6-те най-добри подови настилки за модерни жилища

Етажът е една от най-важните области в дома ви, защото има значително влияние върху атмосферата във всяка стая. Това е както декорация, така и декорация, доминира в дома ви и трябва да бъде лесна за почистване в най-добрия случай. Това е мястото, където качеството на материалите, които избирате като подови настилки във вашия дом, има значение. Защото, за разлика от диван или бюро, пода трябва да трае десетилетия, да бъде здрав и вечен, за да се побере във всеки интериор.

Тъй като знаем колко трудно е решението между леки и тъмни, рустични и много прости покрития от дърво върху паркет и плочки, ние сме събрали за вас ръководство за подови настилки, които се вписват перфектно в модерните жилища. Продължете да четете и вижте какъв избор трябва да направите за коридора, кухнята, спалнята, дневната и детската стая, както и банята, за да се насладите на пода дълго време!

1. Етажът на входа

Ако просто мислите, че всеки посетител във вашия дом трябва да прекоси коридора, изборът на етаж за тази област има съвсем различен статут. Защото тук има няколко аспекта, които трябва да обмислите спешно, да имате дълго време на пода. На първо място, имайте предвид, че коридора е най-посещаваната област в дома ви. Ето защо трябва да изберете материал, който е особено здрав и лесен за почистване - няма да ви хареса, ако изберете лошо подложен на почистване под, който ще ви принуди да изсъхвате през цялото време. Вместо това трябва да поставите голяма стойност на висококачествени подове - особено препоръчителни са дървените подове, които ще излъчват с добра грижа в продължение на няколко десетилетия. Също така обърнете внимание на цвета и модела на пода. В този случай трябва да решите в най-добрия случай за среднокафяво, защото мръсотията не се вижда веднага, но стаята не изглежда твърде тъмна от този оттенък.

2. Подът в хола

По отношение на пода в хола можете да бъдете малко по-креативни и да играете с материалите, цветовете и моделите, които лично ви харесват най-добре. Разбира се, препоръчваме също така здрави материали и относително заглушени цветове, които превръщат пространството в подходящо място за отдих за всички жители. В най-добрия случай вече знаете при избора на пода как бихте искали да проектирате останалата част от стаята - защото и тук е важно да намерите правилния баланс между светлите и тъмните цветове. Тъмният под е чудесно, ако изберете бял, кремав или бежов диван, който ще бъде най-важното в стаята. Ако подът трябва да е по-светъл, препоръчително е да изберете леко по-тъмни мебели, което ще създаде подходящ контраст.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Подът в спалнята

Ако имате възможност да изберете стаята в спалнята, ви препоръчваме паркет. Защото тук искате да се отпуснете и да се отпуснете. Паркетният паркет е най-добрият, най-здрав и лесен за грижа, който можете да намерите само. През лятото излъчва приятна прохлада, през зимата тя съхранява топлината. В допълнение, тя изглежда много елегантна и може да бъде завършена с висококачествен килим по желание.

4. Етажът в детската стая

Детската стая не винаги е в ред. Най-късно родителите, чиито деца са започнали да пълзят, вече знаят за това с играчки и пухкави играчки в къщата. Ето защо е важно да изберете и здрав под, който да може да издържи много. Тук дизайнерите на интериора обичат да използват ламинат - просто защото този материал е особено здрав и предпазва от алергии. Опитайте се да се отървете от килими, които са засегнати от ежедневните дейности в детската стая и са по-често почистващи, отколкото в дома ви.

5. Подът в банята

Що се отнася до банята, разбира се, трябва да изберете и подова настилка с ниска поддръжка, което ви прави възможно най-малко работа. Под плочките трябва да потърсите керамични, керамични или мозаечни плочки, които са особено устойчиви и несравними на външен вид. Ако ви харесва малко по-екстравагантно, можете също да търсите висококачествени плочки в дървесен вид, които правят много и са лесни за почистване. 

В зависимост от това дали банята ви има прозорци или не, трябва да имате предвид и цвета на плочките. В баня с естествена светлина дори по-тъмните плочки могат да изглеждат страхотно, но в баня без прозорци трябва да прибягвате до ярки нюанси, защото едва тогава ще получите малко светлина в тъмното.

6. Подът в кухнята

Етажът на кухнята трябва да издържи най-много в ежедневието. Вода, масла, мазнини, остатъци и трохи - това е само малка селекция от мръсотия, която редовно замърсява кухнята в ежедневието. Затова трябва да мислите за вашето скъпоценно време и да изберете подова настилка, която да ви посрещне в ежедневието. Плочките, PVC и линолеумът са класиците, когато става въпрос за кухненски подове, но и дърво и ламинат също са впечатляващи и могат да се впишат перфектно в общата картина в зависимост от стила на кухнята. Отново, трябва да се ориентирате към останалата част от обзавеждането и стените и да използвате пода, за да зададете умели контрасти. По този начин мебелите и декоративните елементи влизат в собствените си помещения много по-добре и вашата кухня става голяма!

Вземете най-добрия съвет от интериорните дизайнери по темата и разгледайте и ценните съвети на Ideabook за подови покрития за кухнята! 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 + = 27

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: