15 идеи за външно осветление на вашия дом (които изглеждат грандиозно!)

Светлината и осветлението винаги играят огромна роля в архитектурния дизайн на дома. Вътрешни и външни. Бъдете в градината или на фасадата, независимо дали до басейна или на терасата. Особено, когато сме извън нашите четири стени, светлината е не само практична, но и чудесен дизайн. Ако искате да вкарате със стил или просто да се вдъхновите по чуден начин, днес ние имаме само нещо за вас. Забавлявайте се с 15 просветлени прозрения в прекрасния свят на външното осветление!

1. Подчертайте красотата на градината

През топлите летни месеци той вероятно е едно от любимите ни места - градината. И дори дълго след като слънцето залезе, вие искате да прекарате един или друг прекрасен час тук. Но мислили ли сте някога да осветявате не само верандата или пътеките, но и самата градина? Ярко осветени дървета, особено когато са високи, просто изглеждат феноменални! Това прави всеки вечер час в градината истинско преживяване.

2. Спектакъл: геометрични светлинни творения

На стените на терасата или директно на входа. Там, където често идваш като гост или жител, искаш да видиш нещо много специално, нали? Нещо, от което не можете да получите достатъчно. Със стени, които дават светлина нагоре и надолу, можете да рисувате невероятно зрелищни пиеси от светлина и сянка по стените. И най-доброто от всичко: такова творение може да бъде игриво прикрепено към всяка стена!

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

3. Уютна атмосфера на терасата

Стенните лампи са невероятно гъвкави. Техните тънки ефекти са идеални за всякакви настройки. И ако има някакъв смисъл в света на промяната, те могат да бъдат разрушени точно толкова бързо, колкото някога са били прикрепени към стената. Много гъвкав. Като донор на топла светлина, насочен директно към растенията, те играят игриво на уютна атмосфера на всяка тераса. Всеки, който все още има открита камина или красива огнище, намери перфектната комбинация за дълги, уютни вечери със семейство и приятели.

4. Осигурете светли акценти

Осветлението и светлината не само нека да видим къде всъщност е твърде тъмно. В допълнение към практическата си употреба светлината може да се използва и като естетическо стилистично устройство. Особено в областта на фасадното осветление влиза в действие декоративният характер на светлината. Всеки, който иска да постави особено красив фасаден елемент в светлината на прожекторите, просто използва светлината като акцент. Топли смеси от светлина са особено подходящи за това - точно както в тази снимка! Красива, нали?

5-ти Индиректна фасадна светлина за басейна

Топло осветената каменна стена очарова не само от голямата си игра на сянка, а през получените светлинни конуси получава напълно нови оптични фасети. Добър страничен ефект: Светлината се излъчва естествено от стената в околната среда и създава приятна непряка светлина. Особено подходящ за дълъг вечер в басейна!

6-ти Оригинален дизайн на лампата

Изискан и модерен в същото време. Тази елегантно проектирана тераса представя особено игрив вариант на осветление. Докато сме научили много за фасадното осветление и индиректната светлина, това е другата посока. Вместо да крие източника на светлина, той се превръща в важен дизайн елемент тук. Кръгъл и игрив и точно правилният контраст за тази благородна тераса. И това също е евтино.

7-ми Идеалният светъл ансамбъл

Колкото по-голямо е пространството, което трябва да бъде осветено, толкова по-ясно е, че всяка област се нуждае от собствена светлина. Това се отнася за района на дизайнерите на интериора, като дневната. Това важи и за зоната пред четирите ви стени. Изключителната тераса в този пример изглежда да играе с различните варианти на осветлението, но направо. Макар че изглежда по-скоро индиректно на фасадата, фенерът на масата и светлинният панел на пода са много директни. Светлината не е същата светлина. С различни идеи за осветление определено всеки детайл от терасата е в най-голяма полза. Наистина голям светъл ансамбъл!

8-ми Като елегантен указател

За тези, които харесват практически или дори минималистично, съществуват съответни концепции за осветление, които са далеч по-малко забележими. Особено в района на входа на къщата или, по-добре казано, на пътя към входната врата, възможностите са разнообразни. Вградени осветителни тела, които са вградени директно в граничните стени, фини фасадни светлини или LED светлини, вградени в подовите плочи. В комбинация те осигуряват достатъчно светлина, сигурен достъп и стават почти невидими през деня. Точно точно за приятелите на практически елегантните.

9. Леко осветление на стълбището

Стъпалата на стъпалата са чувствителна зона, която трябва да има свое собствено осветление само по причини, свързани със сигурността. Само за предотвратяване на неизбежни инциденти. Защо да не превърнем необходимостта в добродетел? Разбира се, има различни начини да сложите стълбите на правилната светлина. Вградените светлини на страничните стени не само дават приятна светлина, но и осигуряват стъпалата. Като доказан източник на светлина, те са идеални за всеки стил и дизайн.

10-ти Перфектно интегрирана, почти невидима

Преди да се обърнем към светлината: какъв красив оазис на релаксация. Кой не би искал да остане тук известно време? Също така абсолютно успешен е видът осветление. Това умело се крие в растението легло и оставя толкова много място за действителните герои - в творчески смисъл. Камуфлажни, те дават идеалната топла светлина. Между другото, ако нямате високопластово легло, можете също така да използвате пода, за да скриете източника на светлина, например. Или неизползван ъгъл на терасата.

11 Перфектно покажете входа на къщата

Всеки, който прави своя вход за къщата или входната врата особено красив и привлекателен, също ще получи повече посетители, се казва. Дали това е вярно или не, не можем да кажем, разбира се. Но едно е сигурно: един хубав вход има красив вход. Дори когато слънцето отдавна е паднало. Комбинацията от малки прожектори директно върху входната врата, индиректно фасадно осветление и подови лампи на тротоара създават чудесно привлекателна атмосфера в този пример. Между другото, ще намерите много други големи входове, които ще ви донесат нови идеи в тази чудесна книга за идеи: 13 къщи с красиви входове!

12. LED Stripes: Творчески и стилен

Нашият дом е мястото, където се чувстваме в безопасност, където можем да се отпуснем след дълъг ден. И това чувство за сигурност и релаксация не започва с отварянето на входната врата. Започва с първото впечатление на нашия дом, веднага щом влезем в гаража. Още по-важно е фасадната светлина. С LED Stripes можете да оставяте пара на сърцето си. Те изглеждат добре навсякъде. Дали като лека лента директно в подножието на фасадата или директно в стъпалата на стълбите. Като ансамбъл, те развиват зрелищен изглед, от който не можете да получите достатъчно. И най-доброто от всичко, LED светлините също са изключително енергийно ефективни.

13 Осветление на пода: уютно и ненатрапчиво

Обикновено светлината пада върху нас от горе. Независимо дали е естествена слънчева светлина или шайба за таван. Но защо не обърнете поглед към пода, когато става въпрос за осветление? Особено в градината, петна, вградени в пода, могат да гарантират, че използваната светлина задава определени контрасти, без обаче да е твърде гротескава. Колкото по-нататък се издига конусът на светлината, толкова по-дифузната става - и по този начин хармонизира или с други думи: уютна. В този пример този ефект се използва много тънко. Почти пренебрегната, изглежда толкова удобна.

14-ти Повече сигурност във входната зона

Светлината е не само чисто декоративен елемент, но и изпълнява много функции, свързани с безопасността. Светлината ни позволява да видим къде би била твърде тъмна за очите ни. Това, което се крие в тъмнината, става просветено и видимо. Светлината ни дава сигурност. Това е особено важно за зоната на предната врата. Тук обаче е важно да се проектира осветлението, така че да не възникват неприятни ефекти на отблясъци. И накрая, входа на къщата трябва да е светъл и не неприятно светъл.

15та Повече светлина за басейна

За да коронирате всичко това, отново погледнете района, където обичаме да прекарате вечерта, особено басейна! И тук осветлението идва не само като творчески елемент, но и като даване на безопасност. Като перфектно място за вашите идеи за осветление, страничните стени на басейна, както и на пода са подходящи. Това създава привидно безкрайно блестящо възпроизвеждане на светлина - благодарение на движенията във водата. Освен това ръбът на басейна може алтернативно да бъде поставен в атмосферно настроение със светлина.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 6 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: