14 блестящи стълби за малки къщи

Модерни стълби за малки къщи са повече от свързващи елементи между различните етажи. Те са много
повече и нека само в няколко стъпки и с много креативност и страхотно
Проектирайте да станете декоративен център на нашата къща. Има много
различни видове стълби, различни материали, както и форми, както и стълби
за големи или малки къщи.

И точно 14
искат такива стълбищни модели за малки къщи
ние ви показваме днес. Всички те имат грандиозен дизайн - и всички те
по свой начин и радикално да променят вида на къщата.

1. Разпределени на две нива

Започваме със стълбище, което показва много минималистичен дизайн в високо, но относително тясно стълбище. Бетонното стълбище е разделено на два сегмента, така че да може да се вятър право нагоре. Малка платформа осигурява прекъсването между двете стълби. Хармоничен и много елегантен е леглото с камъче в открития коридор. 

2. Прости дървени стъпала - но красиви

Това малко стълбище е идеално за двуетажни апартаменти в градски жилищни сгради. Тъй като тя почти няма място. Във всеки случай обичаме простотата на стълбището и неговата непосредствена форма зад него. Прикрепени към стената, човек има впечатлението, сякаш стъпките ще плуват. Ние мислим: Идеален за малки коридори или апартаменти, в които стълбището е интегрирано в хола.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Прозрачен парапет

За малки пространства е препоръчително да се използват леки, тънки и дори прозрачни парапети, както виждаме в този случай. С такива стъклени елементи създаваме впечатлението, че няма парапет, така че пространството изглежда по-ясно и без прекъсвания. Това го кара да изглежда по-голям в края на краищата.

4. Плаващи стълби

Това стълбище не изглежда да свързва нищо към пода и стената и изглежда така, сякаш ще плава доста лесно. Дървените стъпала лежат върху метална конструкция, която е била закотвена само в определени точки. Намираме това много приятно и оригинално предложение с докосване на индустриалния облик: идеално за съвременни жилища.

5. Тесни стълби за тясно стълбище

Това дървено стълбище води до малкия коридор на малка стена. Той е проектиран изключително тънък и осигурява прост дизайн за намален вид. За да бъде възможно най-светъл, стълбището е отворено отдолу и предлага пространство за малък декоративен елемент, като малката маса с лампа. Странно е, че стълбището идва без парапет. 

6. Две стълбища - два стила

В тази къща виждаме две стълби наведнъж - и те дори не са свързани. Междувременно, в контекста на допълненията, е ясно, че е необходимо повече от едно стълбище. Този тип различен дизайн е подходящ както за класически, така и за модерни къщи. Докато лявата каменна стълба е селска и тежка, каменните стъпала на дясното стълбище изглеждат по-проветриви.   

7. До прозореца

Страхотен дизайн спечели експертите по това стълбище. Тъй като дървените стъпала се вятърят по един светъл вал с прозорци от пода до тавана, проектирани с растения и камъче. Това дава на салона специална естетика, която надхвърля функционалността на стълбите. 

8-ти спирална стълба

Такива спирални стълби са истински класики, нали? Те са идеални за малки мезонети или много малки семейни къщи. Тъй като те са безкраен, ние наистина не можем да се объркаме с тях. Освен това има много различни дизайни - но любовта винаги е някак си.

9. стълби в хола

Освен ако нямаме деца или възрастни хора в къщата, можем да построим стълби без парапет. Предимството на тези стълби: те са особено трезви, елегантни и функционални по своя външен вид. Въпреки това, тези стъпки не са без риск поради липсата на парапет. Защото дори здрав човек може да падне. 

10. Малки подробности

Почти като малък окачен мост това плаващо стълбище изглежда. Действителните стъпки са обединени от някои растения, които дори преодоляват височината и по този начин изглежда, че придружават стъпките. И лампата на тавана е хубаво да погледнете. Така че за жителите на къщата такава стълбищна употреба се превръща в опит всеки ден. 

11. Свързващи елементи в конструкцията на стълбището

Може да се случи, че стълбите, които се намират в хола, понякога са много доминиращи и заплашват да унищожат другия дизайн на помещения. Но това може да бъде решено, например, като поставите диван или малка маса пред долната част на стълбището. Затова тя губи господството си и попада в дизайна. Това работи особено когато цветовете идват от палитрата и съвпадат хармонично. 

12. Стълбища за двуетажни къщи

Оригинална и ценна идея е да се поставят стълби в две противоположни посоки. По този начин големите разлики във височината са най-лесните за преодоляване и губя малко място. Това е красив дизайнерски елемент в къщата. В последния пример стълбището пред големите прозорци изглежда като свой собствен дизайн. 

13. Стълби, които не докосват земята

Стълби, които не докосват земята? Налице е, както виждаме на следващата снимка. Ако погледнем отблизо, осъзнаваме, че последната стъпка е дори няколко сантиметра над пода и по този начин няма връзка с терена. За това дървените стъпала бяха закрепени на стената. 

14. Стълбище на ниско ниво

Понякога не се нуждаем от огромни стълби, за да свържете например апартамент на партерния етаж и мецанин етаж. Има много такива плоски стълби, които работят перфектно и са толкова леки, че те едва се забелязват като стълби. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

61 + = 71

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: