16 идеи за украса на нишите на стената

Класическата ниша е вдлъбнатина в стената, която е украсена декоративно с кръгла дъга. Тогава има или голяма скулптура, но дори и малък фонтан, който се вписва чудесно тук. Често ще намерите такава ниша в стари, ликвидни къщи или апартаменти. Искаме обаче да ви покажем, че ниша не само служи като класически елемент на дизайна, но също така може перфектно да се впише в модерен домашен дизайн. Например като зрелищна постановка художествена галерия, като сладък рафт декор или просто като място на чудесно естествен източник на светлина. Въображението не знае граници. Затова се отпуснете, отпуснете се и оставете да бъдете вдъхновени от нашите 16 идеи за съвременната ниша за стени. Да вървим!

първи Нишата като стилна декорация

В малките стаи, които са в прехода от една стая към друга, понякога може да бъде предимство да ги обзаведете само с голямо задържане. Но ако не искате да правите без голяма декоративна повърхност, нишата на стената е точно това, което търсите. Въпреки малкия отпечатък на стаята в този пример сега предлага страхотна гледка. Стилно декориран, без да играе на преден план. Естетична алтернатива - стига стените да я отдалечават, разбира се!

втори Хоризонталните ниши на стената отпускат настроението в стаята

Стената ниша може да бъде ценен съюзник, особено в средата на стаята. Като хоризонтално ориентирана повърхност, тя също изглежда по-свежа и по-модерна от класическия стенен шелф. Тук, разбира се, декоративни елементи могат да бъдат настанени заедно с някои практични съдове. В този пример е медийното помещение, което благодарение на нишата на стената се ползва от естествени зелени растения.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

трета Елегантната ниша е акцент

В следващия ни пример нишата не е просто второстепенна роля. Напротив, това е зрителната звезда на целия етаж. С нейната игрива форма тя напомня за гардероб в началото. Но благодарение на идеалното осветление, бързо става ясно, че това е много. Зелената инсталация, която отново се появява пред червения фурнир на дървото, е почти изкусна. Елегантен и модерен в същото време - перфектният улов на очи.

4-ти Перфектно осветената галерия на растенията

Зелените растения не само подобряват вътрешния климат, но и засилват чувството за живот в нашите четири стени. Защо да не облекчите успокояващия ефект в светлината на прожекторите - в някаква галерия за ниша? Индивидуално осветена и подредена като картина, невероятно естетическо решение. Не само във входната зона, но и в помещенията за намотаване, които по друг начин са доста трудни за проектиране.

5-ти Привличащ вниманието под прозореца

Зоната под нашите прозорци вероятно е рядко предмет на нашите усилия да направим дома си по-удобен, нали? И това, макар да има невероятен потенциал тук - допускайки се, че е седалка за прозорец без радиатор. Тогава, например, тук може да се създаде прекрасна Дзен градина, точно както в този пример. Не е ли тази идея просто красива?

6-ти Нишата като минималистичен декор

Както вече видяхме, нишата е дизайнерски елемент, особено за малки пространства. Но дори и в удължен коридор, нишата знае как да ни убеди. С изискана дървена облицовка, която, както в този пример от същата дървесина, както и останалата част от живия дизайн, е абсолютно подчертана. И на практика това е извън това, защото сега най-накрая има ключодържател постоянно място в коридора.

7-ми Естествена светлина от стената

Идеята за отдаване на светлинен източник в стената е по-обичайна за всички нас, отколкото смятаме за пръв път. Свещта е може би най-класическият от всички примери тук. В тази прекрасна вътрешна градина, нишата на стената също служи като светлинен източник. Благодарение на облицовката от матирано стъкло, светлината се разпределя непряко и естествено в стаята. Приятно и стилно в същото време.

8-ми Камината не само дава топлина

Строго погледнато, камина също е ниша за стени, нали? Защо не просто преобразувате ниша в голяма камина след това? Вече има много решения, които се инсталират бързо и лесно. Така че увеличавате с малко ресурси, живеещи в собствения си дом. 

9-ти Преминаване или стена ниша в голям формат?

Разбира се, ако мислите за ниша в стената, може да бъде добра алтернатива, за да отидете още една крачка напред. И какво става, например, с мащабна ниша на стената - или дори частичен пробив? Това, разбира се, става още по-смислено, ако вече предпочитате домашен дизайн, което означава откритост. По този начин, частичен пробив може да бъде хубава алтернатива, която създава нова динамика във вашия дом.

10-ти Използвайте ниша за стена като място за съхранение

Досега сме виждали много решения, които използват нишата на стената като отличен декоративен елемент. В този пример виждаме как може да се използва като решение за съхранение поне толкова ефективно. С скрин, който е перфектно монтиран в нишата от дърводелец, не само създавате значително място за съхранение. Двете в комбинация също убеждават с безпроблемния си дизайн. Шинерът почти става невидим и образува единица със стената.

11 Ефективно се поставя специален предмет на изкуството

Вече успяхме да изпитаме нишата на стената като специален вид представяне на растенията. В този пример правим още един поглед върху друга класическа идея за използване на нишата на стената. Като особено ефективен начин за скулптури и други предмети на изкуството във вашия дом, например. Особено подходящ за входната зона или креативно обзаведена всекидневна зона.

12 Стената ниша е рентабилна мярка за обновяване

Едно от големите предимства на нишата на стената, както и по-малките отвори в стената, е, че можете да оставите домашния декор до голяма степен, както е било преди. Структурата на стаята остава недокоснати. По този начин можете да създадете съвсем ново усещане в дома си с малко ресурси - без да поставяте прекалено голяма тежест върху портфейла си. Какво ще кажете например за стилен дървен рафт като декорация от ниша?

13 Инсталирайте стена с ниша по-късно - няма проблем

Кой е дошъл на вкуса след толкова много примери, но до този момент може би не е виждал начин да създаде собствена ниша за стена: Защо не просто да построиш съвсем нова стена? Може би дори на стена, която вече съществува? В този пример виждаме, че това не е толкова необичайно. И да бъдем честни: резултатът може да бъде повече от впечатляващ! Рустик усет с модерно докосване - също благодарение на нишата.

14-ти Нишата като идея за дизайна на стаята под стълбите

Пространството под стълбите често ни пита много въпроси за дизайна на интериора. Как можете да направите това ъглово пространство приложимо? Какво ще кажете, например, като интегрирана библиотека? Книгите не принадлежат ли само във всеки дом? Благодарение на индивидуалното решение стълбището в този пример е не само умна ниша, но и изящна лавица. Идеалното решение не само за малки пространства.

15та Ниши за стената

Досега сме видели много чудесни примери за това, как нишата може да подобри всяка стена във вашия дом. Тук обаче виждаме, че това не е само въпрос на класическата стена, но и фактът, че стената може да извлече огромна полза от нишата. Като плоска вдлъбната конструкция, тя дава лекота на шкафа и на свой ред предлага пространство за стилен декор. Рядко вашият гардероб изглеждаше толкова стилен!

16-ти Въображението ви не познава граници

И накрая, нека ви насърчим да измислите идеи за вашата лична ниша. Изборът на място е, разбира се, от решаващо значение тук. Ако не сте сигурни: нашите експерти по интериорен дизайн със сигурност ще имат идеята. Какво ще кажете, например, за градински шелф в коридора? Или може би нещо съвсем различно? Между другото, в тази книга за идеи имаме много повече вдъхновения за вас: съвременни стени: 14 впечатляващи идеи за ниши. Погледнете!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: