Cool и модерен: 9 грандиозни бетонни кухни

Кухнята е обичайното място за любителите на семейството в къщата. Това е
не на последно място, защото кухните в днешно време предлагат много повече функции
само преди няколко десетилетия. Докато в миналото повечето от вас са само варени в тях,
кухнята е начин на живот днес.

който
Материалите, които използваме в контекста на нашите кухненски мебели, са в крайна сметка
всичко е въпрос на вкус и трябва да бъде на личността на наемодателите
удобно. Бетонът е въведен в архитектурата преди много години
запазили нашите съвременни домове. И в кухнята винаги намираме
повече решения около бетона. Искаме да представим 9 примера днес.

1. Бетонен кухненски остров

Започваме с първата кухня, където бетонът се използва само на избрано място, а именно в района на кухненския остров. Централният остров се състои от стоманена конструкция с открит бетон, който се простира по работната зона и страните по компактен и ясен начин. Прозорците от бяло дърво завършват изравняването на елемента. Съответствие: модерни приложения като кран, мивка, хладилник и аспиратор.

2. Модерен дизайн с открит бетон

Сега нека преминем към кухня, която е изключително функционална и промишлена. Тъй като тук не само части от кухнята са изработени от бетон, но и стените и подовете са напълно оборудвани с бетон. Така че стаята е почти като недовършен склад. Стилният кът за хранене и изключителните лампи дават цялостното докосване.  

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. бетон и дърво

Отначало може да мислите, че дървото и бетонът едва ли са комбинация, която се вписва заедно. Но следващият ни пример доказва обратното. Дървените фронтове от пода до тавана са оформени в рамки с бетонната рамка. Друг интересен е кухненският остров, чиято конструкция е направена от бетон. 

Между другото бетонът е напълно естествен материал. С някои цимент, пясък или чакъл
и водата, тежкият сив бетон се излива в желаната форма.

4. Кухненски блок

Този конкретен блок изисква много планиране. Тъй като бетонът е тежък. Бетонна плоча с размер един квадратен метър и дебелина на дъската от четири сантиметра тежи около 100 килограма. Особено в областта на старите сгради трябва да бъдат изяснени преди инсталацията, която натоварването на съответния таван може да се справи. Тъй като бетонът се излива, първо трябва да се вземат решения за монтирането на мивката или печката. Такава проста дървена бара, както е на снимката, е закрепена с дюбели в бетона, така че тя получава плаващ външен вид. 

5. Материал с патинен ефект

Подобно на омасленото дърво бетонът е материал с отворен полюс. В известна степен е устойчива на надраскване поради твърдостта си. Въпреки това, той е чувствителен към мазнините и киселините и без съмнение оставя своя белег на повърхността. Ето защо трябва да прибягвате до такъв материал само ако се тревожим за работна повърхност с патина. Можете да поддържате бетон като дървесина с масло или восък, който използвате на всеки няколко месеца. 

6. Благородна и универсална

Бетонът може по принцип да се комбинира с всякакъв вид материал. Кухните, които работят на тон на тон и използват тъмни материали или елементи от неръждаема стомана за конкретен вид изглеждат особено елегантни. Но тя работи по различен начин. Дори ярки нюанси като розово или жълто са прекрасни в контраст. Това обаче изисква малко кураж и градски стил на живот. 

7. Бетон в бежов ...

В зависимост от това кой материал смесихме с цимент и вода, можем да произведем и такива ярки резултати. Нашият пример показва U-образна отворена кухня, която включва от една страна дълъг бар с модерни столове. Газовата печка се намира в блок в средата на кухнята. Светлият дизайн и свързаният с него подовете правят тази стая лека и приятелска, въпреки тежкия материал. 

8. ... с женско докосване

Нека да разгледаме по-отблизо светлия кухненски блок. В сравнение с други материали, бетонните елементи създават безкрайно тиха атмосфера в стаята. Яркото оцветяване дава на жената дори женско докосване.  

9. Смес от естествени материали

Това дърво и бетон хармонизират толкова добре помежду си, със сигурност се дължи и на факта, че и двата са естествени материали, които се срещат заедно в подобна форма в дивата природа. Докато материалът дърво изглежда много топъл и естествен, бетонът е твърд, тежък и доста хладен. Заедно те създават почти съвършена смес, която е удобна. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 21 = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: