Митове за украса – какво точно е вярно?

Когато става въпрос за установяване и декориране на собствените си четири стени, разбира се, всичко е позволено, разбира се, това, което желае. накрая
Ние трябва и искаме да бъдем в нашия дом по целия свят
се чувстват добре и по този начин не впечатляват никакви експерти по обзавеждане. Но дори и да
нашият апартамент не трябва да бъде проектиран за лъскав каталог, вероятно
Всеки от нас вече е чувал за различни (предполагаеми) правила, за които се предполага
Важно е да имате предвид, когато става въпрос за създаване на къща. някои
Тези препоръки обаче са просто остарели и остарели
остарели митове за декорация, които вече не са валидни, ако са
всъщност действително приложени. Ние обясняваме и опровергаваме шест днес
тези грешни легенди за обзавеждането.

1. Тъмните цветове правят всяка стая да изглежда по-малка

Това е неписан закон в интериорния дизайн, че ярките цветове предизвикват малки пространства визуално по-големи. Не искаме да го разтърсваме, но обратното заключение, че тъмните цветове правят всяка стая да изглежда по-малка и стръмна, не е непременно вярна. Всъщност тъмните тонове като сиво, черно или тъмно синьо са във възход в тенденциите в обзавеждането, както по отношение на мебелите, така и на домашните аксесоари и боядисване на стени. Нищо чудно, че тъмните цветове излъчват една много елегантна, интимна и тайнствена атмосфера и осигуряват приятна промяна от всички лъчисти бели през последните години. Въпреки това, не трябва просто да поставите тъмен тон в тон, особено в малките стаи, в противен случай всичко изглежда бързо прекалено тъмно и стегнато. Вместо това е важно да играете с нюанси, да контрастирате и оптимално да използвате условията на осветление. С различни структури и структури, животът влиза в стаята, с огледала и големи, отворени прозорци с много светлина. Освен това трябва да сте сигурни, че най-тъмните части на стаята са разположени директно на прозореца или са осветени от различни източници на светлина. Между другото, като елегантна антитеза към тъмно сиво и синьо, благородни метали като злато, сребро или мед са чудесно подходящи.

2. Не се смесват шаблони

Дълго време се намръщи и се смяташе за невъзможно да се комбинират различни модели. За щастие това скучно отношение е нещо от миналото и е един от декорационните митове, които искаме да разкрием тук. Днес знаем, че ивицата за проверки и посочва диамантите може да изглежда чудесно. Размесваме пикантни графични отпечатъци и игриви цветя, кръстосани и надлъжни греди, кръгове и триъгълници, животински печат и полка - и по този начин постигаме впечатляващ, индивидуален ефект и личен подпис в четирите ни стени. Съществуват обаче и някои правила в оживеното смесване, така че общият резултат е наистина хармоничен и хармоничен. Така че различните модели трябва задължително да идват от едно и също семейство цветове и да вземат останалите мебели и аксесоари в стаята, тези цветове. Обикновено привлекателните модели работят най-добре с ясни и намалени форми и силуети. Между другото, ивиците са най-популярният и добре изпробван партньор за печат, тъй като със своята спокойна еднообразие те създават несвързан колега на поразителните модели.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Изкуствата винаги са на нивото на очите

Като правило, произведенията на изкуството и картините на стената работят най-добре, когато те виси на нивото на очите, т.е. на височина от приблизително 1,60 м, и по този начин директно насочват вниманието на зрителя. Знаем, че правилата трябва да бъдат нарушени. Ето защо ние свиркаме на тази задушна спецификация и закачаме нашите снимки, както ни харесва. Обратно на дивана, например, произведенията на изкуството изглеждат много по-добре, ако са поставени малко по-ниски, тъй като те се гледат най-вече оттам. Въпреки това, снимките са най-впечатляващи в групите, и има няколко начина да ги поставите на сцена. Независимо дали сте спретнато и хармонично следвайки определени ръбове и линии или привидно произволно смесени, остава изцяло в личния ви вкус. Но дори индивидуалните картини не е задължително да се окачват на нивото на очите. В зависимост от това кои мебели и принадлежности за дома се добавят, едно произведение на изкуството също може да изглежда малко по-високо или по-малко много интересно.

4. Никога не смесвайте сребро и злато

В модата, както и в интериорния дизайн, митът отдавна се е дължал, че благородните метали не трябва да се комбинират. Да носят или украсяват заедно златото и среброто? не само! За щастие този декоративен мит е и нещо от миналото, защото златото и среброто или дори един от двата метала в комбинация с мед или бронз правят нещо визуално красиво и дават на всеки инвентар, както и на всеки интериор, нещо определено. Контрастът между златото и среброто създава много свеж, модерен външен вид със своята комбинация от топло и студено. Така че оживеният микс от благородни метали не изглежда твърде декадент, експертите препоръчват да се поставят различни текстури и ясни, необуздани форми. Играта на скучна и блестяща изглежда много стилни и намалени силуети вземат ценните метали на тяхното богатство и вместо това им дават модерна, разкошна елегантност.

5. Изкуствени цветя и растения изглеждат евтини

Зелените растения и красивите цветни аранжировки са от съществено значение за повечето от нас, за да ги декорирате перфектно. За съжаление, не всеки има известния зелен палец или достатъчно време и свободно време, за да се грижи правилно и да се грижи за цветните съквартиранти. Поради това изкуствените растения са популярна алтернатива, но декоративните фенове често се изправят с повдигнати вежди и се намръщят. Дълго време изкуствените цветя и растения се считат за евтини и непривлекателни - един от остарелите митове за декорация, които вече не са вярно. Днес съществуват измамнически реални модели, направени от най-разнообразните материали, които дори с близък вид не могат да бъдат определени като изкуствено копие. Всеки, който иска да спести на поливане, торене и грижи, прибягва до фалшиви алтернативи и все още се наслаждава на зелен оазис в собствените си четири стени.

6. Мебелите трябва да са срещу стената

Често се предполага, че парчетата мебели трябва да се поставят на стената възможно най-много, за да се създаде щедро пространство. Директни дивани и легла са обичани да се поставят на стени, защото имате чувството, че имате нещо силно, защитно зад вас. Експертите препоръчват спокойно разпадането на такива митове за обзавеждане и вместо това да подреждат обзавеждането съвсем различно. Например, съвременните пейзажи на дивана са много гъвкави и не е задължително да стоят заедно в зловеща хармония на стената, точно като стените на рафтовете. Просто оставете дивана си толкова далече от стената, че можете да се разхождате покрай него удобно - и има напълно нови перспективи, перспективи и възможности.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 − = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: