Така високите тавани се превръщат в абсолютно око

Атмосферният дизайн на стаята винаги зависи от размера й до определена степен: За съжаление, с възможно най-голямо усилие няма да е възможно да се правят въздушни и светли скривалища от тесни криви стаи. Вероятно този, който има подходящото място да бъде творчески. Абсолютната мечта за апартамент предлага най-голямата възможна свобода на дизайна от гледна точка на обзавеждането и декорацията, вероятно за всеки - дали наемател или собственик. 

Една част от стаите, която често се пренебрегва в много апартаменти, въпреки че има невероятен потенциал от гледна точка на дизайна, са таваните на стаите. Това са същите тавани, които трябва да се използват тук, защото когато става въпрос за декориране на стаята, огромната площ над главите ни обикновено остава неизползвана. Не е толкова трудно с малко ръчно умение да извлечете най-доброто от една стая! Въпреки това, всеки, който отива на работа, трябва да обърне внимание на няколко важни неща!

Високите стаи правят възможно

Всичко започва с една идея: Както беше споменато по-рано, човек винаги трябва да избере окачен таван от съществуващия
Направете структурата на стаята зависима, окачените таванни елементи променят това
Появата на стаята е огромна. Разбира се, виси или виси
Декорираните тавани имат смисъл само ако помещението е над
съответната височина има - холът с по-малки стаи продължава
ограничаване няма смисъл.
Има достатъчно височина на помещението
Въпреки това, няма ограничения за рекламното послание. понякога
е по-малко, но също така и повече: преди да извършите кръстосан сайт, завършете
Обличан таван, трябва да помислите, ако не и един
Поставеният елемент като уловител на очите изглежда достатъчен. Ако е така
Планирането дойде до неяснота или отворени въпроси, помага
обаждане до експерта.

Какво трябва да обърнете внимание в началото?

Преди да се закупят необходимите материали за конструкцията, която е проектирана самостоятелно, първо трябва да се провери дали таванът има необходимата носеща способност. Особено в старите сгради, таванът може да изглежда доста твърд, но след първото пробиване се стига до юмрук с голяма изненада: Мазилката се отлепва върху голяма площ или дюбелите се плъзгат, без да се спират отново от бетона. В този случай не се препоръчва особено тежка конструкция. 

За тавани, изработени от дърво или дървени греди като носещи елементи, трябва да се внимава да не се виждат големи пукнатини. Те биха могли да се увеличат допълнително с пробиването и олово в най-лошия случай до нестабилност. Във всеки случай трябва предварително да се замислите за размера и теглото на елемента - включително опорното окачване - мисли. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Анкери от метал

След като тестът бъде предаден, е възможно да се започне изграждането на анкерното закрепване. Така наречените дюбели за тавани, изработени от метал, които са разработени специално за такива конструкции и обикновено имат съответно висока товароносимост, предлагат идеално задържане в тавана. Както винаги, предпоставката тук е също така: По-добре дюбел прекалено много, отколкото твърде малко! Те трябва да бъдат смислено подредени така, че да не възниква дисбаланс и дюбелът да носи голяма част от елемента. От гледна точка на дизайна трябва да се гарантира, че спирането на строителството остава невидимо, за да се получи възможно най-съгласувана цялостна картина.

В дюбелите се завинтват подходящи окачвания, например с отвори или куки. Те трябва да седят здраво в тавана, а не да се разклащат, защото те по-късно дават конструкцията на критичното задържане. Допълнителното стабилизиране и разпределение на тежестта осигуряват съответни кръстосани подпори, също направени от метал, които просто се вкарват през отворите и са здраво свързани към тях. Всички части на окачването обикновено се предлагат от вашия дилър.

Гипсокартон като алтернатива

За минималистична концепция за стаите, гипсокартонът е разумна опция. Предлага се като плочи, може лесно и с точност на милиметровата обработка и се доказа многократно като основен материал за окачени тавани. Напълнени и боядисани, таванът от гипсокартон идеално допринася за ясно определена пространствена структура.

Гипсокартонът е не само много тънък и по този начин сравнително пространствено спестяващ, поради ниското му тегло, той също е универсално приложим. Между другото, гипсокартонът е много устойчив на огън, внимание се препоръчва само във влажни помещения: Основният гипс може да доведе до образуване на плесени! Моля, използвайте материала само на закрито и на сухи места.

Невидима окабеляване

Зад тавана елементи от гипсокартон могат да бъдат напълно скрити електрически кабели и кабели. Особено за концепция за стая с непряко осветление оптимално нещо. Недостатък обаче е ниската стабилност на материала. Затова тежките лампи или свещници не трябва да бъдат закрепени към елемента, а като обикновено директно в тавана. В този случай контактът между материала и кабелите не е проблем, така че когато полагането на линиите може да се съхранява директно върху плочите. Въпреки това светлинният халоген или подобно осветление ще запази материала без усилия.

За елементи от дърво или други материали контактът с кабела също е лесно. Въпреки това, връзките на кабелите, излизащи от тавана, трябва да бъдат затворени с лампата, за да се предотврати възможна опасност от пожар.

Не забравяйте правилното осветление!

По принцип осветлението в таванните елементи е важен фактор, но допринася директно за уютната атмосфера на живот. Дали индиректната светлина с топли крушки или директно осветление на тавана обект - и двата варианта повишават качеството на живот изключително. Практически, ако самият елемент служи като светлинен източник поради вградените лампи! Както винаги, същото важи и тук: няма креативност! Сега липсват само правилните мебели и дизайна на стаите е завършен!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

80 − = 73

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: