Създаване на малки къщи: 10 трика от интериорни дизайнери, които трябва да знаете

Независимо дали е просторен таванско помещение или малък очарователен апартамент. Размерът на нашия дом всъщност не е толкова важен, докато се чувстваме у дома си, нали? Особено, ако е проектиран точно според нашите идеи и съответства на нашата личност. Това обаче не е толкова лесно да се приложи, ако къщата е очарователна, но и малка. С други думи, дори малък дом поставя дори нашите експерти пред специални предизвикателства. Разбира се, съществуват редица ефективни съвети и трикове за малкия дом, които са добре известни, но никой интериорен дизайнер няма да ви даде доброволно. Искаме да ви разкажем общо 10 от тези ценни трикове днес. Така че нека не губим време и да погледнем заедно!

първи Ярка цветова схема за декорация и мебели

Еднаква цветова схема прави всяка малка стая просторна и преди всичко хармонична. Поради липсата на контрасти, окото ни просто има повече време, за да види самия космос в такова разработено пространство - без всъщност да бъде обхванато от визуално поразителни елементи. Докато този трик се отнася за всички цветове, той работи много добре, разбира се, с ярки нюанси - както виждаме много добре в този пример.

втори Решете за отворено оформление

Поради факта, че в тази област е безцеремонно отстранена стена, вие имате от тази скандинавска трапезария доста просторно впечатление, нали? Благодарение на отвореното оформление дневната светлина вече има достатъчно място, за да осветява цялата стая по естествен начин. Между другото, ярката цветова палитра прави стаята отново да изглежда по-голяма, докато дървените елементи внасят достатъчно топлина.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

трета Зелените растения принадлежат към всеки добър дизайн

Дали човек притежава т.нар зелен палец или не: зелените растения не трябва да липсват в никакъв добър дизайн! Техните естествени цветове придават жива природа в нашите четири стени и подобряват вътрешния климат. Освен това те също са прекрасни да гледат. В градинската търговия има и много растения, които са лесни за почистване и икономични едновременно. Експертът в закритата зеленина със сигурност знае съвършения съвет за вас. И да бъдем честни: Може ли някога да имате твърде много растения?

4-ти Използвайте ефективно контрасти

Както вече сме имали, една единствена цветна палитра прави стаята спокойна, хармонична и в същото време по-голяма. Разбира се, това работи най-добре с ярки тонове, които са неутрални или имат леко докосване на крем. Въпреки това, ако не искате да правите без цвят, трябва да използвате контрастите много внимателно. Забележителни примери тук са удивителната декорация на възглавници или картината на стената. Разположени в средата на стаята, те се превръщат в най-красивият окото - без припокриване на околния дизайн.

5-ти Правилното осветление е от съществено значение

Независимо дали става въпрос за просторен таванско помещение или очарователен апартамент. И в двете, правилното осветление е алфа и омега. Разбира се, това е особено добро за малък дом, ако е оптимално и естествено осветено. Кой обича тъмните ъгли в хола си? Ярките пространства също се възприемат като по-отворени и привлекателни. И точно това искаме да постигнем, нали? В комбинация с отворено оформление върховният край на малката къща!

6-ти Използвайте всеки квадратен сантиметър полезен

Сляпо място, незабелязан ъгъл. Всеки от нас знае това от собствения си дом. Понякога не е толкова лесно да използвате истински всеки квадратен сантиметър. Усилието може да бъде полезно. Особено ако пространството е ограничено така или иначе. А какво ще кажете за домашния офис под стълбите? На същото място може да бъде и монтиран гардероб. Две големи варианти, които правят иначе празното пространство под стълбите перфектно използваеми.

7-ми Открийте огледалния трик за себе си

Когато стоим в банята, ние вярваме. И дори преди да напуснем къщата, бързо се вгледаме в огледалото, преди да започнем деня. Освен това огледалото има много предимства по отношение на дизайна. Това отразява настъпващата дневна светлина и я разпространява, където иначе няма да дойде без огледало. Освен това стаята внезапно е много по-голяма поради оптичната илюзия на отражението. И най-доброто от всичко, огледалата са на разположение във всеки дом и за всеки вкус.

8-ми Не претоварвайте жилището с предмети

Кога е достатъчно? Дали нашият дом може би се нуждае от повече декоративни елементи? Дали дизайнът наистина отразява нашата личност? Разбира се, това са въпроси, на които всеки трябва да отговори сам - може би с помощта на експерт по интериорен дизайн. Като цяло, обаче, по-малко е повече! Естетиката и атмосферата винаги идват в собствената си стая в дневната, ако оставите място и за двете, за да можете наистина да работите. Така че може би дори не и малък диван с два фотьойла - може би вместо огромен диван пейзаж? В този пример отговорът е "да", абсолютно необходим!

9-ти Оставете място на стената

Често големите мебели като гардероба и дивана са близо до стената. Това, разбира се, трябва да оставя повече пространство в средата, особено в малките стаи. Това е мястото, където прекарвате по-голямата част от времето си така или иначе. Един голям трик, за да пренесете усещането за пространство дори в малка дневна или в медийна стая, е: оставете място на стената. Ако поставите мебелите срещу стената с малко количество въздух, това има изненадващо положителен ефект върху усещането за пространство. Като цяло, тя изглежда далеч по-малко пренаселено. Просто опитайте!

10-ти Направете отделни мебели

Последният съвет е насочен преди всичко към тези, които обичат да проектират себе си - и не се страхуват от напълно нови идеи. Както видяхме по-рано, понякога може да има чудеса за премахване на стена. Така че просто трябва да създадете цялото ново пространство. Същото важи и за мебелите. Тези, които са персонализирани за нашия дом, автоматично пестят пространство. Освен това можете да включите и много лични идеи. Това е индивидуално и практично едновременно.

Имаш ли вкуса? След това погледнете тук: 12 брилянтни идеи за вашия малък дом! Ще бъдете изумени!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 − = 37

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: