Къщата на скалите

В Тексас, САЩ е много специална къща. Построен на голяма скала над езерото Остин, той се гордее с фантастична гледка към езерото. Въпреки че оригиналната сграда от 70-те години на миналия век вече е остаряла, местоположението предлага твърде голям потенциал за пренебрегване. Това е, което архитектите на Кълвач Харпман и основно ремонтира фамилната къща. На три етажа професионалистите са построили къща, която използва максимално красотата на околния пейзаж и убеждава с иновативния си дизайн.

Терасата на покрива

От терасата на покрива имате спираща дъха гледка към езерото Остин. Заедно с дървения под и частичното засаждане има магическа атмосфера, особено привечер. Прецизността на къщата контрастира добре с романтичния дизайн на терасата.

Входът

Поради мястото на хълма на езерото, входът води необичайно през тавана. Тя е създадена единствено за тази цел и включва достъп до улицата и терасата на покрива. Входът впечатлява със своята геометрична форма и минималистичен дизайн. Избраните цветове в кафяво и сиво се смесват хармонично с околната среда. Природните материали дърво и камък подчертават хармонията с природата. 

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Дневната

В жилищния район доминират различни нюанси на червено вино и контрастират с вездесъщия бял цвят. С индустриалното си очарование дневната напомня на художествена галерия, защото дори избраното обзавеждане създава стилен облик. Друг важен елемент в тази стая е настъпващата дневна светлина. Големи прозорци се простират по цялата дължина на стената и потопят жилището в много светлина.

Страхотна гледка

От друг ъгъл се вижда великолепната гледка към езерото. Той също така позволява да изпитате възприятието за пространството в неговата цялост. Жилищната площ убеждава с двойната си височина, както ясно се признава при прехода към трапезарията. Тя дава на помещението известна лекота, независимо от обемните рамки и греди. Този вариант ясно показва, че не винаги е необходимо да се преместват стени, за да се очертаят помежду си помещения.

Кухня и трапезария

Кухнята следва модерната концепция за открито пространство, която е директно свързана с трапезарията и дневната. В центъра се намираше много специално мебелно обзавеждане: кухненски остров на колела. Това го прави мобилен и се адаптира към нуждите на жителите. Той също така дава на кухнята динамична и голяма композиционна универсалност. В зависимост от броя на хората и необходимото пространство кухнята и трапезарията могат да бъдат променени. На няколко стени монтирани шкафове и рафтове осигуряват достатъчно пространство за съхранение и придават на кухнята промишлен усет.

Спалнята

Индустриалният чар минава през цялата къща и не спира пред спалнята. Както и в другите стаи, те решават харизматични мебели, които не всеки има. Леглото с масивните зелени колела свидетелства за творчеството и новите импулси. В задната част виждаме малко бюро до прозореца с изглед към езерото, идеално място за работа. 

И за малките ...

Каква сънна детска стая! С този фантастичен пример архитектите доказват, че уютът и модерността не се изключват взаимно. Декорът е минималистичен, но с голямо внимание към детайла. Благодарение на многобройните чекмеджета, стълбището е също така ценно място за съхранение, което никога не може да има достатъчно. Как да привлечем още повече място за съхранение в детската стая, която сме събрали за вас.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

72 − = 71

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: