Коя форма на покрив за моята къща?

Когато мислите за дома на мечтите си, формата е фиксирана в началото. Така че имате ясна картина в съзнанието си, която точно се създава с помощта на контурите. В допълнение към стените, формата на покрива има най-голямо влияние. Това образува цялото лице на къщата и оформя изключително много героя.

В историята на строителството, вероятно няма елемент, който е обект на тенденции като формата на покрива. Ние също така сме силно повлияни от преобладаващия дизайн. Днес покривите могат да бъдат планирани и построени в различни форми, създавайки колоритен микс в света на архитектурата. По-рано формите на покрива показват много еднаква картина и в наши дни се прилагат в различни варианти. 

Предпочитате да е ясен и ясен, следователно е по-вероятно да имате плосък тип покрив. Или по-скоро игриви, а след това сгънати покриви определено са нещо за вас. Наистина ли се прилагат тези клишета и твърдения? Можете да ни кажете така в коментарите. Но преди да ви покажем днес различни форми на покриви и да изясним плюсовете и минусите и структурните трикове.

покрив с два фронтона

Нека да започнем с абсолютна класика: наклоненият покрив. Тази проста и проста форма е особено популярна в Германия, защото има някои технически усъвършенствания, които по-късно искаме да ви обясним по-подробно. Съвсем просто, покривът се състои от две взаимно наклонени покривни повърхности, които се срещат в най-високата точка. Честото появяване се обяснява особено в Германия поради времето, тъй като дъждът и снегът просто трябва да се плъзгат от повърхността. Особено в южната част на Германия, където има прекалено много снеговалежи, степента на наклон е по-малко стръмна, за да се противодейства на неконтролираното изместване на снежните маси. Конструкцията на покривало на стената е сравнително проста и изключително вечна, поради правоъгълните прав контури. Широката гама от дизайни дава възможност на строителите да придадат на покрива свой чар, като например интегрирането на прозорците на капандурите или на прозорците. Освен това, различен дизайн може да се постигне чрез промяна на размера на надвеса на покрива. 

Друг пример за къща с нисък покрив надвес имаме тук: Самостоятелна къща с уау ефект

Pent покрив

Както вече разкрива името на покрива на покрива, терминът произлиза от бюро. Покривът се характеризира в повечето случаи само с една наклонена покривна повърхност. Това създава модерна форма, която понастоящем е особено сърцевината на младите строители, възпалени. Практическото предимство на стръмен покрив е, че къща с наклонен покрив винаги има пълен етаж. Обикновено конструкцията е едностранно наклонен покрив за таван. Още от индустриализацията тази форма на покрив е преобладавала особено в стопански постройки като гаражи или складове, тъй като те представляват особено ценово ефективен вариант. В допълнение към сравнително управляемите разходи, те имат друго предимство, което не бива да се подценява: строителството. Традиционно ориентацията показва времето, което е северозападната част, предназначена да поддържа сняг, дъжд и вятър, доколкото е възможно. Особено изключение обаче са покривните покриви, тъй като те - снабдени със слънчево затопляне на вода или с фотоволтаични системи - са ориентирани на юг, за да постигнат възможно най-голяма полза. Ако изберете фотоволтаични модули, те могат да се използват и като действителни покриви.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

плосък покрив

Който строи днес, планира къщата си обикновено с плосък покрив. Историята на тази покривна форма е изненадващо стара и не започва, както мнозина мислят през 20-те години, но вече е била известна в древни времена. Така че гърците са построили своите сгради, като храмовете, с плосък покрив. Обяснението за формата на покрива е изненадващо лесно. Равномерната повърхност означаваше малко структурно усилие и по този начин бързо и икономически ефективно решение, особено в топлите страни, където вали малко. Въпреки това, когато бунгалата с плосък покрив се превърнаха в тенденция в Германия през 60-те години, сградите имаха слабо място: в много случаи те бяха пропуснати. Този дефект силно поврежда репутацията на покривите. Междувременно образът на плоските покриви се промени изключително. Не на последно място, защото технологията е постигнала изключителен напредък и хидроизолацията на повърхността се е подобрила. Отводняването на плоския покрив се осъществява в няколко точки, които се получават отвън или чрез вътрешна тръба.

покрив десет милиона тона

Ако ви харесват симетрични форми, бихте могли да станете фен на покрива на шатрата. Тъй като тази форма на покрива може да бъде издигната само на приблизително квадратен план, така че едната е сравнително ограничена. Това обяснява защо тази форма не е много разпространена в Германия, тъй като като цяло планирането се основава първо на пространствената програма, от която се получава действителната структура, и накрая на покрива, който е създаден. В действителния склон на покрива, вие сте напълно свободни, така че контурът да осигури много свобода. Най-голямото предимство е, че можете напълно да използвате стаите в долните етажи и по този начин да използвате обикновени прозорци във фасадата. Дори ако смятате, че тази форма е сравнително нова версия, ще бъдете изненадани. За покривите за палатки особено често се използват в църкви, където хребетът, т.е. най-високата точка, на която отговарят, е особено висок. В допълнение към покривния покрив името на пирамидния покрив също е широко разпространено.

мансарден покрив

Разхождайки се през старите покрайнини, често се срещат уникални жилища с мансардни покриви. Причината за това е, че в допълнение към по-голямото налично пространство се ползваха и данъчни предимства. Преди повече от век пространството под мансарден покрив не се считало за едноетажно, така че данъкът върху собствеността, който се измервал само на един етаж, бил много по-евтин. По принцип тези така наречени мансардни апартаменти са запазени за слугите. 

Днес можете да видите екстравагантните форми на покрива по-рядко, тъй като те са свързани с по-високи разходи за строителство и следователно с по-високи разходи. В мансарден покрив иначе е хоризонтален двукомпонентен покрив на седалка, но има различни склонове. Поради тази конструкция големи помещения са създадени непосредствено под покрива, които в повечето случаи са снабдени с прозорци на покрива или капандурите, за да създадат светъл интериор. За тези, които искат да използват пълноценно своите снаряди, мансарден покрив е оптималното решение, дори ако тази намеса води до увеличаване на разходите.

бедра покрив

Една от най-старите форми на покриви е покривът на стената. За разлика от положения покрив по тесните страни на къщата, този покрив има покривни повърхности, разположени на едно ниво с по-дълбоките съседни повърхности на покрива. Конекторите се наричат ​​Walm. Наклоненият покрив предлага, освен общите му наклонени повърхности, голяма защита от атмосферни влияния. В допълнение, надвесните покриви защитават фасадата от влага. Пространството под конструкцията не предлага толкова пространство, колкото под тавана или тавана. За да се противодейства на този проблем, често виждате интегрирани капандури в покривните площи, тъй като те не само осигуряват светлина, но и осигуряват допълнително пространство. Този тип покрив е особено разпространен в германските региони, които често са изложени на дъжд и сняг, тъй като формата, вече описана като вход, вече предлага. Но не само в Германия се намират такива фенове, както и в средиземноморските страни като Италия, можете да намерите наклона на покрива в по-малко стръмна версия.

бедра покрив

Специалната форма на покрива, както подсказва името, е осакатеният покрив. Действителната конструкция е получена изцяло от големия брат, но показва на страничните панели области, които не достигат до стрехите, но само около половината. Друг термин е и за осакатения наклонен покрив Областен покрив с осакатен кит, тъй като покривът на седалката може да бъде прочетен ясно. В допълнение към Krüppelwalmdach има и друга вариация, наречена Fußwalmdach. В този вариант къщата носи класически покрив на седалката и е свързана със страничните части в долната част, всяка от които с парче покрив, който се нарича "ангел".

райониране

И накрая, бихме искали да благодарим на всички бъдещи строители
Предоставяне на информация по пътя. Защото кой изгражда, той трябва
спазвайте някакво правило. Преди да започне планирането, специалистите планират
погледнете плана за зониране или плана на Б. това
пише в повечето случаи някои основни правила за строеж
който включва и формата на покрива. Използва се тази спецификация
да се култивира една хомогенна област и по този начин да се създаде чиста, цялостна графична картина. Със сигурност има
Изключения или изключения от предписания план
въздържа. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: