Фалшиви тавани: 6 чудесни дизайна

В тази статия ние сме посветени на темата за фалшиви тавани. Колко скучно мислите? Те не са толкова скучни, колкото първоначално можете да подозирате. Напротив, окачените тавани са гъвкави и могат да изпълняват различни функции. За да се изясни основното разбиране: под фалшив таван (известен също като окачен таван) означава непристъпен лек таван, който е монтиран под действителния суров таван. Как точно това работи в изпълнението, ще ви покажем следните примери. 

функционален

В допълнение към декоративния и дизайнерския аспект на офертата за окачени тавани, те често се използват за функционални цели, например за изолация на ударен шум. А именно пространството, изпълнено с въздух до действителния голи таван, може да се използва като изолационен и изолационен слой, който удари да бъде захванат от горния етаж и да бъде навлажнен. Но така, че фалшивият таван не е просто окачен таван, често се използват вградени светлини или светодиоди, които поставят съответната стая в специална светлина. 

При двойно използване

Фалшивите тавани са изключително гъвкави и придават на всяка стая особен вид. В този пример се използват два фалшиви тавани вместо една. Единият между тавана таван украсява входната зона и не свършва със свързването на стената, но се спуска към земята. В резултат на това входът е допълнително подчертан и проектиран като отделна част от стаята. Фалшивият таван над непосредствената прилежаща жилищна площ има същия ефект: той трябва също така да маркира тази зона като отделен ъглов диван. В същото време намаленият таван осигурява повече комфорт и уют в иначе доста високата стая. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Като облицовка на тавана

С декоративни разкраси и мотиви, фалшивите тавани се превръщат в истински улов на очи. Те са трудно разпознаваеми като такива и по-скоро приличат на шаблон, който прибавя зърна към суровия таван. За тези, които не искат да правят без таван, украсен с мазилка или други деликатни орнаменти, инсталирането на такъв окачен таван е чудесна алтернатива. 

За индиректна светлина

Фалшивите тавани също се използват за поставяне на индиректна светлина в помещения или за поставяне на определени елементи на помещението, като стелажи до стена или шкафове. За лекия таван се нарязва малко по-малък от действителния таван на конструкцията. Снабдени със светлинни тръби от горната страна, те освобождават топла, заглушена светлина през изчистеното разстояние. Преди всичко, ако се върнете на жълта светлина, това гарантира допълнителна уют и домашна атмосфера. 

Не само за дома

Фалшиви тавани не се срещат само в частни стаи. Ако съзнателно фокусирате вниманието си върху него, ще откриете, че окачените тавани често се намират в търговски помещения. Например, в галерии, както и в тази картина може да се види. Често те служат за скриване на многобройни кабели и кабели, които в противен случай биха нарушили цялостното изображение на стаята. Фалшивите тавани са сравнително лесен и бърз начин да направите добро впечатление по този въпрос. 

Друга възможност

В допълнение към складирането на кабели и проводници, което е възможно с помощта на окачени тавани, те също са подходящи за използване на кухината за инсталации. В този пример виждаме това под формата на вентилационна система, която е незабележимо монтирана под тавана и покрита с друг лек таван. По този начин дори технологията, която не може да бъде напълно инсталирана зад затворени устройства, е оптически вградена в помещенията. 

По-скоро ти харесваш дървени тавани? След това не пропускайте тези 9 чудесни идеи за дървени тавани!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

82 − 72 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: