновация. Рядкото и изискано парче обикновено се продава директно на музеи, галерии и колекционери. Полилеят, представен тук, е резултат от уникалното сътрудничество между Маартен Баас и Lasvit. Двете компании съчетават майсторството и модерността в едно. 

Инсталация за отглеждане на вази

Тази изключителна, игрива светлинна инсталация се основава на прекрасна хоризонтална повърхност, съставена от малки елементи, окачени от тавана. Резултатът е стъклена, блестяща поляна, облицована с абстрактни цветя и клони. Металните тръби и стъклените предмети се използват за създаване на естествен вид. Комбинацията от елегантна лекота и чист минимализъм създава деликатен чар. Между другото, вълнуващата светлинна инсталация виси във френски замък. Декорът на традиционната зидария е неконвенционален, защото френският и китайският стил са смесени.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

25 + = 32

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: