Кои стълби са най-подходящи за една малка къща?

Красивото стълбище определя характера на всяка къща. През повечето време тя се превръща в опора в коридора и корнизи, а не само неговата функция, но и дизайнът отдавна е в центъра на вниманието. Докато по стълбите сервират само като промоция към следващия етаж преди 100 години, сега е използван от интериорни дизайнери и декоратори като умен връхната част на къщата и може да осигури чрез различни материали и форми за приятна жилищна среда.

Ако планирате малка къща точно сега и се съмнявате, че можете да интегрирате специално стълбище с малко пространство, тогава грешите! Дори в малки къщи, специални стълбищни конструкции могат да осигурят това нещо. Спирални стълби, плаващи стъпала и вълнуващи комбинации от материали, ние ви представяме 7 блестящи вдъхновения за стълби в малки къщи!

Плаващи стълби

Иновативни, гъвкави и търсени - плаващите стълбища са вече един от най-популярните проекти и с добра причина. Тъй като плаващите стълби осигуряват лека и много приятна атмосфера в стаята и през плаващите стъпала нито малката зала, нито отворената всекидневна изглежда претоварени. 

Разбира се, че не е възможно да се изгради напълно плаващи етапи на закрито, но от някои трикове и елементи, като например стъкло или скрити скоби, популярната, плаващ вид на всички стъпки е лесно да се генерира. Самостоятелните стълби са станали задължителни в много съвременни жилища, а в допълнение към дървените стъпала, както е показано на снимката по-горе, стъклото и металът също са страхотни материали за този футуристичен дизайн. 

вита стълба

стълбище спирала е класически постижения наравно и от извити или прегънати бузите и излезе ръководство може по този начин също така и в по-малка къща доста лесно покачване бъдат интегрирани в следващия етаж. Хармоничното стълбище определено е първият избор за малки къщи, тъй като може да спести много пространство в зоната на залата. Спиралните стълби заемат само една много малка част от етажа в съответната стая, а стъпалата, които водят директно до следващия етаж, се свиват до средата. 

Освен това, спиралното стълбище може да се монтира и в средата на стаята и по този начин да се превърне в истинско око. Отново има много различни варианти за материали, които се използват при изграждането на спирално стълбище. Природният камък, стъклото и дървото са винаги популярни, но неръждаема стомана и бетон също могат да бъдат преработени като основни материали.  

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

комбинации Wood стъкло

В допълнение към спиралното стълбище и течащите стъпала, но умна комбинация от материали може да гарантира, че стаята е по-малко стръмна, когато е инсталирано стълбище. Особено стъкло е чудесно за създаване на много отворена и приятна атмосфера, когато инсталирате стълбище в коридора или жилищната част.

На снимката по-горе, комбинацията от дървени стъпала и полу-извити стъклени парапети впечатлява. По този начин стаята не се затъмнява от прекалено много тъмен материал, а стълбището се привлича не само от функционалността, но и от екстравагантния дизайн.

Стъкло-метални комбинации

Също така се препоръчват стълби от стъкло, които осигуряват приятно изкачване до втория етаж и автоматично дават светлина на помещението чрез отражения. На снимката по-горе, футуристичните стъклени стъпала са комбинирани с безкраен парапет от неръждаема стомана. 

Тази интелигентна възможност може да се реализира във всяка стая и осигурява свежест и модерен допир. Филигранният метален парапет е най-добрият избор за много стръмна зала, в която трябва спешно да се инсталира стълбище. Чудесните метални пръчки имат леко усещане за светлина, създават спокойна атмосфера и оставят стаята автоматично да изглежда по-просторна и отворена. 

модерен & прост

Също така, жителите на малки къщи могат да правят без парапета. Тази опция е особено подходяща, когато стълбите са много къси и стълбите са много удобни, така че жителите не се нуждаят непременно от парапет, когато отиват на следващия етаж. 

На снимката по-горе е поставена открита зона за спане над жилището, което е свързано към долния етаж с модерното стълбище от тъмно дърво. Тъй като не са закрепени парапети и стъпалата също са свързани с много тесни метални елементи, стълбището ограбва стаята без никаква светлина или пространство. Напротив, поради необикновения дизайн и леко извитата форма, стълбището автоматично се вписва в стаята като специален декоративен елемент. В допълнение, много отвореният дизайн на стълбището също така позволява умно използване на съседната стена, както е показано на снимката по-горе, в която класическата, рамкова картина осигурява сложна атмосфера.

футуристичен & на практика

Ако искате да свържете няколко етажа през пространство, спестявайки стълбището, трябва да заложите на футуристичната и много класическа възможност на снимката по-горе. Двете стълбите почти прилича на модерна скулптура, която прави с глоба стълби за безопасно изкачване и също така служи като истински декоративен елемент в малката къща.

Простите стъпки от дърво са вградени в черна, чугунена рамка и по този начин осигуряват определен контраст с леко осветената преградна стена непосредствено зад стълбите. Минималистично внедряване на практично стълбище, което определено е вътрешен съвет за малки къщи!

прямота & цвят

И накрая, ви представяме една много колоритна и приятелска алтернатива, която просто свързва коридора в малка къща с втория, отворен под. Лекото дърво и много фини метални пръти създават много примамливо стълбище, което се вписва в дъската на малката къща, сякаш само по себе си. 

Стълбището има само няколко стъпала и заема само малка част от етажа в жилищната част, създавайки много отворена атмосфера. Също така се препоръчва ефективното използване на пространството под стълбите в малките къщи. На снимката по-горе, например, под стълбището могат да се поставят филтрирани рафтове, за да се създаде място за съхранение на книги или други декоративни елементи. Също така, районът може да се използва и като работно място, което се възползва от яркостта директно на прозореца и прави добро използване на неизползваното пространство под стълбите.

Както можете да видите, важно е да обърнете внимание на избора на подходящите материали, ако искате да инсталирате стълбище в малката ви къща. В допълнение към класическото спирално стълбище се препоръчват плаващи нива, които автоматично отпускат всяка стая. Ако предпочитате прав стълб, трябва да разчитате на фини метални пръти, стъклени елементи или умни комбинации от светли и тъмни материали. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

85 − = 80

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: