DIY: maleri og omstrukturering af trægulve

Maling af et trægulv er en mammut opgave, der kræver en ting over alt andet - tiden. Men de dage og uger, som du undertiden skal tage for at rydde jorden, vil betale sig. Det målrettede farve design gør et trægulv til det stilfulde udgangspunkt for hjemindretningen og holder træets struktur robust. Selvfølgelig kan eksperter konsulteres for et perfekt resultat, men selvom du gør din egen hånd i overensstemmelse med vores DIY instruktioner, lykkes det at male trægulve.

Voks, lak eller olie

Beslutningen om at fjerne trægulvet kan have mange grunde. Næsten altid kommer overfladebehandling først til beskyttelse og pleje af jorden. Voks, lakker og olier bruges her, som tynder gulvet i behagelige træfarver og nuancer langt væk fra farven brun. Afhængigt af typen af ​​træ vil bygningsmaterialet på forhånd give sin egen naturlige farve til gulvdesignet. Afhængigt af det valgte farvestof kan denne naturlige ler påvirke den endelige farveeffekt. Det er derfor endnu vigtigere at vide om brugen af ​​disse midler.

Farveolie til trægulve: Tilføjelse af farvelægning til et trægulv betyder at træet trækkes indvendigt ud. I modsætning til farvede lakker danner olie ikke et overlejret lag, men siver ind og til sidst trænger ind i træets overflade. I det første resultat vil trægulvene blive temmelig manglende, men denne effekt ændres, når gulvet er grundigt poleret i sidste trin. Behandling af et trægulv med farvet olie er tidskrævende, fordi olien påføres mindst to gange og kun er helbredt efter to uger. 

Malet trægulve med farvet voks: Til maling af trægulve er farvevoks en blanding af voks og olie, med farveolien trænger ind i træets tekstur og voksforseglingen af ​​træoverfladen. Synlig er voksbehandlingen på en let skinnende beskyttelsesfilm, som understreger træflasens naturlige effekt behageligt. 

Malet trægulv med farvede lakker: Denne variant af træmaleri tager højst tid. I modsætning til malingsvoks og farveolie trænger malingen ikke ind i træstrukturen, men danner et lag på plankerne. Som følge heraf er træets korn dækket af farveeffekten. Hvis du vil male et trægulv med farvede lakker, skal du være opmærksom på en væsentlig egenskab af træ. Som et naturligt materiale lever skoven i live, udvides og bidrager til indeklimaet ved at absorbere og frigive fugt. Farvelak har indflydelse på disse naturlige processer, så det kan ske, at lakken brister på steder og skal repareres med korte intervaller. 

farvevalg

De mange farver til at male trægulve er store og er specielt rettet mod nuancer, der afspejler den naturlige farve af træarter. Selv uden for woody toner, farver kan realiseres. I indretningen er gulvet en vigtig del af indretningskonceptet, så farvevalgene skal koordineres med lysforholdene i lokalet og den eksisterende opgørelse. 

At matche egetræsmøbler træplanker, som også er malet i farvenæg. Et hvidt trægulv er også et passende valg til at lette mørke leveområder eller blive en neutral base for boligarealet. Sorte malet trægulve giver et meget ekstraordinært indtryk, men kræver værelser med højt niveau af naturligt lys, da maling absorberer lys og gør værelserne til at blive kolde og mørke hurtigt. DIY butikker og specialforhandlere kan male til alle varianter af trægulvfarven. Lad os give dig de bedste farveprøver, som du tester på udvalgte steder, for bedre at vurdere farveresultatet.

Leder du efter en arkitekt?
Skriv os! Vi er glade for at hjælpe.

Få gratis råd

værktøj

Hvis du har lavet et farvevalg, skal du kigge rundt i den specialiserede handel for værktøjet, med hvilken din farve professionelt træ gulvet spredes.

Clearcoat eller sø: Kun vandfortyndelige maling bør bruges til at male trægulvet

Hård voksolie eller farveolie: Du kan købe disse farvestoffer som et alternativ til maling.

Maleri: Til dette skal du have en børste, en overfladebørste, en kort bunke nylonrulle og en malkebakke.

Træbearbejdning: For at optimere klargøring af trægulvet har du brug for en kredsløbssander og sandpapir med kornstørrelse 100 til 240.

også: Til forskellige mellemliggende trin er maskeringspapir, dækfilm, klæbebånd, støvsuger og en konventionel rengøringssvamp nødvendig. Derudover er en mundvagten akut at bruge.

Håndteringsværktøjer og materialer

Materialet træ vil blive behandlet ordentligt. Enhver, der aldrig har haft en sander eller ikke rigtig ved, hvordan man skal håndtere en pensel og en malerulle, bør først lære om det i en nøddeskal. På grund af korrekt håndtering kan forarbejdningstiden til trægulvmaling forkortes, enheden spares og malingen påføres sparsomt. Du skal bruge orbitalsliberen til at sande trægulvet og fjerne eventuelle rester af maling eller byggematerialer. Ved slibning bør du aldrig stå stille med enheden, men hold den altid i en cirkelbevægelse. Du bevæger dig også hurtigt med en pensel, børste og nylonrulle for at male trægulvet. Sørg for at overveje hver plank. 

Forbered træ gulv

Farverne vælges og værktøjet købes, så det kan gå til de endelige forberedelser til trægulvet. Før trægulvet er farvet, tager du sæbevand og en svamp til hånd for at rengøre gulvet grundigt. På malinger, olier og voksbeholder vil du læse, at gulvfladen skal være fri for støv, fedt og snavs for at kunne absorbere malingen perfekt. Med rent vand fjernes sæbevandet direkte og gulvet får lov til at tørre. Så slibes trægulvet med den vibrerende sander. Du skal være særlig forsigtig, når du fjerner gammel maling. Det fine støv, som vil opstå under denne handling, suger den derefter godt af med støvsugeren grundigt.

primer

For det første anbringes en primer på trægulvet. Der er to muligheder at vælge imellem. For eksempel er der primere på markedet, der er specielt udviklet til maling af trægulve. Men du kan også fortynde en klar pels 10% med vand for at prime gulvet. Med en overfladebørste anvendes denne primercoat jævnt for at lukke den åbne porerede overflade. I løbet af ca. 10 timer tørretid er rummet let at ventilere. Foran det egentlige trægulv, i et sidste trin, bliver trægulvet let skåret med fintkornet sandpapir. 

trin

Hvis du maler trægulvet med farvet lak, kommer dette med hjælp af en nylonrulle på plankerne. På den anden side smøres hård voks og farvet olie på trægulve ved brug af en pensel. Påfør et tyndt lag af gulvet, indtil olien eller voksen helt trænger ind i materialet. Du tager tørretiden fra farvestofbeholderen og påfør den anden frakke tilsvarende. Endelig 24 timer senere kan det polerede trægulve blive poleret. Til dette omfattende DIY-projekt af Holzbodenstreichens har vi fundet denne Ideabook for dig. Din stue og soveværelse har fået et nyt trægulv!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 31 = 34

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: