Къща на езерото

Една къща на езерото е може би едно от най-красивите места, където можете да прекарате почивката си или дори ежедневието си. Нашите архитекти вече са реализирали голям брой такива сгради, които се използват като уикенд къщи или семейни домове. Разгледайте различните идеи и реализации на идеалното езеро.

Къща на езерото Стърнберг

Директно на езерото Стърнберг бившата рибарска къща е превърната в модерна къща. Отстрани на къщата, обърнати към езерото, широкоформатните плъзгащи се врати украсяват фасадата. Те не само внасят много естествена светлина в стаята, но също така позволяват бързо и лесно разширяване на жилищното пространство. Ако стъклените фронтове са отворени, преминаването между жилищното пространство и природата или терасата тече. 

Интериорът на къщата е, в съответствие с естествената среда, основно оборудван с дърво. Благодарение на големите прозорци, осветлението на стаята обикновено е във фонов режим. Изкуствената светлина се осигурява само от светодиоди, вградени в тавана.

Живеейки край езерото

Най-голямото естествено езеро в Саксония-Анхалт, Арендзее, е домът на тази дървена къща. Покривът и цялата фасада бяха облицовани с керемиди от лиственица. И това не е единственото невероятно нещо: софитите на изключително тесните прозорци също се отличават с розов цвят. Рамката на вратата обаче се държи в прости черни цветове. Строителният период на сградата е забележителен, тъй като трае само три години.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Уютна къща в Uckermark

В Lübbesee близо до Templin е известно с отличното си качество на водата. Нищо чудно, че би искал да прекара свободното си време там. Собствениците на този имот си помислиха така, а след това имаха уикенд къща, изградена с директен изглед към езерото. Стъклото, дървеният материал и изложеният бетон на строителните материали се вписват незабележимо в околната среда и осигуряват съвременен и същевременно хармоничен външен вид. В собствения кей на хотела има две малки лодки, с които може да се проучи красивата природа на Бранденбург.

Това, което липсва в такъв голям воден парцел, правилното обзавеждане, за да го направи удобно навън. Вдъхновения можете да намерите тук: оригинални мебели за външно обзавеждане.

В Bad Segeberg в Шлезвиг Холщайн тази къща е построена с изглед към езеро. Това обаче не е цялостна нова сграда, защото съществуваща къща е била разширена само с култивиране. Новото жилище беше като куб в съществуващата къща
вкараха и извадиха старите стени. 

Това води до интересна конструкция в интериора, както може да се види на тази снимка. В средата на галерията опората на бившата ъгъла беше проектирана като стоманена кръстосана опора и изтъркана
Облицована от неръждаема стомана. В него сега е стъклен плъзгащ се покрив, с който може да се регулира въздушният поток на помещението. Над галерията в тавана има внушително небесно небе.

Модерна къща на езерото

Една къща на езерото не винаги трябва да бъде направена от дърво. Изключително контрастиращ пример за това е - това е O КЪЩА в Люцерн. Разположен директно на езерото Люцерн, бялата къща със своите кръгли отвори на фасадата е изключително привлекателна. За да се направят ъглите на неуспешната фасада, бяха използвани специално сглобяеми бетонни детайли. Поради необичайното разположение на отворите, подовото пространство на сградата не е ясно. 

Съвременният стил на швейцарската къща продължава и в интериора: ярки цветове, ясни линии и използването на стъкло определят характера на помещенията. И тези, които не са склонни да се къпят в езерото, могат да обърнат кръга си в 25-ия дълъг плувен басейн, който частично се простира в интериора.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: