Измийте банята извън банята

Скочи от ваната директно в леглото, без да се налага да минава през студен коридор - каква мечта! И най-хубавото от всичко е, че тази мечта може дори лесно да се осъществи. Тъй като това, което преди няколко години беше сметнато за абсурдно, днес виждаме все повече и повече във вътрешността на апартамент или къща: ваната в спалнята или в хола. 

Една от причините, поради които можем да измислим това, е това, което вече споменахме в началото: Просто е твърде изкушаващо да можеш да се отпуснеш директно от топлата баня в пухкаво легло. Но в допълнение към удобството разбира се, причините за космическото пространство играят важна роля в решението за интегриране на част от санитарната област в други помещения. Ако банята просто има място за тоалетна, мивка и малък душ - пропускаме ваната, но болезнено, просто е решение! Така че един празен ъгъл в спалнята или всекидневната е полезен за изграждането на малък спа център. Ще ви покажем как може да изглежда това чрез някои реализирани примери на нашите експерти.

Ограничавайте зоната за къпане

Когато става въпрос за поставяне на баня извън банята някъде, спалнята е най-популярното решение. Причината за това е съвсем очевидна, защото и спалните, и зоната за къпане са по-скоро частни пространства, в които нашето лично пространство е особено важно за нас. Това означава: Тук затваряме вратата, искаме да си починем и просто да се отпуснем.

В този италиански мини-апартамент районът на ваната е оптически повдигнат от останалата част на апартамента. Област, проектирана с големи камъчета, обозначава санитарната област. Камъните също имат предимството, че в тях могат да потънат малки количества вода и вместо това не трябва веднага да бъдат изтрити от доста чувствителния дървен под. Иначе, тази леко различна площ за къпане не оставя нищо желано: нишите в стената служат като място за съхранение на шампоан, пяна за баня & Co и дори има кърпа. В допълнение, тъмно-сребърната вана в нейния ретроспективен външен вид е чудесен око-улов.

Модерна баня в спалнята

Този проект доказва, че модерна вана се вписва в спалня в селски стил. Толкова малка стилистично несъответствие разбира се ние прощаваме - най-късно, когато открием джакузитовата инсталация във ваната. Във височината на ръба на ваната откриваме рафт за нашите прибори за къпане.

Романтиката е почти неизбежна с мехурчеста балонна баня и дървеното очарователно очарование на облицовката на стените. Непреките светлини над леглото осигуряват подходяща слаба светлина.

Търсите ли архитект?
Пишете ни! Радваме се да ви помогнем.

Получете безплатни съвети

Вана във всекидневната

Тъй като банята на това Берлинско микро-таванско помещение вече е оборудвана с мивка, душ и тоалетна, но ваната като малък лукс не би трябвало да липсва, тя просто е била интегрирана в хола. Поради простия дизайн на ваната и точната интеграция в ъгъла на стаята, Santitarobjekt в дневната почти не се забелязва. Техническа светлина ни подслади допълнително за удоволствието от къпането: Лампата на тавана може да се завърти на 360 градуса и го прави възможно да можем да гледаме от ваната в стената на противоположния спален телевизор.

Дизайнерска вана

В този дизайн за хотелска стая банята и душът бяха поставени на пиедестал. Така че можем буквално да се спуснем от леглото директно във ваната, без да се налага да вдигаме дори един крак. Да наречем това Баден от друга гледна точка!

Ако предпочитате мивка вместо това, ще намерите модели, които можете да поставите навсякъде в стаята: лукс с отделни вани

Душ в спалнята

Разбира се, банята е по-лесна за премахване от банята, отколкото душ. Въпреки това, както виждаме в този пример, има и стаи, където душът е монтиран далеч от банята. Душ зоната е проектирана в тъмно бетонен вид и по този начин представлява контраст с деликатната мебел в спалнята. И за да бъда честен, усещането, че се намирате под душ на дъждовните гори, е поне толкова красива, колкото пълната вана.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

18 − 17 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: