20 бани, които са малки, модерни и красиви

Собствениците на къщи в новопостроените къщи обикновено могат да се радват на бани, които изглеждат като малки уелнес оазиси. Защото те могат от самото начало
да бъдат широко включени в планирането - и в контекста на квадратен метър. Стари къщи, които са реновирани
от друга страна, има проблем с често малките бани. Това е
поради факта, че баните са били по-функционални. А апартаментите често имат малки бани или тоалетни за гости.

Но кой сега мисли, че малката баня не е шик
той може да греши. Едно нещо е ясно: тук всеки квадратен метър трябва да бъде колкото е възможно по-добре
да се използва. И тогава тя също трябва да отговаря на вашия собствен стил. Отива обаче
Всичко, имаме предвид. За да ви убедя, днес имаме едно
Събиране на идеи, съставено от 20 бани.

1. Охлажда се смес от материали

Започваме с първата малка баня, където архитектите умело играят със съществуващия размер. Тъй като в малките бани обикновено няма място за сложна декорация, експертите просто са използвали различни материали, а именно камък и дърво. Това има такъв стилен външен вид, че нямате нужда от допълнителна украса. 

2. Въздушен дизайн

Една от тайните за създаване на баня по-голяма от тази в действителност е санитарните предмети, които не стоят на пода, но висят на стената. По този начин подът изглежда значително по-голям и допринася за по-ефирен дизайн. Ако все още е много ярък, както в нашия пример, впечатлението се засилва. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3-ти главата нагоре!

Ако разполагаме с много малко пространство, както и в тази изключително тясна баня, дизайнът на тавана може да помогне. Тъй като такъв силен цвят контрастира, както тук, гарантира, че гледната точка на наблюдателя се разсейва от рязкостта. И в дължината на стаята изглежда да се простират. 

4. Добрата организация е всичко!

Планирането и организацията са важни точки за малките бани. Например, въпросът е къде да се поставят мебели, за да се използва пространството възможно най-ефективно. Най-добрият начин да обсъдите различни варианти с архитектите. 

5. Детайли, които ни убеждават!

Понякога нямаме нужда от сложен дизайн, за да направим банята във впечатляващо пространство. Често е необходим само един елемент, който привлича вниманието на всички. Кой елемент е в тази баня вероятно не е въпрос, нали? 

6. Душ кабина - важен елемент

Днес големи бани често изграждат душове, така че да могат да правят без затворен душ кабина. Например, душове се поставят между две стени или имат само един отделителен стъклен елемент, който задържа водата за разпръскване. Това също е възможно в малките бани, но не е разумно. Поради затлъстяването на помещението душът вода лесно се пръска на мебели или текстил, които страдат от нея. След това инсталирайте затворена кабина. 

7. Стил на смесване

Ако искаме да смесим различни стилове, имаме нужда от малко опит и чувство за това кои проекти се съчетават. Но след това се създават индивидуални стаи, които са наистина непогрешими. Например, кой би помислил, че подобен оптимистичен етаж може да работи с столове "Shabby Chic" и класически огледален шкаф. 

8. Създайте симетрия

Симетричните форми обикновено са важен конструктивен елемент и са особено подходящи в малки пространства, за да се създаде ред и баланс. В нашия пример, тоалетната и мивката са противоположни един на друг, но се допълват взаимно оптимално в цялостния външен вид. 

9. Дизайн с дърво

Дървото е материал, който винаги изглежда добре, независимо дали го използваме в малки или големи помещения, кухня, хол или баня. Ако искаме да дадем на банята ни атмосферата на малък спа център, дървесината е точният материал. Тъй като е топло и удобно. 

10. Двуцветна

Ако проектираме стените в банята с различни цветове, това води до уникален дизайн, без да е необходимо много декорация. В този случай зоната на душ и малката ниша над тоалетната са акцентирани с черни мозаечни плочки. Останалите се отпускат в бяло. Мислим си: просто красива!

11. Дискретни мебели

Понякога тя не се нуждае от много украса, но понякога тя изисква задържани мебели и още повече дизайнерски елементи. По този начин собствениците на жилища успяват с тази красива малка баня, тесни плочки да напуснат входа. Мебелите и другата керамика бяха използвани толкова дискретно, че стените наистина се оживяват тук. Свещите допълнително подчертават стените. 

12. игра на цветове

Ярките цветове върху повърхностите са страхотна идея, особено в малките бани, така че дневната светлина или изкуственото осветление да се отразяват на стената. След това стаята изглежда по-широка и по-голяма. Пастелният цвят на мента е красив топъл цвят, който напомня за топлите летни дни. И заедно с класическия теракот в черно и бяло е установен умен акцент. 

13. Бели пространства

Цветът бял има безкрайни предимства в малките стаи - и още повече в баните. Защото това помага да се направи стаята по-голяма, отколкото е всъщност. Преходите между пода, стените и таваните се размазват толкова гладко един в друг. 

14. Аксесоари

Не само цветовете на стените, но и текстилите могат да заменят декоративните елементи в малките бани. Тук собствениците на жилища с тъмносиния цвят на хавлиите правят колоритно изявление. Не е нужно повече, за да се чувствате комфортно. 

15. Огледало за плочки

Плочите винаги са били един от основните материали, използвани в баните - дори и днес, въпреки че стаите вече не са напълно плоски, но само в районите, където може да се появи пръскане на вода. На пазара има безброй дизайни и форми. 

16. Изключителен дизайн на плочки

Тази баня е наистина тясна. Но дизайнерите на баня несъмнено са успели да създадат грандиозен, но напълно естествен дизайн тук. Нашият съвет: Интегрирайте такава колоритна стена само от едната страна и оставете всички други стени неутрални. 

17-та баня с младежки чар

Чиста жизненост за живота, която ни изглежда тази баня да предаде. Защото на бялата основа на жълтата суета действа като точка на светлина в облачни дни. Имаме предвид: направи добро настроение!

18. Баня с много естественост

Студената среда, често свързана с керемиди, лесно се смекчава от някои дървени компоненти. Няколко стайни растения добавиха: Готово е очевидният открит оазис. 

19. Всички в естествен камък

Уау, каква баня! Стаята се характеризира основно с тъмни камъни, които се използват за покриване както на пода, така и на стената. Необичаемото прозрачно умивалник се осветява със светлина и стои в ярък контраст с останалата част от банята. Впечатляващ дизайн с много елегантност. 

20. Ясни линии и структури

За да направим малката баня много елегантна, линейният дизайн е най-добрият ни съюзник - особено когато се съчетае с нови материали, ще направи перфектен интериор. В последния ни пример тези тесни хоризонтални огледала са необичайни, но си заслужава да се видят!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: